reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wiecie co nastepnym razem w maju uszykuje sobie mowe.Dowiem sie wiecej jak to rozegrac:tak:mojae kolezanki braly,jednej wlasnie sie konczy a mi nie dali:nomusze sie zapytac co ona im powiedziala,pewnie naklamali:evil:pracowalam prawie 5 lat i chyba to powinno byc wystarczajacym dowodem:angry::angry:nie przygotowalam sie do tego,niespodziewalam sie ze to takie bedzie trudne:baffled:teraz za kazdym razem bedzie sie wyswietlac ta informacja ze nie nalezalo mi sie:baffled:moja sytuacja sie zmienila,mam dziecko a on byl nastawiony chyba od razu zle:no:nastepnym razem nie omieszkam zapytac czy tylko Polakow tak traktuja,sa "tak pomocnie"kuzwa pierwszy raz bylam a on wrecz utrudnial jak pomagal:angry::angry:

Co do wychowania malej to mysle ze Pinka ma racje:tak:moze takie uwagi zmienia cos:sorry2:ja w kazdym razie bede pamietac obym nie musiala ale....:confused:

reklama
Czesc :-)
Malgorzatka- no to masz klopot rzezywiscie..... Ja jeszcze nie mam takich problemow z Oliwierem, pisze jeszcze, bo pewnie bedzie mial tez taki okres, w koncu dzieci przez to przechodza predzej czy pozniej, przykro tylko slyszec, ze przyjmuje to u Ciebie takie rozmiary.....:-(Tak wiec nie wiem na razie co Ci poradzic, chyba tylko cierpliwie i stanowczo tlumaczyc, ze nie wolno i liczyc, ze w koncu samo jej przejdzie.... Albo, tak jak dziewczyny radza- niech ktos inny zwroci uwage, to moze zadzialac wlasciwie.... Wiem, ze musi byc Ci ciezko....Trzymaj sie Kochaniutka....

Paula- no zegarek bomba!! Fajny Twoj maz....:tak::tak::-)

Kwiateczek- no to Ci pomogli.... ah szkoda slow. Trzymaj sie dzielnie

A my dzis przez katar Nastusi od 1 w nocy do 4 nie spalismy. Kiedy to sie skonczy .....:wściekła/y: Dzieciak wykonczony i my tez....

#
Paulina- Fajnie ze do Nas zajrzalas :) Widze ze nie tylko mnie dotknal taki dosc wstydliwy problem :( Powiem ci ze jak ktos jest u nas (bez dzieci) to Nastka jest taka grzeczna ...ja spokojnie moglabym wyjsc na 4 g na zakupy i sie wyrelaksowac bo mnie nie zauwaza :-D No a jak z dziecmi to sie z nimi potulnie bawi- naprawde jest taka grzeczna patrzac na inne dzieci...powiedzialabym ze wzor donasladowania,no ale takie odruchy machania raczka jej sie zdazaja.
Co do pracy..juz dawno myslalam o jakijkolwiek pracy, ale moj pracuje na zmainy, jeden tydzien na rano, drugi na popoludnie, trzecie na noce a czwarty w weekend... wiec trudno mi cokolwiek znalezc bo musiaialbym mala oddac jakiejs opiekunce i pewnie na nia bym tylko zarobila.

sylwia- i jak kochana, wyspalas sie ?

Edyta- idz jeszcze raz...idz.... czasem wystarczy natknac sie na kogos innego...

Malgorzatka nie moge isc jeszcze raz bo ten cham odroczyl wszystko do konca maja:baffled::angry:
Co do Nastusi to probuj jej tlumaczyc,w takich momentach zwrocic jej uwage na cos innego,moze pomoze:sorry:a co do noska to idz do lekarza,jesli jest tak dlugo:baffled:moze do polskiego jakiegos???My teraz robimy tak;
jak kapiemy Konradka to mocno chlapiemy bo on nie robi tego:sorry:i wtedy wychodza mu takie gile:szok::szok:pozniej tylko woda morska pryskam:tak:

edyta- czyli masz odroczke.... a jesli chodzi o nosek to my codziennie parowe kapile i sol morska...ale nic nie pomaga. wczoraj nastka byla u lekarza ale powiedziala xenic jej nie jest ale ze to tak dlugo trwa to jakby zaczela pokasliwac czy jeszcze by to trwalo kilka dni to da jej antybiotyk...

Czesc Dziewczyny ;-)
JA na minutke bo zaraz zaczyna Mi sie serial:zawstydzona/y::-p
I spadam z kawka , ale wczesniej mykam myc lazienke:-D

Ja nadal przeziebiona , Blanka dopiero wstala i zjadla dobrze rosolek , za chwile zje drugie i bedziemy sie bawic:-):-)

A jak u Was?:happy::happy:

Pozdrowionka;-);-)

O i nareszcie pojawila sie Pinka:-D:-D:-D gdzie pracujesz kochana ???

hejo

ja tez tylko na chwile bo czeka mnie sterta zmywania prasowania i sprzatanie dołu wpadam by wam pokazac jak moje dziecko wygladało dzis podczas jedzenia obiadu;-)) jak wygladał salon po obiedzie nie pokaze:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ewela- ja pracuje w hotelu:tak::tak::tak:

Załączniki

• SL373244.jpg
    SL373244.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 30
  • SL373245.jpg
    SL373245.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 32
  • SL373246.jpg
    SL373246.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 24
:szok::szok::szok::szok:o my gash !!!
Niezle Paulinko wygladala mala :szok::-D
Nawet we wlosy sobie wtarla jedzenie , i co odrazu do wanny ja wrzucilas?
Moja nie robi chociarz tego:-D:-D:-D
Ladnie daje sie karmic albo sama jee ladnie:tak::tak:

Pewnie masz duzo sprzatania :tak::tak:
Twoja mala kima jeszcze w lozeczku czy w normalnym lozku ?? kiedy wytransportowujecie swoje dziecio do normalnych lozek?

reklama
Ewela- wiesz co moja je ladne ale tylko zupy kiedy va ryz lub kasze to tak to wlasnie wyglada bo uwielbia w siebie wcierac eheheheh ja mam z tego niezła polewke ,tak tatus ja poszedł wykąpac hihihi.................

mała juz w lozeczku nie spi :no::no::no::no::no: spi z nami ale planujemy kupic jej lozka tylko zastanawiam sie jakie bo chciala bym aby było z bokami chociaz do polowy łozka, bo te co ogladałam to sa tylko na wysokosci glowy boje sie zeby mi nie spadła:happy::happy::happy:

planuje aby na 2 latka spała juz na swoim wyrku

Do góry