reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam kobietki :)
Dzis u mnie zawital smutek,moj kochany maz wyjechal na tydzien do Polski,mialo to nastapic w marcu,ale wyjazd sie przesuna i dzis podjelismy decyzje o jego wczesniejszym wyjezdzie.Wiecie pierwszy raz jestem sam w domu odkad mieszkam w Lodnynie i juz dziwnie sie czuje,pelna obaw,samotna :-[ Wojtus jedzie samochodem do kraju,aby dojechl szczesliwie i drogi byly dla niego przyjazne,Oj ciezko bedzie mi dzis spokojnie zasnac.Wczesniej jak mieszkalismy z zanjomymi,to bylo sie do kogo odezwac,w nocy sie nie balam,a teraz jakos tak nieswojsko sie czuje :-[

Witam serdecznie nowe forumowiczki:Gwiazdeczka i Magdak25(Twoja corcie chyba juz poznalysmy,Lwica kiedyz przesla fotke Oliwierka z kolezankaPamietacie dziewczyny,przez sekunde zastanwialysmy sie czy to nie lwicy tygrysek tak szybko podrosl ;)),milo ze do nas dolaczylyscie ;D ;D ;D
Izusia bardzo lasnie wygladasz,tak kwitnaco i promieniujesz ;)
Ivonek fajowe fotki,Oj ta wasza modelka,usmilam sie z pierwszej fotki :D Masz sliczne oczka,taki sam kolor jak mojego meza ;)
Anya cudenko ten wasz Josh,rosnie jak na drozdzasz,niezly z niego model ;)
Ara wspanile jeszcze pare dni i zasluzony odpoczynke,przykro mi,ze bole dloni dalej przeszkadzaja i niepozwalaj zasnac,czy polozna cos poradzila na te dolegliwosci???
Beta wspolczuje ubogiej diety ile wyzeczen nas przyszle mamy czeka,aby bobaski byly zdrowe,ale widze,ze wy dajecie sobie swietnie z tym rade wiec jestem dobrej mysli.Mam nadziej,ze juz niedlugo bedziesz mogla znowu zajadac sie twarozkiem ;)

Dobrej nocki zycze
Pozdrawiam reszte forumowiczek ;)
Buziaczki papa

reklama
Anya pisze:
Leedsana- Gwiazdeczka sie nie pomylila, jak widac po suwaczku zreszta. A z tym lutym to chodzilo jej, ze ma termin do lekarza, a nie termin porodu. Przynajmniej ja tak to rozumiem :-)

no tak suwaczek ::)... nie zwrocilam uwagi ::) ::):):):)
Gwiazdeczko w takim razie sorki za pomylke i gratuluje fasolki..

Witaj Magdaku :):):)

Izus ale fajoski brzuchol :)

Anya... alez Synuch Ci szybko rosnie... niedlugo wsiadzie na rower i pojdzie na swoje ;) :laugh:

Witajcie dziewczynki!

Dziekuje za mile przywitanie ;D. Jeszcze tylko 2 dni i bede mogla zobaczyc, badz uslyszec chociaz moja dzidzie... Wlasnie, no bo jak to jest na tej pierwszej wizycie tutaj?!? Ostatnio jak poszlam, to myslalam,ze wszystko bedzie jak w Polsce tzn. ze USG i te sprawy, a facet mi folik zapisal i kazal przyjsc za tydzien... no i jeszcze zapytal kiedy mialam ostatnia @... Ale ja bylam nastawiona na co inne... no coz jak mowicie - co kraj to obyczaj... poczekam jeszcze te 2 dni i zdam relacje.

Izusia dopiero teraz zauwazylam twoje zdjecie - wczoraj mi sie nie otworzylo! - kolejna piekna mama polka ;D . Ja chodzilam do szkoly rodzenia. Przy kazdym szpitalu (lub przychodni, ktora zajmuje sie ciezarowkami) powinno byc cos takiego. Polozna na pewno bedzie cos na ten temat wiedziec. Izusia, powiem ci, ze b. mi to pomoglo - sporo informacji o znieczuleniach, objawach porodu, troche o relaksacji przed porodem itp. - tym samym sporo slownictwa, ktore bylo potrzebne w czasie porodu. Chociaz w sumie to "push " jest najwazniejsze ;)

Ciekawe kto jeszcze chodzil do szkoly rodzenia?

Anya slodka ma buzke twoj synek - a oczka ma piwne? podoba mi sie ten losiu na poduszce ;D

Magdak ! a ja mam 8miesiecznego synka!! ;D ;D ;D. Kiedy rodzilas? Zastanawiam sie czy to toja coraczka byla na zdjeciu kolo Olivierka lwicy ?

Maxin mysle, ze w dzien nie jest tak zle byc samemu - gorzej w nocy prawda? Powiem Ci, ze ja tez tego nie lubie -i gdy Ed wyjezdza, zapalam sobie na noc taka malutka lampeczke i czuje sie pewniej - doslownie jak dzieciak!!!!! ::) ::) ::)

izusia- dopiero dzis wyskoczylo mi to twoje zdjecie. Ladnie wygladasz. Jest sie czym chwalic. Ja czasem tesknie za tym brzuszkiem... mimo ze koncowka byla bardzo uciazliwa ;-) Ja chodzilam do szkoly rodzenia i bardzo polecam- zawsze fajnie jest sie zintegrowac z przyszlymi mamusiami, poza tym uwazam, ze my kobiety zawsze jakos instynktownie odnajdziemy sie w sytuacji porodowej, ale dla faceta to jest bardzo dobra sprawa, aby uczeszczal do szkoly rodzenia- moze sie nastawic czego sie spodziewac i jak sie zachowac w okreslonej sytuacji.

Beta- moj synek ma zdecydowanie niebieskie oczka /jak mamusia :-) /, choc czasem na zdjeciach wyjda ciemniej. A Tomus myslisz, ze ma wiecej z Ciebie czy z Eda? Ja w moim malenstwie widze coraz czesciej tatusia, zwlaszcza czasami jak go obserwuje i strzeli minke identyczna jak tata :-)

Gwiazdeczka
- watpie, abys teraz miala robione USG, Twoja wizyta bedzie zapewne polegac na tym, ze polozna da Ci jakies ulotki, m.in. formularz do szkoly rodzenia, ktory musisz wypelnic i odeslac (jesli chcesz uczeszczac do niej), zmierzy Ci cisnienie, zwazy itp. Takie rutynowe badanka. Zada Ci kilka pytan o samopoczucie i do nastepnej wizyty ;-) Zycze powodzenia!

Beta, maxin- mi tez od razu lampka sie zapalila, gdy magdak przedstawila sie jako kolezanka lwicy, no i obstawiam, ze jej coreczka to kumpela Olivierka :-) Czy sie mylimy Magdak? :-)

Leedsana- ja synka tak szybko nie puszcze na rower, najpierw niech pocwiczy chodzenie :-) Zanim jednak to nastapi to jeszcze czeka go siadanie, raczkowanie... oj dluga lekcja zycia przed nim :-)

Rozumiem Anya,ale ide do lekarza, nie do poloznej, myslisz, ze on tez mi nic nie pokaze?!? Tak sie nastawialm dziewczynki jejuuuuuuuu!!!

witam wszystkie kobitki!

u nas wszystko ok,Majunia rosnie jak na drozdzach, choc ciagle jeszce zmagamy sie z kolka... :( wlasciwie to nie jest kolka bo mala nie placze, a podobno przy kolkach dzieci krzycza w nieboglosy, a  raczej tylko steka i prezy sie bardzo, zaplacze tylko czasami. Podajemy Plantex i ten znowu jakby nie do konca pomaga...normalnie rece opadaja a serce peka jak widzisz ze dziecko sie meczy a ty jestes bezsilna... :mad: tak bardzo juz bym chciala to miec za soba!
Beta, Leedsana, Ivonko- dziekuje za rady doswiadczonych mamusiek!! moja mama upiera sie ze to nie jest od nabialu ale ja i tak chyba zrezygnuje z jedzenia produktow mlecznych tak zeby sprawdzic czy to to czy nie to, wtedy bede pewna
Beto- mojej siostry synek do tej pory ma uczulenie na mleko krowie!
Ivonko - dziekuje za caluski! :) :) :) sliczne jestescie obydwie!! dziewczyny jak malowane! naprawde Polki to najpiekniejsze kobiety! Izusia- to sie rowniez ciebie tyczy - super wygladasz!
Anyu- twoj maly meczyzna rowniez sliczniuchny!
Ara - ale super ze juz wkrotce bedziesz miala labe! ja bardzo mile wspominam ten leniwy czas w sumie to byl tylko nie caly miesiac przed porodem ale odpoczelam troche. polowe czasu chyba spedzilam czytajac forum babyboom! hihi
Maxin - zobaczysz jak ten tydzien bez meza szybko zleci! tylko jakos sobie musisz zapelnic ten czas- ja zawsze odwiedzam wszystkie kolezanki po kolei jak jestem sama, ale teraz juz raczej sama nigdy nie bede - bo mam Majeczke! ;D
witam Magde na forum! fajnie ze lwica ma kolezanke z ktora bedzie mogla chodzic na spacerki z wozeczkiem, ja tutaj gdzie mieszkam jeszcze nikogo z dzidzia nie poznalam...ale mam nadzieje ze poznam bo raczej do towarzyskich osob naleze i lubie sobie pogadac, wiec milo by bylo miec kompanie na spacerki!
Gwizadeczko - mam nadzieje ze ujzysz swojego malego groszka w brzuszku juz wkrotce!

Witajcie!Dzieki za mile slowa dotyczace mojej fotki.A w sprawie tej szkoly rodzenia czy oni maja tu jakas nazwe na nia bo moj angielski nie jest az taki dobry tym bardziej jesli chodzi o nazwy fachowe czy medyczne?
Ivonko, Anya-cudne te wasze szkraby naprawde az serce sie cieszy jak widzi sie takie dzieciaczki!
Poniewaz obiecywalam dawno a wkleilam dopiero wczoraj fotki (bo dopiero maz mnie nauczyl-hihi)postanowilam to nadrobic i dzis zalaczam kolejna  sprzed tygodnia:
img3349m8vz.jpg

reklama
Gwiazdeczka- hmm naprawde nie wiem, bo ja do lekarza poszlam tylko raz na poczatku swojej ciazy, a potem juz tylko widywalam polozna! Wiec nie wiem co za procedurka Ciebie czeka, ale nie nastawiaj sie na wiele, bo mozesz sie rozczarowac. Mozesz oczywiscie nacisnac lekarza, ze chcialabys posluchac bicia serduszka dzidzi, jesli sam nie zaproponuje.

izusia- zapytaj o antenatal class.

Do góry