reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

:-)Dziewczyny,nareszcie sukces z mieszkaniem:-)
Wczoraj zadzwonila do mnie kuzynka M.ktora tez tydzien temu sie przeprowadzala i okazalo sie,ze znalazla super miejsce niedaleko Nas.No i ja szybko sprawdzilam czy sa tam jeszcze jakies flaty i na 2pietrze znalazlam 2bed w kancu.Dzis bylismy ogladac:SUUUPEEER!!!!Pokoje duze,duzo schowkow itp,slicznie uzadzone,czyste,super kuchnia,zamkniete osiedle nowiusienkich blokow,pelno zieleni,nawet landlord 32cale tv plazme zostawil:szok::szok::szok::-):-):-)Cena super bo 900£ no i zaraz ide wplacic kasiorke,czekam na tescia tylko bo ma mnie i Nike zabrac do agencji:tak:Nika jak weszla do tego Jej pokoju to nie chciala wyjsc!Jasniutki,sliczniutki i generalnie jestem zachwycona!A w tej samej klatce na parterze mieszka ta kuzynka z synkiem i kumpela:-)do tego na kazdym pietrze jest suszarnia dla lokatorow-jedna na 2mieszkania a m/dzy tymi blokami jest kolko z zywoplotu i 2 lawki i stolik i 2 grile dla lokatorow zeby sie mogli integrowac:-)

reklama
Hej hej :-)
Dziewczyny, co tu taka cisza..? :szok::szok: Wstawac, pobodka!!!;-):-D

Moj maly cos mi sie rozchorowal. Bylismy dzis u lekarza i ma antybiotyk. Biedniutki jest, tym bardziej, ze ta wydzielina gdzies mu zalega i juz pare razy mi zwymiotowal....:-(No i do tego temperatura 38.8....

Milego dnia, zajrze pozniej....:-)

Jestem tak wsciekla,ze az sie poryczalam ze zlosci:wściekła/y:Pojechalam na umowiona godzine do tej agencji wplacic kase,a oni ze juz flat kto inny oplacil i moga mi cos innego pokazac!!Na co ja,ze nie mieszkam obok ich agencji i dalam im moj nr komorki i mogli zadzwonic przeciez i ze bardzo dziekuje za inne flaty,bo sa niepowazni w tym momencie!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I tak oto swietne miejsce przepadlo i znowu jestem w punkcie wyjscia:-:)-:)-(

katarzyna- oj bardzo mi przykro... szkoda moze jeszcze cos ciekawego znajdziesz... czasem tak bywa... niestety... moze znajdziesz jeszcze fajniejsze niz te co ogladalas... nie martw sie bo w twojim stanie nie wskazane... zobaczysz jakos bedzie... tzrymam kciuki abys szybko znalazla cos ciekawego i fajnego dla was...pozdrawiam goraco buzka...

U nas remontu juz prawie koniec...zostalo polozyc progi ale to dopiero po weekendzie bomoj M pracuje wiec nie ma kto mi tego zrobic... no i juz nie moge sie doczekac jak pojedziemy do Ikea po mebelki i dodatki... oj cudnie bedzie wygladal...

Oj Katarzynka- strasznie mi przykro.... tak sie cieszyliscie... No i rzeczywiscie z Twojego opisu to wyglada na swietne mieszkanko..... Na prawde szkoda...:-:)-( Ale agencje takie sa, kto pierwszy ten lepszy i nawet nie zadzwonia.... my tak tez raz zostalismy zrobieni....
Paula- no to fajnie z tym remoncikiem dla dzidzi. Wiem, jaka to frajda przygotowywac wszystko na nadejscie dziecka....:tak::tak::-) Zrob potem foty....:tak::-)

Hej hej :-)
Dziewczyny, co tu taka cisza..? :szok::szok: Wstawac, pobodka!!!;-):-D

Moj maly cos mi sie rozchorowal. Bylismy dzis u lekarza i ma antybiotyk. Biedniutki jest, tym bardziej, ze ta wydzielina gdzies mu zalega i juz pare razy mi zwymiotowal....:-(No i do tego temperatura 38.8....

Milego dnia, zajrze pozniej....:-)
A jaki ma antybiotyk ? Angielski lekarz ci go dal a co z malym nie tak ??
Moja Blanka tez choruje juz 2 tydzien :crazy:i nie bylam u lekarza z nia bo nie ma miejsc i nie bylo wsumie bardzo niepokojacych objawow:no::sorry2::confused::-(i juz po ponad 1.5wyleczona prawie byla az nagle dwa dni temu wrocila choroba katar kaszel , strasznie az sie dlawi spac nie moze jesc nie chce i choruje i chyba jutro z na pojade na emergency niech ja obejrzy lekarz i juz :sorry2::-(bo ja mam juz dosc patrzec jak ona sie meczy , siebie lecze antybiotykiem sama ale Ona ? co mam jej dac co wy stosujecie na silne przezebinia?

witam sie wieczorowo:-)
Paula konecznie jakies fotki jak skonczycie remont;-)
Kasiu tak mi Ci szkoda:-(ale pamietaj ze takie rzeczy sie zwracaja,pewnie n ie beda im placic czynszu;evil:a wam sie trafi super mieszkanko i niedrogie,zobaczysz;-)trzymam kciukasy;tak:
Alex a co jest Oliwierkowi:confused:az tak zle ze antybiotyk:nerd:zauwazylam ze czesciej daja teraz,tutaj juz duzo znajomych mi mowiloze dostali antybiotyk:sorry2:
Mamusia Balneczki ja nie potrzebowalam jeszcze nic i oby tak zostalo ale mam tez male dziecie:sorry2:ja na katar dawalam otrivin child i calpol ale Twoja niunia jest wieksza wiec daj jej nurofen przed snem:tak::tak:;-)

lece spac bo padam,dawno nie robilam i normalnie szok:szok::szok:jutro jeszcze a wieczorem wpadna kolezanki i idziemy na miasto:tak::-)na Dzien Kobiet a co;-)

katarzyna s ale chamstwo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem co mam powiedzieć :confused: jak te agencje ludzi traktują :szok:

alex i mamusia Blaneczki zdrówka dla bąbelków ;-)

paula czekamy na fotki pokoiku...

kwiateczek ja też jak chodziłam pierwsze dni do pracy, to taka zmęczona byłam - człowiek się szybko odzwyczaja. a jak ząbki Kondradka?

a my dziś fajnie dzionek spędziłyśmy: rano Polska Grupa, potem spacerek, bo fajna dziś pogoda. aaaa, nie wiem czy się Wam chwaliłam, że już nie pracuję :no: od samego początku zmieniali mi godziny pracy, a w poniedziałek zadzwonił do mnie menager i powiedział, że nie ma dla mnie godzin na ten tydzień :szok::szok::szok: no to ja mu podziękowałam za pracę i tyle...

Dzieki Laski , ale ja jej juz podaje co jakis czas drugi tydzien ibuprofen i nie pomaga zbytnio:no::-(.
Podaje nawet na 3 co wychodza...ale katar i kaszel ma straszny :-(meczy sie dziecko:sorry2::-(.

Katarzynka - Ja sie nigdy nei spotkalam z takim czyms ale nie przejmuj sie znajdziesz cos fajnego jeszcze ...ale opienie powinnas im wystwiac ze w konia cie zrobili :angry:

papa spadam sie kapac

reklama
Syla- i dobrze zrobilas, znajdziesz zapewne cos bardziej rozsadnego.

alex- bidulek...przesylamy same pozytywne fluidy i mu szybkiego powrotu do zdrowia

kasia- prawde paula powiedziala..nie denerwuj sie . Tak to jest z agencjami, dlatego jak my chodzilismy ogladac chaty, to juz z zaliczka w kieszeni...bo jak rzeczywicie jest cos fajnego to trzeba chwytac od razu...taki wyscig szczurow. A ile czasu wam jeszcze zostalo do znalezienia ?

mama blaneczki- jak lekarz powaznie podchodzi do dziecka bo widzi ze dziecko sie meczy, czy jest chore to przepisze antybiotyk. Tylko ta banda kretynow co na wsyztsko proponuja ten debilny i leczacy wszytsko paracetamol, powinna zniknac ze stolkow ktore okupuja.
Moja miala taki kaszel jakis czas temu, suchy i tak jej swiszczalo a jak zakaszlala to az zachuczalo.... ale nie miala goraczki, nic, zbadal ja i przepisal antybiotyk, z tymze zaznaczyl zeby jeszcze podawac przez 2 dni cos na bazie paracetamolu (bo my juz tydzien sie meczylismy)...i wtedy jak nie przejdzie to podac antybiotyk. Powiedzial nam ze jesli to jest cos wirusowego to antybiotyk raczej by nie pomogl, wiec nie potrzebnie dziecko faszerowac....

Do góry