reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

odliczam godziny i z godziny na godziene nei moge sie coraz bardziej doczekac, tym bardziej ze moj szef naprawde sie zachowuje jakbym w poniedzialek miala tutaj byc... ale co mi tam, wytryzmam jeszcze te dwa dni, niech sie zachowuje ;)

baasia, anya, przepiekne te wasze chlopaki :) pozazdroscic. jej, ja sie juz nei moge tego mojego szkraba doczekac, no i przyjazdu mojej mam 5 kwietnia. mam nadzieje ze zdaze urodzic do tego czasuzeby babcia na darmo nie przyjechala ;)

co do diety przy karmieniu ...wiecie, nie myslalam o tym, ale postaram sie tez jakos jesc normalnie, oczywiscie obserwujac maluszka...

malvina a gdzie ty mieszkasz?? jak znam zycie to pewnie na drugim koncu londynu ode mnie ...
beta, z wielka przyjemnoscia sie z toba spotkam :) od przyszlego tygodnia jestem wolna jak ptak ;) choc od srody  do soboty mam gosci :) mow kiedy ci pasuje i w jakim miejscu i bede :D ale oczywiscie bediesz musiala tomcia zabrac :D

wracam do pracy...w koncu musze cos porobic przez te odtatnie kilkanascie godzin pracy ;)

reklama
Izusia ,ale jaja co!!!!Czy to mozliwe ze sie znamy z widzenia?Ja pochodze ze Slaska,a dokladnie z Jaworzna(miedzy Katowicami,a Krakowem), studiowalam w Raciborzu,kiedys rowniez tanczylam w klubie Piramida w Chorzowie(Nie myslcie laski,ze to taniec go-go ;D nic takiego)
Dzieki za pytanko,czuje sie dobrze,moja mala powiem ci ostatnio to rekordy pobija w ruchach,a jeszcze niedawno sie martwiwlam,ze malo sie rusza.Dzis w nocy nawet mnie obudzila bo tak wierzgalam nogami i sie rozpychala ;D A cwieczenia naprawde pomagaja,ja starm sie codziennie cos tam zrobic i fakt pomagaja ;)
Ara wspaniale jeszcze dwa dni parcy i upragnione wolne!!!Jak ogolnie samopoczucie,pewnie coraz ci ciezej???Kotki juz oddalas???
Baasia cudenko twoj chlopak,ale szybko rosnie,nastepny przystojniak na forum ;)
Malvina biedulka wasz Majeczka,mam nadzieje ze jej szybko przejdzie koleczka i sie nie bedzie meczyc ;)

Uciekam sie wykapac ,za nim na SKYPE pogadam z mezem ;D Dojechal szczesliwie,zamowil juz posciel dla malej w sliczne zyrafki
;D ;D ;D
Co u reszty kobietek??????

Fatalny dzis byl dzien,pogoda do kitu,ponuro i zimno,brrrrrrr...............
papatki caluski

Widzisz Maxin coreczka wie, ze mama teraz potrzebuje towarzystwa i dlatego daje podwojnie o sobie znac ;D ;D ;D

Ara dam ci odpoczac w przyszlym tygodniu ;D ale w nastepnym juz musimy sie spyknac :D zobaczymy jaka bedzie pogoda - tu mamy bardzo przyjemny park nad rzeka - ale oczywiscie wszystko zalezy od ciebie ;D

Baasia slodki synek! Tomek tez ma taka czapeczke tylko ze w zielone paski ;) No wlasnie, a ja nie pamietam czy karmisz piersia czy sztucznym? I czy wprowadzilas juz stale pokarmy?

Jeszcze pytanie do Anyi- ciekawa jestem czy duzo jest polakow w Brighton, czy macie tam sklepy z polskim jedzonkiem?

Malvinko... no nas te nieszczesne "koliki" meczyly do konca 3 miesiaca, ale u Was na pewno nie bedzie tak zle :):):)
generalnie nikomu nie zycze... niemalze 24/ dobe noszenie, masowanie brzuszka, starane dobieranie diety [nieostre, nie kwasne, bez mleka, bez smaku... nie, nie az tak sie nie poswiecalam aby przerzucic siw na kleik ryzowy :).. szczegolnie, ze niewiele to pomaga :):):)

Aro jeszcze tylko 2 dni!!!

Maxin, Ciezarowki to fajnie, ze sie dobrze czujecie!!!!

a my na weekend robimy wypad do Lake District.. juz sie nie moge doczekac ::) :laugh: ;D ;D

Beta tak karmie piersia ,ale od 4 miesiaca wprowadzilismy juz stale pokarmy najpierw ryz dla dzieci mieszany z moim mlekiem raz dziennie, a teraz ryz z rana + po poludniu albo jakies warzywka albo jabluszko, a od 6 miesiaca zaczniemy wprowadzac obiadki z miesem , no i oczywiscie caly czas cycus, czasami soczek albo herbatka z butelki ale zadko ,bo Niki jakos ma awersje do butli :)
Pozdrowionka dla wszystjich mamus i brzuchatek ;)

baasia- a moj synus ma takie skarpetki jak twoj chlopak :-) Dodam, ze chlopak o uroczym usmiechu! Z pewnoscia dziewczynki w jego wieku staja sie w jego towarzystwie niesmiale :-)

Beta- otoz w Brighton zauwazylam wysyp Polakow :-) Zupelnie jak z grzybami po deszczu. Nie jest ich tak duuuzo jak w Londynie, czy Wy tam w ogole czujecie jakas roznice, ze jestescie poza granicami kraju? ;-) A co do sklepow z polskim jedzeniem to niestety ich nie ma- zdarzy sie, ze znajde jakies polskie produkty, ale nie w typowo polskich sklepach, choc czytalam ostatnio w gazecie, ze Polakow w Brighton jest masa i maja wlasnie zamiar otworzyc polski sklep!

Wczoraj udalismy sie z Joshem na grupy Mother&Baby i bylam strasznie dumna z mojego synka, ze byl taki grzeczniutki, tylko rozgladal sie wokol i 'obczajal' inne placzace dzidzie :laugh: Watpie tylko, aby jutro zachowal taki stoicki spokoj na szczepionce ;-)

Mialyscie racje, lekarz zbadal mi tylko cisnienie i dal termin na 6.03 do poloznej, powiedzial, ze moge zobaczyc dopiero w 12tc, a ja bym chciala juz!!!! :-[

reklama
Gwiazdeczka pisze:
Mialyscie racje, lekarz zbadal mi tylko cisnienie i dal termin na 6.03 do poloznej, powiedzial, ze moge zobaczyc dopiero w 12tc, a ja bym chciala juz!!!! :-[

niestety tutaj tak jest, co jest dla mnei zupelnym bezsensem, bo przeciez pierwsze 3 miesiace sa naprawde najwazneijsze, a z pierwsza ciaza to zazwyczaj nei wiadomo co sie robi, czy to czy tamto bnormalne i w ogole. grunt to sie nei zamartwiac i nie przejmowac...

czekam na jutrzejszy wieczor jak na zbawienie dziewczynki :D odetchne i bede mogla powiedziec, nie musze w poniedzialek isc do pracy :) hurrraaaa :D

maxin, kotki jeszcze ze mna. w sobote jedziemy na drugie szczepienie, potem jeszcze tydzien musze odczekac i moga isc do swoich nowych domkow. na pewno wiem, ze jeden chlopaczek idzie w niedziele 5 marca i moja ulubiona niebieska dziewczynka 8 marca...a reszta zalezy ode mnie :) ciesze sie ze nie chca odebrac mi i kocie dzieciakow jednego dnia, bo obie bysmy sie zaplakaly. cos czuje ze ta niebieska dziewczynka bedzie ostatnia ktora nas opusci :( reszta pewnei pojdzie wczesniej. pocieszam sie ze niedlugo moje wlasne bede miec i mi troche lepiej :) ale na pewno z kolejnego miotu zostawiam liliowa dziewczynke, o ile nam sie urodzi :)

u nas n marcowkach juz sporo dziewczyn urodzilo :O szybkie sa ;) ja mam nadzieje ze moj synus da mi sie pocieszyc odrobina wolnosci zanim zechce do nas dolaczyc ;) pocieszam sie ze w sumie mam jeszcze 5 tygodni do daty porodu, no mam nadzieje ze nei bedzie sie pchal wczesneij jak za 3 tygodnie ;)

beta :D koniecznie musimy sie spotkac :D zadzwonie do ciebie jak juz goscie pojada i sie umowimy :D ale sie ciesze :D

no i uciekam na lunch kobietki :) do przeczytanka :D

Do góry