reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie kobietki,
Jestem tutaj nowa i mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojego grona :-)
Mieszkam w Londynie i zostane mama w lutym 2009. Mam pytanie czy ktoras z Was rodzila w West Middlesex University Hopital? Jakie wrazenia? :-)
W zeszlym tygodniu mialam pierwsza wizyte poloznej i niestety nie zaoferowano mi nuchal scan - podobno nie robia go w tym szpitalu?! Czy mozecie mi polecic jakas prywatna klinieke, gdzie wykonuja to badanie? Z gory dziekuje.
Jeszcze jedno - czy chodzilyscie tu do szkoly rodzenia - podobno tez musze prywatnie bo nie ma zajec w WMH....Poprostu wychodzi z tego ze NHS na nic sie tu nie nadaje!!!
Pozdrawiam serdecznie i milej nocki zycze :-)

reklama
DROGIE MAMUSIE:tak::-) BIJE SIĘ Z MYŚLAMI CO LEPIEJ KUPIĆ DLA DZIDZIUSIA ŁÓŻECZKO CZY MOZE KOJĘC DODAM TYLKO ŻE NIE PLANUJE WIĘCEJ DZIECIACZKÓW. DZIĘKI ZA RADY.

Patus witaj pewnie pisz jak najczesciej

Olinda ciezko mi doradzic nie uzywalam nigdy kojca,

Sewa ja tez zawsze mam problem ze spodniami,tylko ja mam długie,szczuple ale szerokie biodra

pinka ale mamcia dobra z ciebie ,a sobie kupilas cos.

Ja w sobote na zakupy jade bo z tymi moimi to sama nie mam po co jechac.
No i nadal mysle jakie ciacho zrobic.

Patus to chyba ten szppital jest jakis pokrecony a nie NHS.Ja mieszkam w małym miasteczku ale mialam w spitalu i scan, a do szkoly rodzenia tez chodzialm za free.A nie mozesz w innym szpitalu.

patus witaj! Ja tez tu nowa, ale ja to mama weteranka, ktora rodzila w PL to ja nie poradze :no:

Olinda ja mialam lozeczko, a kojec na jakies wyjazdy do rodzinki czy na wczasy i..... ja osobiscie polecam lozeczko. Jakos tak bardziej wygodne dla dzidziusia mi sie wydaje :tak: a juz na pewno wygodniejsze bylo dla mnie :tak:

izka moje nogi dlugie ale i nie za chude :zawstydzona/y: dupsko tez niczego sobie :szok: za to w pasie jestem szczupla..... i stad ten problem :-(

Ja chyba oszaleje..... znowu boli mnie glowa :baffled:

Klade sie zaraz do wyreczka. Spokojnej nocy zycze!

Cześć dziewczyny :-)

Oj, Pinka, ale miałaś noc, bidulko. :szok: Ja takich nocy już kilka miałam, także wiem co to znaczy...

A Tobie Sewa tylko pozazdrościć jak Twoje maleństwo ślicznie śpi, oj też bym tak chciała...

Olinda, ja też myślę, że lepsze łóżeczko: stabilniejsze, wygodniejsze i dłużej można go używać.

Gosia, Ty to masz urwanie głowy z tą Twoją córcią... i dziadkami he he :-D (żartuję oczywiście).

Michaga, a Ty to też masz nieźle ze swoim szkrabem, i co że niby po godzinie spania już się dziecku spać nie chce? Ojojoj :szok:

Martucha, Ty to masz fajnie z tą pogodą, ja mam nadzieję, że jak będę w Polsce to też nam słoneczko będzie świeciło. ;-)

Tygrysek, to powinnaś się cieszyć, że dzieciątko Ci już pomaga he he :-D Rozbawiłaś mnie z tą historią z praniem

Izka, i co wymyśliłaś już jakieś ciacho na urodzinki męża?

A ja dziś miałam urwanie głowy :crazy: Od rana miałam gości, a to jedna kumpela, a to druga, a to rodzinka i żeby to na kawę przyszli, pogadać, to nie we własnych interesach przyszli, żeby w tym pomóc, czy w tamtym. No jedna kumpelka przyszła na kawkę i było bardzo miło. Ale przez te wizyty dzisiejsze nic nie zrobiłam w domu, a tyle roboty, a ja w sobotę lecę :wściekła/y: I jak zwykle wszystko jutro na ostatnią chwilę będę robić, masakra :crazy:

Wpadam dzien dobry powiedziec i zmykam, bo roboty mi sie nazbieralo..... wole to zrobic dzis zeby weekend byl wolny :tak:
Ale najpierw poranna kawa :tak:

:tak::tak::tak::tak::tak:

niom ja wlasnie kawke pije a moje a moje dziecko siedzi mi na kolanach je paluszki i w cyckach mi grzebie a ja ledwo co pisze:happy::happy::happy::happy::happy::happy:

mała wczoraj poszla spac o 22:30 bo ostro zachciało sie jej chodzic wiec przez połtorej godziny cały czas chodziła z pokoju do łazienki potem z salonu do kuchni i tak w kółko :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: a my mieslismy z niej ubaw haha ale jak zasnela to dopiero o 3 na papu sieobudzila i potem o 8:30 wiec moge powiedziec ze sie wyspałam:-):-):-):-):-)

Izka-no ja sobie rzadko cos kupuje wiece dziecku i mojemu:tak::tak:taka juz jestem.....i co robiłas ten placek bo ja nie nie miałam siły na nic wczoraj:no::no::no:
Sewa- no to witaj w klubie ja tez mam dzis fuullllll roboty bo wczoraj mi siie nie chciało:-) a jak jutro bede musiała isc do pracki o to 4:30 pobudka wiec musze isc wczesnie spac;-)

niom to jak u reszy dzis sie dzionek zapowiada???????????????

pinka moj dzien zaczal sie od tego ze niestety ZABRAKLO MI MLEKA DO KAWY!!
oczywiscie wczoraj bylam w sklepie no ale skleroza chyba mi sie zaczyna :))
wstajesz o 4.30 do pracy ??? straszne!!dlaczego musisz tak rano jechac?? ja nienawidze wstawac rano...

reklama
pinka moj dzien zaczal sie od tego ze niestety ZABRAKLO MI MLEKA DO KAWY!!
oczywiscie wczoraj bylam w sklepie no ale skleroza chyba mi sie zaczyna :))
wstajesz o 4.30 do pracy ??? straszne!!dlaczego musisz tak rano jechac?? ja nienawidze wstawac rano...

nio ja tez ogólnie praca od 6- tej a barze ale zanim tam dojde i zjem cos bo rano na głodnego nie ma szan to tak niestety musze wstac by sie wyrobic:tak::tak::tak::tak::tak:,ja znów wole wczesniej wstac i szybciej byc w domu:-D:-D:-D

Do góry