reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kurcze skasowalo mi posta:angry::angry:
Witam
Miska mowilam ze to nic takiego:tak:biale plamki to dobrze gorzej jak by byly ciemne:baffled:
Ja dzis ide do lekarza zeby sprawdzil mi klatke no i malego tez zapisalam bo z aucho sie lapie a nie wiem czy to wlosy(ma troszke dlugie po bokach)czy ucho:bafffled:

Jutro mam spotkanie w Jobs-centre o zasilek dla bezrobotnych:tak:ponoc trzeba udowodnic ze szukasz i chcesz pracowac:baffled:ja moge tylko na nocki jak G wroci no i part-time bo jak sie zajme Konradkeim pozniej:baffled:
JUtro tez mam wizyte z dermatologiem:tak:mam nadzieje ze to dermatolog:baffled:
ojki lece bo maly wstal i glodny:szok::-)

reklama
Brown Kate ja lecialam z wozkiem ktory mial doczepiany fotelik(taki wozek kupilam)ale osobno to chyba bedziecie musieli doplacic:tak::baffled:lepiej moze zeby ktos w Pl wyjechal juz z fotelikiem:tak:zadzwon do przewoznika jakim leciecie bedziesz wiedzaec na 100%:tak:

kwiateczek eby tak latwo mozna bylo sie do nich dodzwonic:baffled:
ja probuje od czwartku-bez rezultatu:dry:

powodzenia na badaniach, daj znac co i jak;-)

brown.kate ja mialam identyczna sytuacje, jak masz wozek z fotelikiem to ok a jak juz sam fotelik to kaza doplacac, dlatego my teraz nie zabieramy, zreszta ja lece sama to nie wiem jak bym sie zabrala z wozkiem, walizka, fotelikiem i mlodym:baffled:

brown kate- jak masz tylko mozliwosc zeby pozyczyc od kogos fotelik w PL to nie zastanawiaj sie tylko korzystaj ! Za duzo tobolkow z dzieckiem to nie najlepszy pomysl...

MARTUCHA - u meza sie zatrzymacie ? Ile bedziecie w Anglii???

brown kate- witam cie serdecznie... ale zgadzam sie z mamusiami ze raczej bedziesz musiala doplacic za dodatkowy bagaz....

MARTUCHA, dentysta w uk jest bezplatny do 18 roku zycia dziecka, musi miec gabinet podpisana umowe z NHS-em, co 6 mc powinno sie isc z malym, jestem zadowolona, tam gdzie bylam bardzo dobra opieka, mila lekarka!

Mi tez sie wydaje ze za fotelik trzeba zaplacic osobno, nie placi sie tylko za wozek, ja latam akuraT Ryanair-em, tam tak jest

KWIATECZEK, powodzenia u lekarza ;-)

Hej Mamusie ;-)

Ja nie mam pojecia czy sie placi za fotelik czy nie, ale wydaje Mi sie ze raczej tak skoro to jest dodatkowy bagaz:tak:i oddajesz go odrazu przy zdaniu toreb:tak:i walizek:tak:
Wiem ze z wozkiem to mozesz sie poruszac az do samego samolotu:tak::tak:.
aha...Widzialam ze ludzie biora krzselka w wizzarze ale doplacali:tak::tak:.

Ja przyjelam ta szczepionke cold and flu i juz 1 sobota na spacerze i juz choruje , podziebiona jestem zatoki , katar i bol glowy :-(.
Jeszcze Mala tak Mi dokucza ze nie wytrzymam ....drugi dzien juz jest taka nie dobra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Juz sie nie mopge doczekac kiedy wreszcie pojde do pracy zarabiac pieniadze i odpoczac od domu garow i tego calego balaganu:angry::-(.

Na swieta Laski wyruszacie do PL? obchodzicie te swieta?:sorry2::sorry2::sorry2:

Bylismy u lekarza i wszystko jest ok:tak:ja tez mam klate czysta:tak::-D:-D maly uszka ma ok:tak:wloski to w takim razie mu przeszkadzaja:baffled:chcialam obciac ale G SIE DRZE ZE DO ROKU NIE WOLNO BLABLA.
Mamusia Blaneczki przyjezdzasz do Skegness???jak cos to daj znac:tak:;-)

Hej Kwiateczek jak masz na imie ? Bo nie pamietam bedzie nam sie lepiej rozmawialo po imieniu niz po nickach laski co o tym myslicie?
Moze przejdziemy an TY;-):confused::confused:

No wiesz co bede sie tam wybierac ....jak bedzie slonce i bedzie grzalo w ktoras sobote ?? moze za dwa tyg:sorry2::tak:nie wiem bo u Nas wszystko wypada z minuty na minute wstaniemy rano oho jest slonce pakujemy sie i jedziemy bez slowa:-D:-D
To wlasnie my kochamy spontany:-D:-DDzis juz nie bylo cieplo znow pogoda sie zwalila:sorry2::dry::angry:a bylo juz tak slicznie;-);-)

Najwidoczniej malego laskocza wloski to ciachnij je tylko kolo uszka , ja nie wierze w te zabobony a ile mu do roczka zostalo?
Moja miala sciete jakos okolo 1:tak: raz bo dopiero bylo co scinac :tak:juz 3 razy miala sciete w swoim zciu1 fryzjer a 2razy ja:tak::tak: narazie jej zapuszczam na lato do PL:-Dzeby sie pochwalic dziadkom:-Dale ma odziwo jasne ....a my obydwoje ciemni:szok::rofl2::-D:-D

MAla oglada Pata:blink::blink:

reklama
Heyka dziewczyny :-)
Sorki, że ostatnio jakoś tak się ociągam z pisaniem, jakoś tak weny brak :zawstydzona/y: Tęskni mi się za rodzinką i w ogóle jakoś tak o życiu ostatnio rozmyślam i nie najlepiej to wygląda....

Martucha
wybierasz się do Anglii? Na badania małego? Co do wózka, to mi się wydaje, że nie powinni Ci kazać dopłacać, cena biletu się zmienia jak dziecko ma powyżej 2 lat, ale wózek chyba nadal przysługuje. Zdrówka też życzę, bo tak na wyjazd się rozchorować to nie fajnie ;-)

Mamusia Blaneczki pomysł, żebyśmy pisały sobie po imieniu mi się podoba :tak: Będzie bardziej przyjaźnie. Ja mam na imię Sylwia :-) A kiedy wybierasz się do pracy? Masz już coś czy dopiero szukasz?

kwiateczek to dobrze, że wszytko w porządku z Tobą i małym. Pracujesz jeszcze czy już koniec?

Miśka T no widzisz Leoś ma ząbki na piątkę, a Ty się martwiłaś ;-) Masz rację, zawsze lepiej sprawdzić.

paula jak się czujesz?

no i co się dzieje z katarzyną s??? chyba się przeprowadza :confused:

co u pozostałych mam? Mała-gorzatka już zaklimatyzowani na nowym miejscu?

Co do Świąt Wielkanocnych - my spędzamy tu w Anglii, będzie świąteczne śniadanko, pójdziemy do kościoła, potem jakiś fajny obiadek, mam nadzieję, że będzie ładna pogoda, to będzie można pójść na dłuuugi spacer :-) Przed Świętami chcę pójść też do spowiedzi, bo już daaaawnoooo nie byłam.

Do góry