reklama
sewa
mamuśka ;-)
Martuchaa pochwal sie co tam fryzjerka wyczarowala na Twojej glowie
Sprzatnelam lazienke juuuuppppiiiii!!!!!!!
Jeszcze mi pokoje zostaly, ale tu to juz luzik.
Zaraz kawke walne, bo spac mi sie zachcialo. Moje dziecie dzis ma humor od lewej nogi no tak mnie co chwila wyprowadza z rownowagi....... ze mala bania...... ech szkoda gadac
Zaraz kawke walne, bo spac mi sie zachcialo. Moje dziecie dzis ma humor od lewej nogi no tak mnie co chwila wyprowadza z rownowagi....... ze mala bania...... ech szkoda gadac
Martuchaa pochwal sie co tam fryzjerka wyczarowala na Twojej glowie
ja juz tez posprzatalam ale wszystko teraz czekam na chlopa i na zakupki
stefanka
CENTRUM DOWODZENIA NICZYM
Ogitu ja mam wozek quinny buzz i nie kupowalam gondoli. moja corka urodzila sie w grudniu i w zimie jezdzila w foteliku maxi cosi do ktorego dokupilismy spiworek. Uwazam ze bylo jej wygodnie i cieplutko bo ten spiworek bardzo milutki.
Nie no dosyc ze jestem do niczego,nawet tabletki mi nie pomogły to jeszcz emi posta skasowało.
Zrobilam dzis tylko ciasto nawet naczyn nie umylam po tym wszystkim.
Dziewczyny ale z was perfekcyjne panie domu
Sewa piekne okreslenie.Ja dopiero zaczne w poniedzialek,jak mina mi te okropne dni.
Syla no to jutro fruuuuuuuuuuu
Pinka ty to masz powera ale zawsze to dodatkowa kaska.ja moze wieczorem jak mi przejdzie to posprztam cos.
Martucha ale ci dobrze do 9.20 i jeszcze mama pomogła obiadek zrobbic.ale fotki to wklejaj koniecznie, jaki kolor fryzurka no pokaz pokaz.
Zrobilam dzis tylko ciasto nawet naczyn nie umylam po tym wszystkim.
Dziewczyny ale z was perfekcyjne panie domu
Sewa piekne okreslenie.Ja dopiero zaczne w poniedzialek,jak mina mi te okropne dni.
Syla no to jutro fruuuuuuuuuuu
Pinka ty to masz powera ale zawsze to dodatkowa kaska.ja moze wieczorem jak mi przejdzie to posprztam cos.
Martucha ale ci dobrze do 9.20 i jeszcze mama pomogła obiadek zrobbic.ale fotki to wklejaj koniecznie, jaki kolor fryzurka no pokaz pokaz.
witam Was
Jestem czesciej na Mamach grudniowych 2008, ale czasami do was zagladam. Mam prosbe do mam z uk, szukam info o paszportach dla dziecka urodzonego tutaj. Czy ktoras z was ma to za soba?ile sie czeka? co jest potrzebne?kiedy umowic sie na to spotkanie, bo slyszalam o kolejkach.Chce leciec z dzieckiem w marcu do polski i boje sie czy uda mi sie to w trzy m-ce zalatwic:-)
Jestem czesciej na Mamach grudniowych 2008, ale czasami do was zagladam. Mam prosbe do mam z uk, szukam info o paszportach dla dziecka urodzonego tutaj. Czy ktoras z was ma to za soba?ile sie czeka? co jest potrzebne?kiedy umowic sie na to spotkanie, bo slyszalam o kolejkach.Chce leciec z dzieckiem w marcu do polski i boje sie czy uda mi sie to w trzy m-ce zalatwic:-)
witam Was
prosze
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-uk-f141/paszpotry-dla-naszych-pociech-9624/
alex3meyer
Matka gagatka
Anoli84- ja wyrabialam paszport dla dziecka tutaj w UK i to calkiem niedawno. Najpierw oczywiscie zdiecie( potrzebne sa2). Z POST OFFICE bierzesz formularz paszportowy. Wypelniasz, dolanczasz akt urodzenia dziecka i akt malzenstwa lub jesli nie jestes mezatka- akt urodzenia ojca dziecka. Malo tego- potrzebny jest podpis na paszporcie tzn na formularzu , a takze na tych 2 zdieciach- osoby zaufania publicznego, tj: lekarz, prawnik,policjant, sedzia, dyrektor itp( zapytaj najlepiej swojego GP, powinien sie zgodzic). Jak to juz masz, to idziesz na poczte i prosisz tam o wyslanie tego systemem CHECK AND SEND. A to oznacza, ze osoba na poczcie sprawdzi Ci te papiery i powie co ewentualnie doniesc( ja nic nie musialam donosic).Po takim sprawdzeniu na pewno w ciagu 3 tygodni otrzymasz paszport dla dziecka. A no i oczywiscie trzeba uiscic oplate , tez na poczcie, zdaje sie okolo 50£.
Mam nadzieje ze troche pomoglam. Pozdrawiam.
Mam nadzieje ze troche pomoglam. Pozdrawiam.
reklama
Podziel się: