reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kasia- w maskach.... ??? U nas jeszcze nie widzialam takiego przypadku....:baffled:

Pinka- to byly z platkami owsianymi, rodzynki, wiorki kokosowe, zurawinka....no i zniknely... a przeboje z tymi naukami macie...ale ksieza tacy sa, przechodzilismy koszmar jak mielismy mala chrzcic wiec teraz juz wiem. Zadko trafia sie taki "ludzki" ksiadz

Syla- a ty wsiadaj i sie nie martw tak bardzo... taka sama panika bedzie za miesiac , dwa , cztery...takie samo zagrozenie.

Ta swinska grypa to rzeczywiscie moze byc problem, choc wprowadzili podobno na lotniskach "srodki ostroznosci" na samoloty z USA, Meksyku, Wloch...
no ale naprawde zdani jestesmy na siebie samych... tak naprawde maski nam nie pomoga- bo wystraczy ja zdac, umyc rece, za jakis czas dotknac swoich ubran na ktore gdzies tam w powietrzu spadly zarazki tej grypy , potrzec sobie nos czy liznac palec...i juz wszytsko gotowe... powazna sprawa

reklama
kasia- kiedys, kiedys czytalam o bolach wzrostowych ale totalnie o nich zapomnialam zeby tobie podsunac mysl. Widzisz, zeby sie skonczyly to bole wzrostowe sie zaczely. Te dzieci zanim urosna to ilez musza przejsc.

Podziwiam cie Kasia i Paule ze tak radzicie sobie w tej ciazy z dziecmi, domem...naprawde podziwiam, bo ja mam strach w oczach:eek:

Witam
Pinka co ksiadz ja to bym mu powiedziala zeby sie d...ugryzl:angry:nie ma innego gdzies w poblizu?normalnie laske robi,powiedz mu czy jest z powolania ksiedzem bo kazdy moze zejsc z drogi prawosci;-)ale zawsze tez moze3 wrocic;-)a on powinien przyjac kazda duszyczke:tak:co za baran:no:
A o wypiekach nie wspomne:baffled:ogolnie nie lubie cias ale jak czytam i widze co wy wyprawiacie to bym zjadla:sorry:
Kasia cos slyszalam o takich bolach ale nie myslalam ze az takie sa:szok:szok:a jak doszlas ze to akurat dlatego placze:sorry:

Dziewczyny dzieki zxa pamiec:tak:
wiec MAM PRACE:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
zaczynam za tydzien we wtorek o 14ej.mam training naijpierw a potem praca od 16ej:-)no i w srode zaczynam o 16ej:tak:
Uzgodnilysmy przyszly tydz tak bo G bedzie mail napewno tydz zwolnienia wiec bedzie w domu;-)pozniej to bedziemy uzgadniac z tyg na tydz:tak:kobieta naprawde super:tak:ja nie wiem czy bym chciala taka osobe ktora raz moze tak pracowac,potem tak...:baffled:16 godz na tydz;-)powinnam zatrzymac wiec JA,mam nadzieje:sorry:
Co do G to bedzie mial ten zabieg co ja na przegrode nosowa:sorry:nie moze oddychac,wiaze sie to z jego chrapaniem rowniez:baffled:ma tez cos z gardlem i jesli to nie pomoze to maja cos mu tez tam robic:szok::szok::baffled:jest posrny:-D:-D:-Dach te chlopy.zabieg trwa 30 min,potem budza i troche boli bo schodzi wszytsko:baffled::baffled::no:

Oki lece spac bo maly zabkuje,cd....oby sie nie budzil znow ale....narka:-);-)

Syla dzieki,mam nadzieje ze bedzie dobrze:tak:jak by nie bylo to doczynienie z kasa bedzie a to zawsze sa klopoty:baffled:mam nadzieje ze to jakos wydaja,ksieguja itd:sorry:zobaczymy jak bedzie we wtorek:tak:
Jak mnela am nocka bo u nas nie bardzo:no:Konradek czesto sie budzil mimo ze mu dalam calpol wieczorem:baffled:wstal juz 6.40:baffled:zazwyczaj jak sie budzi w nocy to spi do 8ej:tak:ale nie ostatnio:sorry:
Oki lece szybko kawusie zrobic bo zaraz do Joob Centre musze isc,dzis wizyta:baffled:mam nadzieje ze juz nie bede musiala chodzic:no:

kwiateczeka- no to swietnie gratulacje... ciesze sie razem z toba...

A u mnie strasznie... noc nie przespana zasnelam po 24.00 a mala tak szalala w brzuchu ze sie obudzilam o 5.30 i juz nie moglamspac...
jestem zla... zmeczona...i wypapowana jak balon...
wszystko mnie boli nic mi sie nie chce... ale cierpliwie czekam do piatku....

Edytka, Paula współczuję nocy :sorry2: U nas dziś spokojnie było, mała spała, ja się wyspałam

Edytka nic się nie martw o pracę, na pewno wszystko będzie dobrze.

Paula trzymam kciuki - byle do maja :-)

My zaraz mykamy na spacerek, bo pogoda póki co ładna. Miłego dzionka :-)

Syla mam nadzieje ze tak bedzie:tak:
Paula byle do piatku a pozniej zrob pare czwiczen,moze male co nieco z mezem:-D:-D:-DI SOK JABLKOWY LUB MALINOWY,POBUDZAJA podobno skurcze:-)

Ja juz po J C i wiecie nadal musze tam chodzic:baffled:znowu trafilam na taka ze szok:no:ciezko bylo sie dowiedziec i zapomnialam sie spytac czy musze dalej wypelnic te papiery skoro mam prace:baffled:juz sama nie wiem,skoro dalej musze chodzic....boshhh i jeszcze maly zaczal krzyczec...nic nie wiem:no::angry:kazala tylko zadzwonic i umowic sie na spotkanie i poinformowac ze pracuje,kiedy za ile itd...w sumie juz jej powiedzialam:angry:boshhh:no:nic jak trzeba to trzeba:sorry:moze potem mi powiedza ze nie musze chodzic:sorry:tym czasem ma spotkanie nastepne 15 maja:tak:

reklama
kwiateczek - gratulacje z powodu pracy!!!!!!!!!!

dzis odkrylismy u Nas,ok 10minut od domu playcentre w parku:tak:piekny,wielki plac zabaw i 2 piaskownice wypelnione piaseczkiem i zabaweczkami i roweryki,zabawki,samochodziki tak po prostu postawione do zabawy:szok:i stoi tez taka dobudowka a wsrodku kredki,stoliki,ksiazeczki,itp:szok:i przejsc mozna na druga czesc tego playcentre i tam jeziorko dobrze zabezpieczone,trawka wysoka,laweczki,domki tipi,bujaczki:szok:normalnie bajera!!!!!!i wszytsko za free:szok::szok::tak::tak::-):-)bedziemy tam codziennie teraz:-Dszkoda,ze nie mam tu jakiejs mamuski blisko,ktora by ze mna chodzila:-(a polakow to tu raczej malo,na placach zabaw same angielki z malymi wyjatkami i raczej w grupkach juz:confused2:dzis widzialam jedna polke,ale z malenstwem takim maciupenkim i raczej niezbyt chetna do poznawania mamy ze starszym szatanem:zawstydzona/y:

Do góry