reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej dziewczyny:-)

mamo Blaneczki u nas informacje o play group i ogloszenia gdzie i kiedy sie odbywaja wisza w przychodni:tak:ale tez szukalam na necie, wpisz play group w googlach i nazwe miejscowosci albo osiedla;-)
my bylismy po roczku z malym na takich platnych.

Paula ale sliczny synus i tez ma super pokoik:-)

syla faktycznie wybierz sie do lekarza, ja tak mialam czesto jak jechalam do uk z pl albo odwrotnie...nie wiem moze zmiana klimatu:confused:

a my we wtorek do uk lecimy, niic nie mam przygotowanego a musze porcje lekow kupic w razie czego i pomyslec o pakowaniu...

reklama
A ja ide z Leosiem w poniedzialek do dentysty, zauwazylam u niego wczoraj takie biale plamki na jedynach, przy dziaslach, mam nadzieje ze to nie prochnica, zabki myje codziennie i z czekolada tez nieprzesadzamy, troche poczytalam na necie i sie wystraszylam!!! tazke ide z nim sprawdzic co to takiego, jeszcze niebyl nigdy u dentysty wiec nie wiem jak to przezyje, poki co wyporzyczylam w bibliotece ksiazeczke o dentyscie i bedziemy ja meczyc przez weekend ;-)
Hmmm wiesz co moja kolezanka nie dawno byla ze swoja coreczka w Blanki wieku u dentysty i Pani dentystka na te biale plamki powiedziala ze jest OK:tak:
Ze to nie ejst prochnica ale takie przebarwienia bo zabki:tak:i sa mlode , ale idz bo moze u ciebie to inaczej wyglada:sorry2:
napisz co powiedzial ?
a moja nie chce myc zebow nie daje szorowac :no::angry: tylko zlizuje paste:-D
i czysci jezyk:wściekła/y::dry::dry::dry:
nie wiem kiedy nauczy sie wkoncu poprawnie myc , chyba dopiero jak jej sie wyrzna porzadnie te 4 -3:sorry2:przez nie nie daje sie dotknac do zebow i dziasel:sorry2::sorry2::-:)-(

hej dziewczyny:-)

mamo Blaneczki u nas informacje o play group i ogloszenia gdzie i kiedy sie odbywaja wisza w przychodni:tak:ale tez szukalam na necie, wpisz play group w googlach i nazwe miejscowosci albo osiedla;-)
my bylismy po roczku z malym na takich platnych.
Dziekuje za widomosc przejde sie jak bede szla po recepete dla siebie i spytam co wiedza na ten temat:tak::tak:;-);-);-).
na necie nie ma konkretnych danych na ten temat albo ja nie czaje tych rozpisek:dry:

Witam:-)
Ja tylko wpadam sie przywitac i mowie ze jeszcze zyje:tak:praca sie dzis skonczyla wiec juz wracam od jutra:tak:
Paula synus slodko spi:sorry:
Miska pewnie to nic takiego te plamki:tak:ale lepiej sprawdzic:tk:
Lece zrobic inhalacje bo kaszel nadal meczy,szok normalnie:no:w poniedz id edo lekarza bo jeszcze mi sie przezuci::abffeld:juz 1.5 tyg mnie dusi:no:a glos juz powoli odzyskuje tylko klatka boli coraz bardziej:baffled:
lece i klade sie zaraz:tak:papa

Kaiwteczek - Zrob sobie kochana syrop z cebuli i czosnku pomoze Ci taka kuracja 3 dniowa i choroba mienie , i natrzyj sobie pozadnie klatkje piersiowa mascmi:tak::tak:rozgrzewjacymi i Minie :tak:noi cieplej sie ubieraj na dekoldzie poki kaszel masz okropny ,

A gdzie pracowalas?
czemu praca sie skonczyla? ja wlansie suzkam pracy:nerd::nerd:

JAk tam pogoda nad morzem ?
WYbieram sie do skeegnees za tydzien w sobote :happy:

Mamusia blaneczki to daj znac zanim przyjedziesz,moze spotkamy sie:-);-)
Syrop zrobilam wczoraj ale tylko z cebulu,musze czosnek dolozyc:tak:dzis sprobowalam,straszne to jest:no:moze z czosnkiem da sie wypic:sorry:
Pracowam prawie 5 lat na fabryce warzyw:baffled:teraz ja zamykaja:sorry:czes ludzi zabieraja na inna ale to 40mil stad:baffled:G idzie ale ja nie bo oboje dziecka bysmy nie widzieli:no:Ci co zrezygnowali konczyli 20go,czesc jeszcze tydz pracuje:tak:A ci co zostaja ida juz za tydz na te druga:baffled:tam jest cholernie zimno,jak w chlodni:no::no:Moj G ZOSTAJE TU DO 15 MAJA:tak:spoko jeszcze ma miesiac:tak:tutaj jest bliziutko 10 min autem.Jak cos to 10 min i byl a teraz....no ale jedno musi pracowac:sorry:moze cos znajdzie do maja wtedy zrezygnuje:tak:ale jak narazie sie nie zapowiada:no::sorry:
Milego weekendu kochane:-)
lece dac zupke Konradkowi i na spacer bo sloneczko piekie dzis swieci:tak:wkoncu na spacer pojdziemy:-):-)

widze pustki weekendowe;-)

dziewczyny mam pytanie do mam dwulaktow bo Nikus skonczyl w styczniu 2lata a ostatnio nie lecielismy, jak jest z wozkiem po ukonczeniu przez dziecko 2 lat w samolocie?? dalej jest za darmo czy juz nie??
bo jest napisane ze urzadzenia ruchome na niemowle sa przeowozone nieoddplatnie ale przeciez to nie jest niemowle a ja chcialabym zdac wozek wczesniej, przy odprawie a nie pod samolotem:confused:

Witam sie niedzielnie:-)
Marta mysle ze trzeba oddac pozniej ,moga pobrac jakas oplate:tak:oni ostatnio biora za wszystko,niedlugo za powietrze w samolocie bedzie sie placic:baffled:zadzwon moze do nich,nr znajdziesz na stronie danego przewoznika,bedziesz wtedy pewna:tak:
Ja sie dzis pochwale pieknym sloneczkiem:tak:ale ziab jest narazie:baffled:
Dzis mam msze za ojca wiec musimy wyjsc o 12 najpozniej!
milego dnia kobiety;-)

My juz dzisiaj po wizycie u dentysty, ponoc te biale plamki to nie prochnica, pochwalono zabki Leosia ze ladne i dobrze myte ;-) takze jestem zadowolona, troche mial strachu ale w koncu dal sobie obejrzec ale siedzac u mnie na kolanach;-)

U nas tez strasznie zimny wiatr,glowe urywa, maly idzi8e do przedszkola wiec niebedziemy musieli za dlugo dzisiaj przebywac na dworzu

MARTUCHA, ja zawsze latalam z wozkiem, Leos ma teraz 2,5 roku, ale ostatni raz leielismy jak juz byl po 2 urodzinach i bez wozka akurat, wiem ze przypada dzieku bagaz podreczny jak doroslemu ale co z wozkiem to nie wiem!

kwiateczek, Miska dzieki, no mam nadzieje ze nie bedziemy musieli dopacac no ale wyjdzie w praniu:-p;-)

Miska a byliscie prywatnie u dentysty??jesli tak to ile wizyta kosztuje i jak oceniasz lekarza??pytam z czystej ciekawosci;-)

a ja mam lenia totalnego, musze wziasc sie za sprzatanie, prasowanie i pakowanie a rozklada mnie choroba i nie wychodze od rana spod koca:-(
mlodego zabrala moja mama i chyba to jeszcze bardziej mnie rozleniwilo:sorry2:

reklama
Czesc dziewczyny!
Przyznam sie szczerze, ze od dawna was podczytuje, ale strasznie trudno mi za wami nadazyc....oj, duzo tych Waszych poscikow:-D. Mam nadzieje ze sie nie gniewacie....
Mam male pytanko w zwiazku z podrozami. Za 2 tygodnie lece do polski, pierwszy raz z moja malutka i powiedzcie prosze jak to jest z fotelikiem samochodowym:confused::confused::confused:. Lece wizzarem i na ich stronie nic nie znalazlam o fotelikach:confused::confused: Najpierw mialam wogole fotelika nie brac, tylko pozyczyc taki od brata w polsce, ale teraz zastanawiam sie nad tym....

Do góry