reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc dziewczyny :-) Ja znow wieczorowa pora... no coz, tylko teraz mam czas, jak maly spi.
Bylismy u lekarza z jego brzydkim kaszlem i niestety dostal antybiotyki. To jakas infekcja na oskrzelach. No trudno, podajemy i czekamy.:dry:
Marta- no to gratuluje pracy i to nie byle jakiej :-):tak::-). A co z Nikiem? Pojdzie do przedszkola? Chyba jeszcze za wczesnie. A moze niania?
Iwoneczka- A Ty co w koncu? Wracasz? Co im powiedzialas?
Pinka- udanej resztki urlopu. Wracaj i wszystko opowiadaj :-)

reklama
wybaczcie,ze tak z innej beczki, ale potrzebuje informacji o opiece dentystycznej: czy bezplatna opieka obejmuje kobiete rowniez rok po porodzie? Czy tylko w czasie ciazy?
A moze ktorej chcialoby sie opisac mi w skrocie jak tu opieka wyglada? Czeka mnie chyba pierwsza wizyta i nie bardzo wiem, czy rozni sie to wszystko bardzo od tego, co znam z Polski :-)

witam sobotnio i jak zwykle zaraz sie biore za porządki:-)

alex małego narazie czesc dnia bedzie pilnować moja mama a na dwie godziny szukamy niani bo mamm na 14 chodzi do pracy a ja będe pracowała do 16:tak:a do przedszkola chce go dac od przyszlego wrzesnia, bedzie mial juz prawie 3 latka;-)

mala czarownica ja niestety nie pomoge bo nie mialam potrzeby na szczescie ale wydaje mi sie ze powinnas miec dalej za darmo:tak: moj znajomy raz byl i placil jakos 80 funtów a robiła mu dwa zeby, ogolnie był zadowolony:tak:
a znów druga kumpela leciała do Pl zrobić zeby bo powiedziała że jej taniej bilet wyjdzie niż dentysta tutaj. najlepiej podejdz do jakiegos gabinetu i zapytaj;-)

mala czarownica do roku po porodzie masz jeszcze dentyste za darmo.Niestety nie wiem nic wiecej,bo jeszcze tu u dentysty nie bylam,zawsze jak jestem w Pl to chodze.
Martuchaa gratulacje i powodzenia w nowej pracy:tak:
Kasia ja tez trzymam kciuki za fasolke.Powodzenia!

U nas dalsza czesc odwiedzin rodziny,ale ciocia juz jutro wyjezdza,natomiast siostra mojego K zostaje z nami do stycznia:baffled:Nic do nie nie mam i ja lubie,ale nazwozila 6 pudel gratow z Irlandii i po prostu nie ma gdzie sie w domu ruszyc,bo mamy tylko mieszkanie z jedna sypialnia i sporo naszych i dzidziusiowych gadzetow,a teraz jeszcze 160 kg dobytku siostry i wielki dmuchany materac na ktorym spi,normalnei tragedia.Juz mnie to dobija,bo jest klaustrofobicznie ciasno:wściekła/y:
Na szczescie w srode lece a malym do Pl na 2,5 tyg:-):rofl2::happy:

Madzia pewnie już nie mogą sie was doczekać w PL co?

Kasia jak tam? napisz cos!!

my po spacerku, pogoda przesliczna.wlasnie pije moja ulubioną malinowa herbatke i zaraz kolacja i kąpiel:cool2:

No wiec od samego rana pojechalismy z M do spzitala,tam pobranie krwi na poziom beta hcg i czekanie na wyniki i rozmowe z lekarzem.Ok 12:30 dopiero przyszedl lekarz i stwierdzil,ze jednak wynikow nie ma i zadzwoni do mnie i wszystko powie....
Dla niewtajemniczonych:przy prawidlowej ciazy beta hcg powinna wzrastac po 2dniach 66% po kolejnych 2 100% po kolejnych 180%...itd....
W czwartek mialam 7901, dzis lekarz dzwonil i od razu mnie zaniepokoil,bo zaczal wypytywac jak sie czuje i czy nie krwawie i czy nic mnie nie boli,itp....No i moja beta po 2 dniach wzrosla do 9900:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Zaczelam wypytywac o co chodzi i co to oznacza,ale powiedzial,ze nie wie,ze musimy zrobic usg i mam wizyte 9.10:-(Albo ciaza pozamaciczna,albo ciaza wewnatrzmaciczna ale nie mogaca sie rozwinac prawidlowo,albo bardzo wczesna ciaza i fasoleczka wolno rosnie,ale raczej nie naciskal na ten wariant:-:)-:)-:)-(
Ja szczerze mowiac pisze tylko Wam,bo telefonow od znajomych z pytaniami co i jak nawet nie odbieram,bo nie wiem co powiedziec a i stalych hasel ' bedzie ok' nie mam ochoty slyszec,choc rozumiem,bo co innego mozna powiedziec:zawstydzona/y:
Mam dosyc niepewnosci,a tu jeszcze mam czekac do 9.10:zawstydzona/y::-(
Spadam kapac mojego skrzacika,wlasnie wrocilysmy z placu zabaw,bo tylko zabawa z kruszynka jakos mnie trzyma w jednym kawalku dzis:-(
Trzymajcie kciuki laski,a dla bardziej uduchowionych:pyknijcie jeden paciore w imieniu fasolki,bo mnie nie wychodzi:sorry2:

Katarzynka ja mocno trzymam kciuki.Wiem,ze to czasem denerwuje,jak wszyscy mowia,ze bedzie ok,a ty nic pewnego nie wiesz,ale trzeba byc dobrej mysli i mocno wierzyc,ze sie uda i dzidzia sliczna wyrosnie.Z calego serca zycze powodzenia!

Martuchaa no juz mama w Pl pokoik dla malucha wyszykowala,lozeczko,pieluszki i te sprawy.Wszystko juz gotowe i czeka na Maciusia:-)A ja sie juz nie moge doczekac wyjazdu,troche sie boje jak sobie sama na lotnisku ze wszystkim poradze,ale co zrobic jakos bede musiala.Mam nadzieje,ze zle nie bedzie:tak:

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Melduję się po krótkiej nieobecności, ale mnie i małą dopadło jakieś chorubsko i ostatnie 3 dni z życia wycięte. Najpierw mała miała katarek, na drugi dzień biegunka i wymioty, w kolejny dzień ja te same objawy co ona, także wczoraj umierałam, dziś już lepiej, ale dalej jestem osłabiona. Oliwcia już tylko z katarkiem się męczy, no i kupki takie luźne robi. Byłyśmy u lekarza, ale jak to w Anglii bywa usłyszałyśmy, że to wirus i trzeba przeczekać. Podawałam małej Calpol, do noska psikam jej wodę morską, smaruję nosek maścią majerankową i to chyba jej pomaga. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Katarzynka trzymam kciuki! Życzę Ci z całego serca, by wszystko było dobrze.

Martucha gratuluję pracy! W banku powiadasz? A co będziesz dokładnie robić? Kiedyś też myślałam o pracy w banku, ale później jakoś tak zrezygnowałam.

Iwoneeczka i co dokumenty masz już wypełnione?

Madzia współczuję Ci tej ciasnoty w domku, mnie by to też denerwowało. Przynajmniej w Polsce sobie troszkę odpoczniesz. A podróżą się nie martw, bo na pewno dasz sobie radę, a ludzie pomogą.

Gusia gratuluję ząbka :-) Nie chwaląc się ;-): moja Oliwcia ma już osiem ząbków :-) pierwsze dwa wyszły jej jak miała 5 miesięcy.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy.

Do góry