reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej dziewczyny :-)
Ale tutaj wiosna!! :-):-) Super!

Kwiateczek- filmiki rewelacyjne, zwlaszcza mama- tunel.....:-D:-D:-D
Syla- i jak z mala? :confused:

Ja jeszcze zajrze potem, a na razie ide malemu obiadek dac....

reklama
SYLA, ja chce takie konto na ktore bedzie mozna wplacac pieniadze, mamy to zamiar robic, nawet jak do Polski wrocimy, raz czu dwa razy w roku dokona sie jakijsc wplaty, mysle ze to dobry sposob na oszczedzanie dla malego, bo samemu to wiadomo ze ciezo i co innego potem z tego oszczedzania wychodzi ;-) A jak sie ma mala??? jak wyniki??????????

KWIATECZEK, maly jest niezle szybki, ale tez sobie wymyslil zajecie ;-)

Dzieki dziewczyny,dzis troche mniej chodzi ale chyba zaczal na dobre:szok::szok: boshhh

sYLA I CO??

CO DO TEGO KONTRA CHTF ja mam zamiar pytac czy jak wrocimy do Pl to kiedys moze maly wrocic mimo ze nie tu i czy wciaz bedzie mogl wziac pieniadze:tak:
co do wplacania to ja wole otworzyc drugie i wpalcac bo wszystko moze sie zmienic co do obcokrajowcow-to 18 lat a tak jak wrocimy to mozna je zabrac i otworzyc w pl i wplacic i dalej wplacac:tak:

hej laseczki,ja tak na momencik tylko:sorry2:

co do mieszkanka to ja wlasnie szukam glownie przez gumtree,to teraz tez tam znalazlam wlasnie...na srode jestem umowilona zeby obejrzec 1bed w tym bloku,w ktorym tak dlugo czekalismy na 2bed i nie wyszlo:dry:prywatny facecik,ale sie zgodzil na 4 osoby i generalnie znowu sie nakrecilam niezle,oby wyszlo tym razem:tak:
a co do tego konta to my jakos nie planowalismy wplacac,bo narazie nie widac perspektyw,zebysmy mieli jakiekolwiek dodatkowe pieniadze,zeby tam lokowac,chocby minimalna kwote:zawstydzona/y:ale generalnie moze kiedys sie uda i zaczniemy wplacac....z tego co wiem to jak sie wroci do PL to i tak po 18'tym roku zycia mozna wyplacic,bo kumpela sie dowiadywala przed powrotem.A zdaje sie,ze na 10te czy 16te urodziny znowu rzad 250£ wplaca,wiec oplaca sie trzymac to konto;-)

KWIATECZEK, tak jak pisze KASIA, mozna wplacac nawet jak sie jest w Polsce to nie problem, nawet jesli by sie wplacilo 10 funa na miesiac to w sakli roku a potem kilku to juz jest jakas suma, ja chce wyrac opcje 3, czyli zwykle oszczedzanie, bez ryzyka ze cos strace, czyli to co wplacimy, potem Leos bedzie mial, ja chyba zdecyduje sie na konto w Abbey bank, maja obcje z oszczedzaniem czego reszta bankow nie ma.

cześć dziewczyny :-)
byłam dziś z małą u lekarza. to był rotawirus :sorry2: sprawdziłam pod jakim kątem badali kupkę i badali na wirusy i bakterie m.in. e-coli i salmonella, te wyszły negatywnie, ufffff. rotawirusy nie wymagają żadnej terapii antybiotykowej, tylko trzeba dużo pić. od wczoraj mała lepiej, w sumie już w niedzielę było lepiej, już zaczęła fajnie jeść, dziś tylko jedna kupka - normalna :tak:mała je jogurciki i daję jej acidolac (probiotyk), także dobrze, bo teraz potrzebuje tej dobrej flory bakteryjnej. mam nadzieję, że juz będzie dobrze. bardzo Wam dziękuję za troskę :-) to, że mam Was tutaj jest dla mnie bardzo cenne w takich momentach, człowiek nie czuje się taki samotny.

kwiateczek fajny ten Twój bobas, a jaki przystojniaczek z niego ;-) moja Oliwcia za smoczkiem to też by wszędzie poszła i weszła.

katarzyna s powodzenia kochana z mieszkankiem.

Miśka T ja myślę, że te konto oszczędnościowe, gdzie masz tyle ile wpłacisz, jest dobre, jak się chce wpłacać. przynajmniej zawsze będzie wiadomo ile tam kaski jest.

a co u pozostałych mam? pewnie nas podczytują, a nic nie piszą, co :blink:

kwiateczek- no maly rewelacyjnyyyyyyyy!

syla- no to na szczescie tylko rotawirus.... ah tylko....ilez i tak malutka z toba przeszyscie... tak w glebi sobie myslalam ze to moze rotawirus

A my 5 dni bez pieluszki...... i narazie 2 razy nasikala do nocnika....siada bez problemu, a zazwyczaj sadzam ja raz na 40 min....siedzi 15 min i nic..wstaje i za 3 min leje i wola SIIIIIII :-) wiec biegniemy spowrotem na nocnik, siedzimy 10-15 min czekajac na resztowke...ale nic....no i za 5 min zwieracze jej sie otwieraja i leci reszta :sorry2: Troszke meczace zajecie ale jest duzy plus z tego ze mala nie ma pieluchy na pupie....bo chociaz wie kiedy sika i to mowi. A jak jej sie zalozy pieluche to sika i ani slowem...
Ale po tych pieciu dniach..mowie sobie....jak cudownie jest jak dziecko nosi pieluszke :-D

hej dziewczyny

syla super ze to "tylko" rota i ze z mala juz lepiej:tak:

natka gratuluje nocnika, my z calkowitym zakonczeniem pieluch czekamy az sie zrobi cieplej:-p

kwiateczek fajny maluch w tunelu:-D

kasia powodzeniu w szukaniu mieszkanka:tak:

a u nas bez zmian, martwi mnie troche bo mlody pokaszluje a juz w weekend jedziemy do Poznania na badania i boje sie zeby sie nie rozchorowal:-(
cala zime nie chorowal, raz tylko mial katar a akurat teraz by go dopadlo:baffled:

SYLA, fajnie ze sie wyjasnilo i mala czuje sie lepiej, w w Polsce to takie male dzieci czesto laduja w szpitala na rotawirusy, bo szybko sie odwodniaja, cale szczescie ze u was jakos to przeszlo ze bylyscie w domku!! duzo zdrowka!!!

MALGORZATKA, gratulacje dla Nastki, dziewczynki chyba szybciej lapia ta umiejetnosc, moj maly maial trening zeszlego roku przez cale lato i nic niezapalal, wrecz z obrzydzeniem omijal nocnik,i bylo tylko slychac nie i nie, czekam teraz tak jak Martucha zeby bylo cieplej bo juz zaczyna cos kumac i chciec siadac od czasu do czasu na kibelku,

U nas slonko dzisiaj wyszlo, ale chyba juz troszke chlodniej jest, za nami znowu kiepska noc, ciagle piatki wychodza i konca niewidac!!!!!

reklama
syla - to odetchnelas z ulga,ze to nic powazniejszego:sorry2:te chorobska to do szalu moga doprowadzic i czlowiek taki bezradny:-:)wściekła/y:
malagorzatko - gratulacje dla Nastki!!!!!!!!!!madra dziewczynka!moja mala pojela dopiero jakos w listopadzie i zaczela wolac:-pa teraz to juz norma,ze na nocnik wszystko robi i tylko krzyczy,ze mam podac papier toaletowy i sama wynosic probuje bo nocnik w salonie mamy....problem jednak pozostal z tym,ze musi byc naga od pasa w dol.bo jak tylko wyczuje,ze ma spodenki albo majteczki to wali w nie i zapomina o nocnikowaniu:sorry2:ale mysle,ze i to opanujemy i juz zostawiam to czasowi,sama pojmnie w koncu:tak:

u Nas deszczowo i ja opuchanieta cala i senna i zla i zmeczona i Julka jakos w poprzek lezy i umre chyba dzis normalnie:dry::zawstydzona/y:
aha,laski mam pytanie onosnie prywatnych landlordow:jak to jest jak sie zdecyduje na mieszkanie?bo w agencji to ide i mowie,ze chce i daje wstepnie kase za umowe ok 200£ i czekam az mieszkanie wolne bedzie i wtedy umowa,depozyt i pierwszy czynsz....a jak to sie odbywa bez agencji?ile kasy sie daje tak mniej/wiecej?i gdzie sie to zalatwia skoro mieszkanie dalej jeszcze jest zamieszkiwane?u landlorda czy u nas?i co on na papierze musi napisac zanim mu jakakolwiek kase dam?

Ostatnia edycja:
Do góry