reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

katarzyna- no to swietna dziewczynka... super dala rade...cos niesamowitego...

u mnie dzis spoko calkiem fajny dzien...tylko na koniec moj M mnie wpienil i mu sie dostalo... niech nie dzwoni co godzine...a niech ma za swoje..oj zla jestem na niego...

reklama
Paula- relaaax !

Alex -a myslalam ze to ty ;)

Kasia i Miska- to ja tez uwazam to za porabany pomysl...jak pisalam, ja nie dalabym rady, nie moglabym nawet spojrzec a jak bym spojrzala to bol wyszedl mi oczami i chyba kazalbym sie zasypac razem :baffled: Balabym sie ze bym je wyjmowala ...normalnie spazm bym dostawala...nie wiem, ale to naprawde nie najlepszy pomysl.
I wiem ze jakby to byla wina szpitala to juz dawno by trabili, tym bardziej ze siedza, leza i przykrywaja sie pieniedzmi.... a oni cicho siedza...

witam wzystkie Mamusie !!! co robicie zeby nie zwariowac siedzac w domu??

Ja tez gotuje(teraz rowniez malemu),sprzatam,bawie sie ze szkrabem,obiadek pozniej spacerek i troche schodzi:tak::tak:wracam ok 3-4 i czas na nasz obiad;-)i tak dzien za dniem:-)

Czesc....:-)

Mala-gorzatka- to nie ja o wiek pytalam....:no::no2::huh::rolleyes:

To ja bylam:-D:-D:-D:sorry2:
To ja w tym roku 30:sorry2:

Princi
a dobrze zrozumialas??bo pierwsze slysze ze do domu przychodza w trakcie ciazy:confused::confused:Ciaze musisz zglsiv do GP i czekac az przysla list kiedy masz USG i tyle,pozniej wizyty u midwife ale w przychodni:tak::tak::tak:

Malgorzatka az czytac nie moge:no:tak mi zal tej dziewczyny,mimo ze moze to jej wina,Bedzie z tym musiala zyc a to najgorsza kara.Nosic dziecko 9 mies i taki final:-:)no:ja bym nie przezyla chyba:-:)-:)-(
Moze nie bierz malej na pogrzeb,bedzie dziecko przezywac:no::no:moze pozniej zle sypiac:confused:Ja mysle ze daruj sobie albo niech ktos z nia poczeka przed:baffled:

A my znow spimy z malym.Jedna noc w tyg chyba spi sam:baffled::baffled:A dzis w nocy to juz mi zostalo 5cm:sorry2:spal w poprzeg:confused:

Ja tez witam sie z kawusia od rana i lece sie ogarnac troszeczke:-)
Chcialam tylko ponazekac,ze moja corcia od wczoraj mowi: 'elefi' na slonia i 'manki' na malpke:szok::crazy:Tyle wpajania,polskie bajeczki i tysiac zakupionych bajeczek do czytania w Polsce,a Ona i tak raz uslyszy po angilesku i od razu gada:zawstydzona/y:A myslalam,ze dam rade najpierw nauczyc Ja polskiego,ale chyba juz sie poddam,niech wogole cokolwiek zacznie porzadnie mowic w koncu,a nie slowkami ciagle:sorry2:

Ostatnia edycja:
Zapomnialam:zawstydzona/y:
Kasia brzusio cudny:tak:;-)az zatesknilam:zawstydzona/y:
Co do coreczki to ucz ja kpchana,ucz.Pozniej rozrozni jezyki:tak::tak:
Mojej kolezanki corka uczy sie trzech naraz;-):-)
Z racji ze jej mezczyzna jest wlochem a mieszkaja w Niemczech:-)oni dogaduja sie po niemiecku.Aneta mowi do niej po polsku a on po wlosku tez:rofl2::rofl2::rofl2:Łucja ma 3 latka ale znac 3 jezyki to skarb:tak:na poczatku jej sie wszystko mieszalo ale idzie jej coraz lepiej:tak::-)

Moj synek dzis zaczyna mowic nowe slowka:-)bylo mama,baba a teraz mowi dzia dia dzia:-):-):-):-)

Witam z ranca.Skończyło się spanie tydzien minął i znowu szkoła.A tak sie dobrze spałodo 9:-).
Katarzynka to tescie tez sie przeprowadzaja na nowe,ale chyba będą dalej mieszkac od was co?Nie martw sie mi tez wszystko idzie zawsze w tyłek i boczki,nawet jak w ciazy nie jestem.I tak jestem niewymiarowa,bo góra chuda,nogi w miare a wszystko sie odklada w p...
Kwiateczek ty masz 30,nie wiem dlaczego ale myslałam, ze jesteś dużo młodsza.Chyba pokazywałas nam fotki kiedys.Ja mam 29,a juz myslalam ze to ja tylko taka stara dupa jestem:-D
Malogorzatka też mysle ze to chore,i że to tylko okazja dla plotkarzy.ale każdy robi jak uważa.A jak tam mebelki dowieźli?
Paula no co się dziwisz nie ma go cały weekend i sie martwi o ciebie.W koncu jestes cieżarna.
Alex to niedziela udana.A jak Oliwierek juz pewnie nie nadążasz za nim tak szybko chodzi?A jak z zachowaniem,pewnie grzeczny,nie to co mój mały.Taki urwis,aby tylko brojić wtedy jest cichy igrzeczny.Ale jak mu nie dajemy czegos albo nie pozwalam brojić to wtedy jest marudzenie,placz i rzucanie sie na podłoge.

No ja lece bo w tym tyg musze posprzatać do końca tamtą chatke i wziąść sie za tą,żeby nie sprzątać po wyporwadzce.A za tydzien w środe kolejni goscie teściowa ze szwagierką.:happy:

Izka to ty widze goscinnie caly czas:-D:-D:-D
No rzeczywiscie mlodo wygladam ale ma to tez wady:baffled:wiecznie byl problem w Pl zeby wejsc do jakiegos lokalu a nigdy dowodu nie bralam:baffled:tutaj tez jest problem kiedy kupuje piwko:wink:fajna jest mina tych bab jak mowia 30:szok:jak ty to robisz:-D:-D:DW zeszlym tyg kupowalam noz w wilkinsonie i tez musialam okazac sie dowodem(pokazuje prawko bo tu robilam)i kobieta do mnie ze mam tyle lat co ona a tak mlodo wygladam:-D:-D
Problem w tym ze dla Polakow wygladam na 23-25 lat a dla Anglikow widac nie bo alkohol od 21 lat.Dziwne to dla mnie.Dziecko lat nie dodaje bo tu dzieci maja dzieci:baffled:ufarbowalam wlosy na braz wiec wygladam troszke powazniej ale i tak sie pytaja:sorry::sorry:na mojego G tez wolali ostatnio a on to napewno wyglada na 21:szok:ma 32 wiec nie wiem czemu oni taki problem maja:no:

Hey dziewczyny :) Niedawno temu byla u mnie pielegniarka w domu :tak: Przeprowadzila "wywiad chorobowy", poinformowala mnie o badaniu krwi i usg. Zadzwonila gdzie trzeba i umowila na spotkania, super nawet nie musze sie z domku ruszac :-D Usg mam za dwa tyg i tak samo badanie krwi. Moze macie racje,ze to zalezy od regionu, ja mieszkam w Stoke on Trent w dobrej dzielnicy widocznie hahaha :) Kolezanka stad jednak tak nie miala... chyba szczesciara ze mnie :tak: Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam wszystkie ;-)

reklama
paula- ale slodko spi....hehehehe

kasia- nie martw sie moja od czasu do czasu do mnie "mummy" na mojego "daddy"....a my jej wogole tego nie uczylismy... moze to sprawka ang bajek w tv...oczywiscie bye i hello to na pozadku dziennym :-D

izka- niom mebelki dowiezli kochana, ale czesc idzie do zwrotu bo rogi sa zgniecione, a na drzwiach od szafy mamy jakis czarny nadruk...:wściekła/y:. Moj zadzwonil i ich zjechal bo meble drogie byly a oni takie cos przysylaja. Czekalismy 3,5 tyg ciekawe ile teraz kaza nam czekac, ale ja juz mam dosyc grzebania w tych workach:wściekła/y:

Do góry