reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Tak mozna wyrobic jeden po drugim , a wrecz trzeba :sorry:tak powiedzieli mojej szwagierce jak spytala bo ze wzgledu na dziecko i jego zmiane twarzy:sorry::baffled:
wiec do 5 roku wyrabia sie co rok a potem, mozna na 5 tak mowila mi szwagierka co robila dwa miechy temu.

paaa

reklama
hej laseczki

syla-Gosia- tak mozna zrobic drugi tymczasowy bo ja wlasnie robie reraz 17 kwietnia jedziemy składac papiery( wczesniej do nich dzwonilam)

Ewelinka- kurcze ale małek sie meczy co?????? co to za cholerstwo jest? ale jak mowisz ze juz cosik zjadła to moze sie poprawi????????? zdrówka dla was:tak:

weri- popieram dziewczyny do polski!!!!!!!!!!!!! tu moja kolezanka 3 razy roniła i dopiero teraz dostała skierowanie na badania :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

przepraszam kochane ze wszystkim nie odpisuje ale zaraz lece do robotki kurde i nie zdąze postaram sie odezwac po buziam was wszystkie paaaaaaaaaaaaaa

heyka dziewczyny :-)

dzięki za info o paszporcie. ja też doczytałam na stronie konsulatu, że można. lepiej tymczasowy, bo czeka się do 7 tygodni, a na ten 5letni do 5 miesięcy :szok: a ja chcę w maju do Polski lecieć. nie jedziemy dzisiaj, bo dziś jest szczyt G20, więc będą zamieszki w Londynie, jedziemy jutro. dam Wam znać co i jak.
Gosia nawet mnie nie strasz, że znowu kolejki :eek:

Ewelina, Alex jak dzieciątka dzisiaj?

ja biorę się za sprzątanie chałupki... miłego dzionka Wam życzę.

ps. ciekawe co u Kasi? tak długo się nie odzywa...

Syla zapomnialam napisac wczoraj ale jak ja bylam w zeszlym roku wyrabiac paszport to mi powiedzieli ze nastepny na 5 lat:baffled:moze sie pozmienialo:sorry:

Ewelina nie pomoge Ci niestety bo zadzwonili do mnie dzisiaj i HV nie [przyjdzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kuzwa zawsze do mnie dzwonia i przestawiaja wizyte:angry::angry::angry:po co sie wogole umawiaja:no::crazy:za kazdym razem tak jest:wściekła/y:czekalam 1.5 tyg i jeszcze tydz musze bo przyjdzie 8go:crazy:juz mialam goscia zezwac ale sie powstrzymalam:baffled::baffled:a mam nerwe bo dzis to wogole chyba ne spalam:no:a oni w dupie maja i pewnie przyjdzie i powie ze to zeby:baffled:jak tak to ja wywale chyba:wściekła/y:uruchomilam dzisiaj plantex tylko jest problem bo on bardzo malo pije:baffled:za caly dzien jak 30ml to cud:-(to jest chyba caly problem:no:jeszcze ma katar,jest taki marudny a pogoda dzis:no:nie poprawia nastroju,szaro,buro i ponuro:baffled:

Hejka ja dopiero wrociłam do domu rano najpierw zaprowadzilam mojego uczniaka do szkoły a potem z Natim poszlismy do children centre.Już dawno nie byłam a chociaż mąły się pobawił z dzieciaczkami.

Dziewczyny ja to nie wiem jak jest w konsulacie z tymi paszportami ale chyba mozna wyrobić jeden i drugi zależy na jaki my mamy ochote.Ja wyrabiałam dla małego od razu 5 letni bo nie mam zamiaru sie tłuc po konsulatach.Raz do roku to moze zadna tragedia ale ja mam za daleko do Londynu,a po drugie ta obsługa tam brrrrrrr.Mam wiec na 5 lat problem z głowy.Tylko że mi sie udało bo jak bylismy w sierpniu w Pl to złozyłam wniosek a potem jechalismy akurat za miesiac na wesele i odebrałam.
Weri wspołczuje problemów moze niech siostra idzie do innego lekarza,a połozna co na to moze ona cos pomoze.
Edyta kochana wiem co przechodzisz z tym piciem,mialam to samo. Nati jak miał 5 mies dostał pierwsze soczki,jakies 3 razy moze mu podałam i przestał pić.Nie chciał nic pić,był nawet miesiac że nawet mleka nie pił tylko jadł suche rzeczy,obiadki i deserki.Dawałam mu róznie z kazdej butelki jak wpadła mi pod reke.Jak miał 9 miesiecy to tak czasami popił z kubeczka zwykłego,ale to tak było 20 ml na dzień.Dopiero jak miał z 13 miesiecy to kolin dał mu sie napic z kartonika przez słomke.Najpierw nie umiał ciagnąc ale za chwile załapał i tylko prez słomke pije.Znalazłam mu nawet taka butelke ze słomka .
Ja za to mam ostatnio z nim problem bo mało je i trzeba go zachecać ostro do jedzenia.

Ewelinka- kurcze ale małek sie meczy co?????? co to za cholerstwo jest? ale jak mowisz ze juz cosik zjadła to moze sie poprawi????????? zdrówka dla was:tak:
Juz dzis jest poprawa :tak:chya wyzdrowiala , ale i tak bylam u lekarza z NIa:tak:
Ewelina, Alex jak dzieciątka dzisiaj?
Moja ma sie juz dobrze zjadla pol bulki:tak:rosolek cieplutki:tak:pije :tak:marchwiowy sok:tak:i wraca juz do siebie :tak:
Lakarka powieziala VIRUS!!!!:sorry:
Ewelina nie pomoge Ci niestety bo zadzwonili do mnie dzisiaj i HV nie przyjdzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kuzwa zawsze do mnie dzwonia i przestawiaja wizyte:angry::angry::angry:po co sie wogole umawiaja:no::crazy:za kazdym razem tak jest:wściekła/y:czekalam 1.5 tyg i jeszcze tydz musze bo przyjdzie 8go:crazy:juz mialam goscia zezwac ale sie powstrzymalam:baffled::baffled:a mam nerwe bo dzis to wogole chyba ne spalam:no:a oni w dupie maja i pewnie przyjdzie i powie ze to zeby:baffled:jak tak to ja wywale chyba:wściekła/y:uruchomilam dzisiaj plantex tylko jest problem bo on bardzo malo pije:baffled:za caly dzien jak 30ml to cud:-(to jest chyba caly problem:no:jeszcze ma katar,jest taki marudny a pogoda dzis:no:nie poprawia nastroju,szaro,buro i ponuro:baffled:
Moja zawsze byla zwarta i gotowa , to ja o niej zawsze zapominalam :-Djak miala przyjsc:-D:-Dhehehe:-D
szkoda ze tak zrobila , ja juz nam diagnoze mala ma wirusa:sorry:i czekamy az sam minie - mowilam ze sie nic nie dowiem woecej :no::tak:ciesze sie ze tylko to i ze samo ma minac :tak::-p

Lece ja uspokoic bo szlocha za smoczkiem ktorego razem dzis wyrzucilysmy:sorry:

PASZPORT przepraszam, ze sie wtracam ale sama niedawno zalatwialam dla mojego synka paszport i wiem,ze tymczasowe paszporty na rok mozna wyrobic tylko 2 razy (czeka sie okolo 4-8tygodni) potem trzeba juz 5 letni i na taki czeka sie okolo4-5 miesiecy, nie mozna zlozyc wnioskow na tymczasowy i 5 letni (probowalam) na raz, pozdrawiam wszystkie mamuski

Iza to dlugo nie pil nic:no:boshh ja sie wykoncze jak tak dlugo bedzie:no:on od poczatku malo pije:no:prawie nic:baffled:ale te problemy teraz to napewno brzuch lub cos w tym rodzaju:baffled:
Ewelina to teraz trzeba czekac:baffled:pewnie hc powiedzialaby to samo:no:albo idz do lekarza....boshhh ale coz gdybanie nic nie da.normalnie nie przychodzi jedna tylko za kazdym razem jest ktos inny:baffled:taki starszy pan jest lepszy od tych bab:sorry:

Ewelina to teraz trzeba czekac:baffled:pewnie hc powiedzialaby to samo:no:albo idz do lekarza....boshhh ale coz gdybanie nic nie da.normalnie nie przychodzi jedna tylko za kazdym razem jest ktos inny:baffled:taki starszy pan jest lepszy od tych bab:sorry:
Nie czytasz uwaznie moich postow:no:
Napisalam Lekarka powiedziala :VIRUS.
Bylam z nia rano u lekarza :tak:i kazala czekac na poprawe nie ma na wirusa leki zadnego :sorry::no:to chyba cos w stylu rotawirusa - zaluje ze nie szczepilam malej na to ...:sorry:bo tylko na to mi ciagle choruje:eek:

Dzieki za wiadomosc o paszporcie.
Nawet nie wiedzialam ...:sorry::-D

reklama
Ewelina- kurcze te wirusy sa najgorsze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: moja na szczescie tylko raz miała i tez jest spokój mam nadzieje ze tak zostanie bo dzieci strasznie sie meczą

kurcze a mie dzis tak wszystkie gnaty bola ze zaraz panie podniesienie rek do gory sprawia mi bol brrrrrrrrrrrr

Do góry