reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

miska-ja tez jakos zwlekalam,az w koncu mi sami przydzielili i szczerze Ci powiem,ze nawet nie pamietam gdzie:zawstydzona/y:
lysa_d - ja ez mialam bole i z Nika i teraz tez na poczatku i bylo ok;-)macica sie rozciaga prawdopodobnie:tak:jak pojawia Ci sie plamienia to dopiero zacznij sie martwic,bo w ciazy to generalnie non stop bedzie Cie cos bolalo i swedzialo i pieklo,itp....taki piekny czas;-):-D:-pja mialam plamienia w 8'ym tygodniu i jak zadzwonilam do gp to NATYCHMIAST dali mi appoitment do mojego lekarza jako emergency a On skierowal mnie absolutnie bez sprzeciwu na usg nastepnego dnia:tak:a tam seria badan moczu,krwi,badanie wewnetrzne,usg,wywiad i jest ok.za 2tyg mialam skierowanie na kontrolne badanie krwi i usg;-)nie jest tak zle,wystarczy ze dokladnie wszystko na spokojnie wytlumaczysz-bynajmniej w tych gp w ktorych przechodzilam ciaze,a bylo ich juz 3;-):-)
co do pierwszego usg dopiero w 12'tym tygodniu to w moim miescie w Pl tez tak jest,chybaze chodzi sie prywatnie to masz szybciej oczywiscie....ale ja zgadzam sie z tutejsza opinia.pierwszy raz bylam w ciazy w 2004roku w Pl i lekarza mialam prywatnego,a i tak poronilam w 10'tym tygodniu:-(i tamten lekarz tez powiedzial wtedy,ze jak ciaza jest za slaba to po prostu wola Boza-nie przetrwa,chocbyc lykala tone tabletek i miala najlepszych specjalistow:no:a lekarz byl zastepca ordynatora szpitala w Toruniu,wiec z wyzszej polki;-)
syla-jak malutka?pojawila sie biegunka?trzymam kciuki oby nie...:no:

my dzis w domu,choc pogoda nawet ladna....M mial na chwilke jechac pomoc tesciowi w remoncie i tak oto ta 'chwila' jeszcze trwa i juz sie zla robie:crazy:chcialam z mala isc na plac zabaw,ale sama juz nie bardzo daje sobie z tym szalencem rade na placu i czekalam na M i tak to wyszlo!a teraz moj skarbek ma drzemke,a ja siedze i szukam flatow w dalszym ciagu:sorry2:zastanawiamy sie jednak nad 1bed,bo w sumie kupilibysmy po prostu sofabed do salonu i Julka bylaby z Nami,a Nika w sypialni...tak byla wychowywana Nika od malego,ze halas dookola,odglosy domu,tv i rozmowy i teraz nie ma problemu z zasypianiem przynajmniej:tak:a jak Julka bedzie spala w ciagu dnia w Naszej sypialni sama w ciszy to i pozniej na palcach bedzie trzeba chodzic,tak ma moj brachol z corami....:sorry2:a poza tym jakos mi tak bardziej sie widza tylko te dwa pokoje,bo co ja zrobie z trzecim!:baffled:my i tak teraz przebywamy tylko i wylacznie w salonie,bo wszystko co potrzebujemy mamy tu i po co Nam wiecej......ale zamotalam....:sorry2:

reklama
syle- trzymam kciuki i mam nadzieje ze z corcia bedzie lepiej...

lysa- tak tu niestety jest... nie martw sie odezwa sie sami do ciebie...

u mnie noc przesrana... maly zerwal sie o 4.00 rano z placzem i goraczka... nie wiem czemu bo nie miala ani kataru ani kaszlu nic go wczesniej nie bolalo... a czemu ta goraczka???
pozniej juz nie moglam zasnac z nerwow... w dzien juz bylo ok a teraz znow 37.8 moze to nie za wiele ale maly juz marudzi... mam nadzieje ze tej nocki juz bedzie lepiej i razem sie wyspimy...
milej niedzielik zycze mamusie!!!!!

KWIATECZEK, mi juz wlasnie przyslali ponaglenie bo niedlugo wauczer od niech straci waznosc wiec musze sie zdecydowac na cos, tylko nie wiem na co, myslalam ze moze mi cos doradzicie?!

KASIA, mi by tez wystarczylo poki co 1 bed, jak bym byla w waszej sytuacji, poszukaj moze prywatnie czegos, bo sama pisalas ze w agencjach to sie czepiaja do ilosci mieszkancow przypadajacych na ilosc pokoji, poszukaj na stronie gumtree, ja tam znalazlam nasze obecne mieszkanie wlasnie od prywatnego !

pAULA ZDROWKA DLA MALEGO JAK COS TO NA SZPITAL LECCIE:sorry:
Miska ja bede zalatwiac moze wtym tyg,jak nie zapomne to ci opowiem:tak:
Kasia ja bralam wczesniej progesteron ale jednaopakowanie(tydz)chodzilam panstwowo do rzeznika:no:pozniej mi nie dal,zaczelam chodzic prywatnie bo sytuacja w pracy mnie zmusila a on stwierdzil ze moze nie potzrebuje i powiedzial ze poczekamy.Nie bylam zu niego od poczatku ale powiedzial ze wyglada ok,Za 2 tyg mialam przyjsc do niego na usg to byl poniedzialek a w niedziele wyladowalam w szpitalu:no:on byl w szoku ale stwierdzil ze mogl mi je dac ale coz:-(to byl 13 tydz:baffled:teraz mialam te same objawy,dzwonilam do niego i przepisala mi odrazu na 3 mies:szok::sorry2:mama mi przyslala bo do tego czasu nie ma lozyska i jest latwo poronic,szczegolnie jak juz tak bylo:dry:tutaj nie daja progesteronu:no:ale mna sie zajeli,mialam o 2 wiecej usg:tak:

oki lece obejrzec cos;-)dobranoc

Dziękuję dziewczyny za troskę o mojego bąbelka :-) Dziś (odpukać w niemalowane) było lepiej, nie było biegunki, mała więcej zjadła. Jutro będziemy miały wyniki. Zobaczymy... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Miśka T ja wybrałam The Children's Mutual. Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że nie ma to większego znaczenia co wybierzesz. Jeśli chcesz regularnie wpłacać pieniądze na takie konto, to wtedy trzeba się zastanowić, co wybrać. My nie wpłacamy na to konto pieniędzy, bo jak byśmy kiedyś wrócili do Polski, to nie wiadomo jak by to było z tymi pieniędzmi. Takie przynajmniej jest nasze zdanie.

lysa_d jak położna do Ciebie przyjdzie, to poproś o badanie krwi, mi pobrała krew w domu. Zawsze jak będziesz u położnej, to proś o badanie krwi, one nie zawsze to proponują, ja jak poprosiłam, to z chęcią mi pobierała krew. Uważaj na siebie i dbaj. Jeszcze raz dużo zdróweczka dla Ciebie i fasoleczki :-)

katarzyna s jak Ci lepiej na 1 bedroom, to szukajcie takiego. My to, co teraz mamy też znaleźliśmy na gumtree i też od prywatnego. Powodzenia kochana.

witam:-)
znow nocka do d... ale to juz standard,niech wyjda te zeby bo oszaleje,mam nadzieje to zeby:sorry:
wiecie co moj maly zaczal wyprawiac wczoraj:szok::szok:juz od soboty przejawial zdolnosci ale wczoraj to szok,same zobaczcie:sorry:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=GgnReCkJAtU"]YouTube - DSCF5017[/ame]

boshhh i co teraz:szok:na sekunde nie mozna spuscic z oka:baffled:

no i jego ulubiona zabawa:sorry2:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=5lNf8DOAP6A"]YouTube - DSCF4978[/ame]

reklama
Do góry