reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Edyta zgadzam się z Tobą, że HV często są bardziej pomocni niż ci lekarze. Na moim poprzednim miejscu zamieszkania miałam dwie super HV, ja coś się działo z Oliwką, to najpierw do nich dzwoniłam, dopiero jak trzeba było to do lekarza.

reklama
Czesc:-)
Z Oliwierkiem to juz jest wszystko dobrze, wczoraj sie polepszylo, a dzis to juz normalne zdrowe dziecko.:tak:
Kwiateczek, Syla- no wiec ja tez nie wierze w ta nietolerancje....:no:. Mysle, ze to by wczesniej dalo znac o sobie, a nie teaz! No, ale lekarz mowi, ze nietolerancja i inne alergie moga sie ujawnic w kazdej chwili.... Ale ja jakos puki co nie dowierzam im... A jagody to nawet dosc wczesnie chyba mozna podawac, cos kolo 6 miesiaca....:tak: Ale moj i tak nie lubi....:sorry:
Syla- pic duzo oczywiscie dawalam, bo najbardziej sie wlasnie balam odwodnienia i w rezultacie szpitala, ale na szczescie pil i nie odwodnil sie...:no:

Iza- Oliwier tez ma ubogie slownictwo.... pare slow i to wszystko...ale w swoim nikomu nie znanym jezyku to nawija caly czas....:tak::-D
Kolin zakochany w szkole, hi hi....dobre...:-D:-D

Mamusia Blaneczki- duzo zdroweczka dla malej...oj biedne dzieciaczki....:-(Przejdz sie moze do lekarza lub HV dla wlasnego spokoju....

Ewelina zapytam sie obym tylko nie zapomniala bo mam 100 pytan do....sama:-D:-D
mysle jednak ze lekarz aodwiedz tez i powiedz wszystko co sie dizeje a nawet wiecej:sorry:moze cos zrobia,powiedz ze jest bardzo oslabiona itd....
Syla,Alex wiem ze mozna dawac takie sloiczkowe:sorry:mylalam raczej o swierzych ale chyba tez mozna:baffled::sorry:

My wrocilismy z Bostonu,ku[pilam chociaz zabezpieczenie na rogi lawy:tak:Ltroche pozno....ale moze sie przydaja jeszcze:sorry:Konrad zaczal sie dzis lekko smarkac,chyba po wczorajszym spacerze:no:tak bylo cieplo ze rozebralam go troche i mam efekt:baffleD:co bedzie w nocy:no:zreszta kazda i tak jest nieprzespana:baffled:

Ewelina zapytam sie obym tylko nie zapomniala bo mam 100 pytan do....sama:-D:-D
mysle jednak ze lekarz aodwiedz tez i powiedz wszystko co sie dizeje a nawet wiecej:sorry:moze cos zrobia,powiedz ze jest bardzo oslabiona itd....
Syla,Alex wiem ze mozna dawac takie sloiczkowe:sorry:mylalam raczej o swierzych ale chyba tez mozna:baffled::sorry:

można, można :-) właśnie świeże Oliwka lubi...

hej a ja czytalam ze okolo 10-12 tyg pewnie roznie bywa:happy: ja wiem dokladnie jak tu traktuja zagrozona ciaze 4 miesiace temu moja siostra poronila jak tracila swojego aniolka nie chcieli jej nawet do szpitala wziasc w koncu zerwalam sie z pracy zawiozlam ja do szpitala i siedzialam z nia az ja przyjma tam czekalysmy okolo godziny tam ja lekarka 'wyczyscila' na zywca bez badania czegokolwiek a potem mnie zawolaly zeby ja umyc i pomoc dopiero jak mi zemdlala na podloge z utraty krwi zajeli sie nia tzn zrobili skan i zmierzyli cisnienie:szok: polezala z 2 dni w szpitalu i wypisali ja do domu to bylo najgorsze przezycie w moim zyciu!

Ach zapomnialam dodac ze mieszkam z rodzinka w Peterborough mysle ze to znane miasto pod wzgledem mieszkajacych tu Polakow;-)

Co do mojej siostry to znow niestety jest w zagrozonej ciazy tym razem dziecko jest zdrowe ale ma jakiegos krwiaka zaraz obok malenstywa i wcaz krwawi dzis byla u lekarza ten jej tylko pomacal brzuch i tyle! :baffled:
Przez jej problemy ciagle sie boje czy z moim malenstwem jest w porzadku:sorry:

Weri niech siostra lepiej jedzie do Pl albo chociaz polskiego gienekologa tutaj.on jej nie pomoga a nie ma co czekac:no:ja bylam w podobnej sytuacji i wzielam z Polski sobie progetseron,tutaj nie daja:no:ale jest jeszcze ten krwiak wiec musi byc jakis normalny lekarz:sorry:
co do Ciebie to sie nie martw na zapas bo tym sobie nie pomagasz:no:nie mysl zle tylko pozytywnie a zobaczysz ze bedzie dobrzetak:

weri to straszne co piszesz :szok: ja też bym radziła Twojej siostrze polecieć do Polski, tam na pewno jej pomogą. a Ty kochana nie martw się na zapas, uważaj na siebie i dzidziusia. wszystkiego dobrego dla Ciebie, Twojej siostry i Waszych fasoleczek.

Dzieki Laski za rady :tak:

Blanka dzis byla straszn maruda i plakala . temperatura dopiero ja puscila wyobrazacie sobie?
Poszlam i kupilam nurofen dalam jej okolo 19 pospala teraz wstala juz siedzi ladnie jadla jabluszko i je kanapke z szynka i popija sokiem z woda:tak:i narazie jest OK:eek:
Ale obudzila ja zielona zgnila smierdzaca kupa:szok:ejjjj jaki smrod laski mowie wam nigdy czegos takiego nie czulam jakby jej cos zgnilo:-D:szok::zawstydzona/y::-psorry ale kurde:baffled:

reklama
Syla- no mnie sie tak wydaje ze mozna nastepny tymczasowy wyrobic, zreszta tak mi powiedziano 1, 5 roku temu. Daj znac czy nadal mozna.
Kochana i napisz jak bylo-czy byla duza kolejka ??? My jedziemy w tej sparwie w nastepnym tygodniu i juz sie trzese bo znow sie nasluchalam :(

Do góry