reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam cie ulinka!!! oto co znalazlam: http://www.polishconsulate.co.uk/_pl/paszportowy_wpis_dziecka.php

mam ten sam problem bo my tez w kwietniu jedziemy do polski wiec potzrebuje paszport dla malej. ale na stronie konsulatu pisze ze dziecko wpisuje sie do paszportu rodzica wiec nie wiem do konca jak to jest ale bede tam dzis dzwonic wiec jak cos to ci powiem.

moje coreczka tez ma na imie Maia!! nigdy bym nie przewidziala ze to imie jest az tak popularne!!
a jak twoja Majeczka sie chowa? jak sobie radzisz? czy twoja coreczka juz sobie reguluje godziny snu i karmienia? ja wlasnie zaczynam wszystjko od nowa tak jakby, bo od wczoraj jestem sama tzn moja mamusia wrocila do kraju a mezulek wraca kolo 6-7 z pracy wiec caly dzien teraz bedziemy same :mad: jak byla mama to wszystko bylo prostsze...znaczy mniej bylo roboty bo sie nia dzielilysmy a teraz...wczoraj padlam jak kawka o 9 wieczorem nie czujac z bolu nog! :) oj trzeba bedzie sie przyzwyczic, nie ma innej rady. najwazniejsze jednak ze Majunia jest zdrowa i rosnie w oczach- reszte jakos przezyjemy ;D

reklama
Dzieki Malvina za informacje. Nie wiem co jest nie tak z ta nasza ambasada,udaja niedostepnych.Mamy jeszcze problem z wiza, gdyz moj chlopak pochodzi z Poludniowej Afryki, chcemy starac sie o wize dluzsza niz 3 miesiace, ale nie moge sie z nimi skontaktowac. Moze nasi "ambasadorzy" dorabiaja sobie gdzies na boku, a z tym to tylko taka sciema... ;) ;) ;)
No prosze, czyli wiecej malych polskich pszczolek w Anglii...Tak wlasciwie to miala byc Nicola, ale w ostatnim dniu stwierdzilismy ze Maja jakas bardziej sympatyczna...kojarzy sie z Guciem i wogole._________________________________________________Moja Majulka daje mi czasem popalic, ale ogolnie jest kochana.W nocy spi, budzi sie co 3-4 godziny do cyca i zasypia z powrotem, wiec nie moge narzekac.Juz sie przyzwyczailam do wstawania w nocy i wiem kiedy marudzi a kiedy cos jej dolega. :p
Z tego malego zdjecia wydaje mi sie ze sa nawet troche podobne! Postaram sie wkleic zdjecie malej,jezeli mi sie to uda.Ide jeszcze raz bombardowac ta nasza ambasade, do nastepnego,pa ::) ::)

Witajcie kobitki!Wlasni wrocilamz collegu i nie wiem co tu robic.Zlaaly mnie bole brzucha , takie jak przy okrese tylko nie tak silne i zastanawiam sie czy czekac az same przejda czy dmuchac na zimne i gdzies dzwonic:(Nie wiem, dzwonic do meza do pracy czy co.A moze po prostu polezec i sie nie martwic.Nie wiem:(I znowu sie niepokoje.

o widze, że nie jestem sama do walki z urzędnikami i urzędami..
co prawda rodze dopiero za dwa miesiące, ale jak najszybciej musze poleciec do Polski z maluchem..
i juz teraz szukam info na temat wyrobienia paszportu dla małego..

Malvina, ulinka... to bedziemy walczyc wspólnie ;D

jak na razie proby dodzwonienia sie do konsulatu spelzly n niczym...wysylam tam meza zeby sie cos dowiedzial- dam wam cynk!

Ale sliczne sloneczko dzis bylo,ale zimno,brrrrrrr
Wlasnie skonczylam rozmawiac z moim kochanie i cal poromieniuje,wspaniale go uslyszec,jego przyjazd sie opozni o jeden dzien,ale juz blizej niz dalej.W piatek zobacze mojego skarba.
Moje samopoczucie calkiem calkiem,choc pogoda mnie dobija tak jak i was moje drogie.Wekend mialm duzo zajec wiec nie czulam tak bardzo,ze meza nie ma,jedynie nockami jest ciezko.A nasza cora codzennie mnie budzi w nocy ,a potem nie moge zasnac,tak sie wierci,przeciaga ;D
Witam nowa forumowiczke Ulinka,gratuluje coreczki,kolejna Majeczka ;)
Zycze powodzenia w zalatwianiu paszportu,mnie tez to czeka w maju,bo na wakacjie chcemy jechac do kraju,a tu jednak to trwa,
Izusia bole to moze Braxton Hicks?????Wiesz ja czasami tez tak mam,brzuch boli jak przy @ i robi sie twardy,ale to moze byc dla tego ze macica rosnie  ;) Nie martw sie za bardzo bo to zle na maluszka wplywa ;D Ja urodzilam sie w 1978,a ty???
Malvina na pewno z mama bylo latwiej,oj szkoda ze pojechala.Do nowej rutyny szybko sie przyzwyczaisz i bedzie ok.Przeslij jakies nowe fotki Majeczki :)
Maggusia witaj kochana,wiek cie tu nie bylo,fajnie,ze dalas znac i u ciebie wszystko ok,Rozwiazanie juz tuz tuz,trzymam kciuki,Masz juz imie dla chlopca???
Magdak25 czas ucieka co????A dziecki rosna i szybko sie zmieniaja.Czy Oliwka juz raczkuje????
Ivonek mam nadziej,ze z twoim humorkiem juz lepije,a Julcia bardzo nie cierpi z powodu nowych zabkow,a smarujesz jej moze zelem Dentinox,albo Anbesol????One lagodza bol :)
Tamarunia przyjemnie zobaczyc na USG,ze malestwo dobrze sie rozwija,fajnie,ze tak dobrze sie toba opiekuja.Wozek juz przyrzedl.A kiedy remont zaczynacie???
Anya zakwasy sa niezle,mam nadzieje,ze juz lepiej,poczatki sa ciezkie aby przyzwyczaic organizm do wysilku fizycznego,ale sie nie poddawal,po paru zajeciach bedzie juz dobrze ;D A tego widoku na morze to ci zazdroszcze ;) :) ;)

A gdzie Ara,Lwica,Martuska,Dorota,Beta i inne dziewczyny,co u was???????
Pozdrawiam wszystkie bardzo goraco
Do uslyszenia ;)

Czesc dziewczyny :)
Widze, ze macie nie maly problem... Ja na szczescie mam juz go za soba i postaram wam sie w tym troche pomoc.
Otoz aby otrzymac paszport tymczasowy (wydawany na rok) musicie udac sie z brytyjskim aktem urodzenia, zdjeciem maluszka do konsulatu  polskiego, ktory miesci sie na Oxford Circus. Cala formalnosc trwa okolo  miesiaca, ale jezeli komus bardzo zalezy na czasie mozna przyspieszyc za dodatkowa oplata ;)
Tylko nie pamietam dokladnie w jakich godzinach mozna skladac wnioski o paszport, gdyz w innych sa one przyjmowane, a w innych wydawane. Ale jezeli mnie pamiec nie myli (to bylo juz prawie 7.5 miesiaca temu) ja bylam akurat w czasie wydawania paszportow i  zostalam przyjeta.
W ten czwartek lece ponownie do Polski i po powrocie bede zmieniac paszport mojej corci na staly (do tego potrzebny jest polski akt urodzenia)
Zycze wam powodzenia i mam nadzieje, ze choc troche pomoglam

Hej, to znowu ja, ale tylko na momencik
Maxin  masz racje, czas strasznie szybko ucieka, a szczegolnie jak jestes busy ;)
Olivcia nie raczkuje, chyba chce sobie to odpuscic i przejsc do nastepnego etapu - probuje juz wstawac, bardzo sie zlosci, gdy nie ma sie na czym wesprzec...
Izusia jak sie czujesz? Bole juz minely?
Jezeli  nie, to moze powinnas zadzwonic do szpitala? W koncu po to tam siedza! Ja dzwonilam jak tylko cos mnie niepokoilo i wcale nie uwazam, ze bylam przewrazliwiona, zdrowie dzidzi jest przeciez najwazniejsze, a za porade sie nie placi :p
Trzymajcie sie cieplo.
Milej nocki ;D

ja na chwileczke!hormony chyba robia duza prace w moim organizmie, bo na wsztystkich krzycze!najchetniej to chyba bym przespala tak ze dwa tgodnie, az do czasu kiedy wszystko sie ruszy!!!!!
wozek w niedziele lub pon odbieramy, juz ise nie moge doczekac.
pozdraiwam forumowiczki!!!!

reklama
magdak25 a nie można wyrobic od razu stałego paszportu???
rozumiem, że najpierw należy wyrobic paszport tymczasowy, ponieważ nasze dzieci maja brytyjski akt urodzenia..
dopiero po przetłumaczeniu przez tłumacza aktu można wyrobic paszport stały, tak?

boże aż mnie to przeraża.. jeszcze te wszystkie benefity do załatwienia.. właśnie zaczęłam załatwiac maternity allowance i już mam dośc.. :-[

no ale nic trzeba działac.. ;)

Do góry