reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Anya ja mieszkam w Hastings.. to godzinka drogi od Ciebie.. i któregoś razu podczas wycieczki do Brighton dostaliśmy tam ulotke nowo otwartego skepu z polskimi produktami.. nazywa sie "PIOSENKA" tylko nie pamietam dokładnie adresu tego sklepu.. ale jest.. :)

reklama
Witajcie dziewczynki!U nas fuj pogoda dzisiaj, dzdzy ohydny deszcz, troche wieje i wogole jest zimno i ponuro.Ale ja musialam wyjsc na miasto bo teraz jak mam ten tydzien ferii(czyli nie chodze do collegu)to okropnie sie nudze i juz nie moge wysiedziec w domu.Czekam tylko kiedy moj maz wroci z pracy a niestety z nikim nie moge sie spotkac bo nikogo tu nie znam, co mnie okropnie doluje.Tak wiec poszlam na miasto, kupilam paczki(bo dzis tlusty czwartek),kupilam  kilka par skarpetek dla dzidzi i skorzystalam z promocji i kupilam sliczna blekitna polarkowa bluze z kapturkiem dla dzidzi.My nie wiemy czy nasza dzidzia jest chlopcem czy dziewczynka i juz sie raczej ne dowiemy(o czy juz pisalam nie raz)wiec kupuje neutralne kolorki.Zreszta wyszlam z zalozenia ze dziewczynce niebieski pasuje ale chlopcu rozowy juz nie wiec blekitne ciszki tez kupuje.Wam tez tyle radosci sprawia kupowanie ubranek dla maluszkow?:):):)Mnie bardzo!!!
Maxin-obawiam sie ze skoro jestes ze Slaska to nie bardzo mialysmy okazje sie poznac.Ja jestem z podkarpacia.Ale i tak bede sie upierala ze skads znam twoja buzie:)Wiesz moja dzidzia jest dzis taka ruchliwa, moze dlatego ze mialam dzis duzo nabialu i mleczka na sniadanie.Tak cudnie sie rozpycha jakby bawila sie raczkami i nozkami :)To cudowne uczucie prawda?!!!
Ara-jeszcze tylko poltora dnia i wolnosc, cio?Ciesze sie razem z toba i mam nadzieje ze bedziesz miala wkrotce wiecej czasu aby pogadac.A jak sie czujesz, jak twoje rece, lepiej?
Gwiazdeczka-czyli mialas juz doczynienienia z angielska sluzba zdrowia i "cudowna" tutejsza rzeczywistoscia.Wiem ze to spotkanie z lekarzem to nie bylo to czego oczekiwalas, ale jakos dasz rade, jak my wszystkiem.Powiem ci tylko tyle ze jesli ja odczuwam ze sie mna zle zajmuja to laze do lekarza lub poloznych czesciej niz mam podane wizyty i choc to i tak dla mnie za malo to troche jestem spokojniejsza.Najwazniejsze to abys dbala o siebie, uwazala na siebie i dobrze odzywiala.:)
Reszcie forumowiczek- dzieki ze o nas pamietacie i pytacie o nasze zdrowko!
Pozdrawiam i zycze w ten ponury dzien lepszych humorow niz moj!
papa

Tamariunia-wyczytalam na majowkach ze pochodzisz z Bialegostoku.Ja znam stamtad jednego chlopaka, to raczej przyjaciel mojej siostry a moj znajomy dawny, ale znam go.Moze i ty go znasz?

Strzalka kobietki,ale okropny dzien,brrrr......Walsnie wrocilam z milych pogaduszek z kolezankami,zjadalam pyszny obiadek i niegrzecznie wypilam jeden coctail ::)Bylam rowniez dzis u poloznej,trafilam na bardzo przyjemna kobiete,serduszko naszego slonecza parwidlowo bije,mala dzis byla ulozona glowka w dol,a cialko po parwej stronie i chyba tak sobie lezy juz troche bo czuje kopinaki w lewej czesci brzucha i do srodka.Och jak milo ja czuc ;D Rowniez poprali mi krew,wzielam certyfikat,aby zlozyc podanie o maciezynskie.Zapisalam sie na jednodniowa szkole rodzenia,oj co to bedzie za dzien od 9.00-4.00 ::)
Gwiazdeczka tutaj wszystko jakos tak powoli sie dzieje,sluzba zrdrowia jest inna niz w kraju,ale czas ucieka szybko wiec jeszcze troche i zobaczysz poraz pierwszy malenstwo na Usg,cudowne uczucie ;D
Anya twoj synek jest bardzo towarzyski z tego co piszesz,pewnie bardzo mu sie podobalo.A jutro idzie na pierwsza szczepionke???
Ara wierze,ze ciezko bedzie rozstac sie z kocietami,ale juz niedlugo bedziesz miala rece pene roboty przy nastepnym niemowlaczku ;D Wlasnie widzizlam na marcowka,ze wiel kobiet urodzilo dosc wczesnie,nawet dwa trzy tygodnie przez terminem ::)
Izusia to niewiem skad may takie podobne odczucia,a jaki znak zodiaku jestes.Moze poznalysmy sie w poprzednim zyciu :) ;D wierze,ze moze byc ci czasmi smutno i nudno w domku,ale jeszcze troche,a nie bedziesz juz nigdy sama ;D Szkoda,ze mieszkasz tak daleko,bo mogla bys na kawke skoczyc do mnie jak przestane pracowac ;)kto wie moze bedzie nam dane kiedys sie poznac na zywo ;)A zakupy to dobry pomysl na poprawienie humoru,szczegolnie dla maluszka,ja w sobote wybieram sie na male zakupki typu,karuzela,changing Mat ;DCzy masz przeczucia co mozesz nosic pod serduszkiem????Ja ostawiam,ze to dziewczynka!

Oj ile juz godzin,uciekam spac.
trzymajcie sie zdrowo ;)

dziewczyny, no nie moge sie nieodezwac :)
Cyztam i czytam i nadrabima i konca nie widac. Zostalo mi jeszcze 15 stron i nie wiem kiedy je nadrobie wiec milczec do tego czasu nie moge, bo dostalam upomnienie od Bety :laugh:

Przede wszystkim ogromne gratulacje dla Lwicy. Kochana ciesze sie ogromnie, ze wszystko u Ciebei tak ladnie poszlo i, ze Oliwerek urodzil sie zdrowym chlopczykiem

Witam nowe dziewczyny ba forum Maje, Sylwiaze, Cele ("stara" forumke), Malwine gratuluje slicznej coreczki!!!!!!, Fiollke i Baasie.

Sliczne brzuszki macie dziewczyny. Ivonek cudowna masz coreczke!!! :) Anya Josh przekochany, nietety wiekszosci zdjec nie widze, nie wiem czemu ::)

Asiak ja urodzilam w lipcu tylko 2005 ;)

No i niestety nie sposob napisac wszystkiego, bo tyle stron, ze ho ho.
Teraz postaram sie nadrobic te pozostale 15 stron i byc na biezaco. :p

U nas wszystko dobrze, ale wiecej napisze jak nadrobie :)

Buziaki dla was dziewczyny i dzieki za pamiec o mnie :-*

Czesc dziewczyny !!!! Ja tez siedze w londynie !!! ;D a ostatnio bylam tu w zwiazku z ciaza kolezanki ktora tutaj rodzila a teraz JA JESTEM ZAFASOLKOWAMA  ;D wiec czesciej bede tu zagladac  ;D
Dziewczyny powiedzcie czy naprawde nie da sie nic zrobic zeby USG bylo jakos szybciej?? ja juz wariuje z nerewow
.A spotkanie z pielegniara (dopiero  :mad: )  we wtorek wiec przypuszczam ze  potem mnie  skieruje do poloznej   :mad:  :-[ TYLE CZEKANIA  :mad:  :mad:

cela- ooo, moze kiedys wejde na trop tego sklepu :-)

maxin- tak, Josh jest bardzo towarzyskim chlopakiem :-) No a za godzinke idziemy na pierwsza szczepionke, oj bedzie placz :(

Martuska- dziekuje bardzo, po takim komplemenciku Josh zawsze rosnie o kilka centymetrow w gore :-)

kallusia- oczywiscie ze da sie zrobic USG szybciej... prywatnie ;D Obawiam sie, ze musisz sie uzbroic w cierpliwosc. Gratuluje fasoleczki :-)

kallusia pisze:
Czesc dziewczyny !!!! Ja tez siedze w londynie !!! ;D a ostatnio bylam tu w zwiazku z ciaza kolezanki ktora tutaj rodzila a teraz JA JESTEM ZAFASOLKOWAMA  ;D wiec czesciej bede tu zagladac  ;D
Dziewczyny powiedzcie czy naprawde nie da sie nic zrobic zeby USG bylo jakos szybciej?? ja juz wariuje z nerewow
.A spotkanie z pielegniara (dopiero  :mad: )  we wtorek wiec przypuszczam ze  potem mnie  skieruje do poloznej   :mad:  :-[ TYLE CZEKANIA  :mad:  :mad:

gratulacje
:):):)

kallusia witaj, gratuluje fasolki :)

no a ja ostatni dzien w pracy :D jej jak sei ciesze. nawet szef nie zdolal mi humoru zepsuc z samego rana jak mnie zaprosil na rozmowe...jeszcze mi poprawil bo sie okazalo ze chce mi dorzucic prezent pozegnalny w formie dosc duzego czeku ;) hehehe, przynajmniej tyle ;)

no i od poniedzialku jestem ze tak powiem pierwszy raz od uuuu, 6 lat "bezrobotna"...mam nadzieje ze sie przyzwyczaje i nei zaczne tesknic za praca ;)

martuska, cos zadziutko do nas zagladasz :( dobrze ze u was wszystko ok.

pozdrawiam

reklama
kallusia-witaj i wielkie gratulacje:)
Ara-teraz to juz tylko godziny dziela cie od zasluzonego wypoczynku:)
Anya-i jak Josh zniosl szczepienie?Mam nadzieje ze dobrze sie spisal:)
Jak u was z pogada bo u nas fatalnie i cisnienie ciagle spada.
milego dnia

Do góry