reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ewela- wiesz co moja je ladne ale tylko zupy kiedy va ryz lub kasze to tak to wlasnie wyglada bo uwielbia w siebie wcierac eheheheh ja mam z tego niezła polewke ,tak tatus ja poszedł wykąpac hihihi.................

mała juz w lozeczku nie spi :no::no::no::no::no: spi z nami ale planujemy kupic jej lozka tylko zastanawiam sie jakie bo chciala bym aby było z bokami chociaz do polowy łozka, bo te co ogladałam to sa tylko na wysokosci glowy boje sie zeby mi nie spadła:happy::happy::happy:

planuje aby na 2 latka spała juz na swoim wyrku
Pewnie masz racje niech sie pobawi ;-)woda jest wiec da sie umyc:-D
Kiedy ma sie wyciapac jak bedzie miala 15 lat:confused::sorry2::-p

Nie spi w lzoeczku bo nie chciala tam spac czy poprostu jest juz za duza na nie?:sorry2::confused:
No ja juz ogladalam lozeczka w Argosie :tak:w Mothercare:sorry2:i Toys'ie.....i nie ma zadnego wyboru:-D:zawstydzona/y::confused:
Wsumie spodobalo Mi sie kilka ale cena jest tez odpowiednia:dry::dry:
Moze po wakacjach dostanie nowe wydaje Mi sie chyba ze blizej 3 roku jej kupie:sorry2:bo Ona spada nawet jak nie ma boku teraz:no:i ucieka wiec nawet szczebelki am wszystkie naduzywa wolnosci:-D:-D:-D

reklama
wiesz co nie chce juz spac w lózeczku bo ma za malo miejsca ona sie trasznie rzuca:rofl2::rofl2: czasami załuje ze nie kupilsmy wiekszego ale wtedy nie mielisvy akutrat tyle kasy a to było i tak za 100 pound jak dla nas wtedy duzo...............
ale mam nauczke na przyszłosc hehehe:tak:no ja tez ogladałam w tych miejscach co ty ale tak jak mowisz szału nie ma:no:

a jak tam Blania mówi juz duzo???? bo moja strasznie sie rozgadała nawija jak najeta az mnie czasami głowa boli duzo mowi norvalnie ale to swojemu to caly czas ze filmu nie mozna obejrzec:tak::tak:

wiesz co nie chce juz spac w lózeczku bo ma za malo miejsca ona sie trasznie rzuca:rofl2::rofl2: czasami załuje ze nie kupilsmy wiekszego ale wtedy nie mielisvy akutrat tyle kasy a to było i tak za 100 pound jak dla nas wtedy duzo...............
ale mam nauczke na przyszłosc hehehe:tak:no ja tez ogladałam w tych miejscach co ty ale tak jak mowisz szału nie ma:no:

a jak tam Blania mówi juz duzo???? bo moja strasznie sie rozgadała nawija jak najeta az mnie czasami głowa boli duzo mowi norvalnie ale to swojemu to caly czas ze filmu nie mozna obejrzec:tak::tak:
No wlansie nie ma wyboru, w Ikei sa takie nawet fajne ...ale ja nie umiem kupic i odnalesc tego nigdy:angry:i tanie:sorry2:

Blania mowi bardzo duzo i czesto zwlaszcza z rana jak sie nakreci to glowa mala :rofl2::rofl2::szok:kocham jak mowi ...mowi juz bye bye nawet i hejo czyli chce powiedziec hi:-D
Po za tym ma wlasny jezyk i nim sie posluguje :sorry2::sorry2:.

A jak przygotowania do slubu kochana ???? co juz macie?

Pinka boshhh to u mnie tez tak bedzie???juz widze:szok::szok:teraz jak mu daje cos w raczke to gniecie,rozpapruje to co bedzie pozniej:sorry:co do lozeczka to tez mysle juz powoli o lozku takim z oparciami :tak:ale mam jeszcze czas:tak:
wiecie,lece sie polozyc,nie moge nawet pissac,boli mnie w piersi:no:pa

Paulina- moja podobnie wyglada po kazym posilku hehehe tylko wlosy ma czyste... ale tak zawsze jest totanie upackana. Osttanio to rozbieram jej bluzke i siedzi w pieluszce bo ilez razy musialabym jej zmieniac ciuchy :-D
Na moja to lozeczko 60-120 (pewnie co wy macie ) bylo juz za ciasne gdy miala 9 m-cy. Tez to byla dla nas nauczka...bo niby dostalismy, wiec myslelismy ze choc jeden wydatek bedzie z glowy, a tu guzik. Po 9 m-ach od urodzin Nastki kupilismy ten wiekszy typ lozeczka na ebay-u za £40 w stanie bardzo dobrym a z niego robi sie takie normalne lozko, juz bez boczkow.
A mialam sie ciebie spytac- maz juz pracuje ???

Ewelina- antybiotyk na katar...nieeeeee.... nam wytlumaczone ze dzis takie choroby sa...nasza przez trzy tygodnie byla leczona roznymi kroplami do noska, masciami, olbasami....potem dostawala juz paracetamol, bo one nie pomagaly wogole....ale nawet nurofen jej nie ruszyl...trzy tygodnie podawania lekow i nic. Doktorka nam powiedziala ze wlasnie dzis takie choroby sa ze czasem nawet ich nie widac, dlatego na poczatku polecaja tylko paracetamol i nurofen bo na wirus zadziala ale jak po tak dlugim czasie nic sie nie poprawia tylko pogarsza...to idzie antybiotyk. Wczoraj juz dostala temp i kaszlala. Dzis juz dostala Amoxycyline- serce mi pekala jak jej to daje, ale staralam sie jak moglam zeby tego uniknac, ale nie zawsze sie da. Dzis nie salismy od 1 w nocy do 5 nad ranem... jest wykonczona. Mam nadzieje ze na dniach zarzegnamy problem.

A moja mowi bibi na baby...bye bye...na hello do wszytskich macha raczka...oczywiscie baba, dziadzia, kaka, peppa, kep na ketchup, ble na smoczka, komp na komputer, sisi na siku, daj, mas na masz, please, dzia...:-)

Czesc dziewczyny;-)Co prawda malo sie udzielam ale podczytuje Was na biezaco:tak:Moje pierwsze malenstwo mieszka jeszcze u mnie w brzuszku:-Di jesli bedzie dziewczynka to biore pod uwage imie Blanka,tak wiec bylaby "mamusia Blaneczki 2";-)Tak naprawde to chcialam sie przywitac i zyczyc Wam wszystkim duzo zdrowka i cierpliwosci:-DPozdrawiam:cool2:
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Witam nowa mamusie jak masz na imie ?
Fajnie ze bedzie druga Blanka :-D rzadko spotykam sie z tym imieniem chyba tylko raz czy 2 sie spotkalam na tym forum :-p:-D
Jak sie czujesz?
ktory tydzien ? napisz cos o sobie i uczeszczaj sie u nas:-);-);-)

Malgosiu- Ahhhaaa nawet nie wiedzialam jak wyglada taka procedura bo nigdy nie dostalam antybiotyku dla Blanki :no::no: fajnie wiedziec.
i ile ma tego antybiotyku ? chetnie go pije? w jakiej postaci? syropek???:-p:baffled::confused:

Lece sprzatac gary i spac paa:-D

:tak::tak::tak::tak:

witam ja znów do pracki:tak::tak::tak::tak:
to widze ze nasze laseczki po angielsku mniej wiecej tak samo mowia moja jeszcze babe- mowi:tak:
a po polskiu to wiadomo:
mama ,tata,babcia,dziadzia,koń,tam gdzie,nie jesc, spac,dzidzia,lala,jajo,tu, ja,mam dobra, kurcze i jeszcze pare innych ale mozg o 4:00 jeszcze nie pracuje prawidłowo:-D:-D:-D nie nie moge sobie przypomniec

Gosiu- nie moj nadal nie pracuje co prawda jezdzi na jakies dorywcze prace ze jakies tam 100-150 pound wpadnie na tydzien ale nic wiecej:no::no::no: teraz dostała jedna propozycje ale to dopiero pod koniec kwietnia wiec czekamy......................
chyba tez Wike zaczne do pampka rozbierac bo norvalnie to ja ja 3 razy dziennie przebieram a potem sterta prania:cool2::cool2::cool2:co drugi dzien:baffled::baffled:

Ewela-ja tez lubie jak moja klekocze po swojem zazwyczaj ja płacze ze smiechu a ona widzi ze mnie to bawi wiec popisuje sie i coraz glosniej mowi...............:-D:-D:-D:-D do wesela vamy juz załatwione wszystko wlasnie w sobote lub poniedzialek ide odebrac sukienke;-)))

kwiateczek- kochana wszystko przed toba eheheheh:-D:-D:-D:-D mojej ostatnio dałaam jogurta najwyrazniej ochoty na niego nie miała wiec wtarła sobie go w całe ciało:szok::szok::szok::szok::szok::szok: myslałam ze padne jak to zobaczyłam................

kurcze laski jak wasze dzieci znosza mycie glowy???????? bo moja sie tak drze ze szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ja juz nie wiem w jaki sposób te głowe jej myc.....................:no::no:

do potem:-D:-D

PAulina- moja mycie glowy znosi dobrze, tylko pytam- myjemy dzis glowke? - a ona TAAAAK. Lapie za szmpon, musze jej nalac...i.... tylko slysze NIEEEE gdy jej chce umyc bo ona sama chce i juz. NO ale jej pomagam :-DPrzy splukiwaniu tez jest cicho . A jak myjemy sie razem to on mi myje glowa potem ja plucze....

Dzis salismy do 4 nad rano. Juz nos nie byl taki koszmarny ale lezala obok mnie i slyszalam - mama, mama, mama.... dotykam a ona ogien !!!! I dwie godziny trzymalam ja w ramionkach poki jej nie spadla goraczka, bo ona wtedy tylko chce sie przytulac....

reklama
Witam nowa mamusie:tak:
Paulina u nas jak narazie glowa spoko ale ja pamietam ze dla mne to byl koszmar:no:nie dalam sobie myc dlugo:no::no:zrazilam sie bardzo bo lali mi byle by szybko umyc:angry:lecialo mi do oczu,buzi itd:no:
Malgorztka,biedna Nastka:baffled:oby szybko przeszlo,juz nie wiem co Ci doradzic:no:

Do góry