reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Niom..jestem....:-)

No pogoda dzis nie dopisuje i prawdopodobnie ma byc taka do konca :dry:
Mala wlasnie zasnela...uffff. a ja wcinal kanpake bo padam z glodu. Pranie sie kreci, ryba na obiad i zaraz musze przebrac leki bo za 3 tyg do Polski i warto wiedzic czego nie mamy by kupic. A takpoza tym troszke zaczynam sprzatac.

Noce Nastki - nie zapeszajac - sa calkiem dobre, nie bede narzekac. Nie placze, spi cala noc. Chyba jej sie nawet spodobalo. Co mnie najbardziej denerwuje to to ze ciagle wstaje i ja przykrywam bo lezy z golymi nogami na wierzchu az zimne sa :szok: Juz nie wiem w co ja mam ubrac zeby jej nie przykrywac kocyczkiem na noc bo zawsze sie odfika :sorry2: Z grobaga ostatnio zrezygnowalismy bo szlala i chciala sobie go zgejmowac...hmmm

Kasia - tak sobie pomyslalam, ze jak ty na diecie to i mala na diecie ;-) Obie dbacie o linie ;)

wpadne pozniej

reklama
Wlasnie wrocilismy z placu zabaw,bo na chwilke przestalo padac.Ja pobiegalam(tym razem wkoleczko na placu zabaw,hehheh bo mala plakala jak tylko sie oddalalam) a Nika szalala po mokrych sprzetach na placu i pchala wozeczek z lalka,ktory pierwszy raz dzis wziela ze soba:-)
Nakupowalam warzywek i owockow i dzis razem zjemy obiadek + Nikusia troche kurczaczka jeszcze.Moze sie uda:sorry2:

malagorzatko - to z tym snem tak jak Nikusia....tez wiecznie gole stopki miala,teraz juz sama nakrywa sie kolderka:tak:Ja zakladalam Jej pajacyki takie pizamowe ze stopkami,ale i tak gdzies bokiem zawsze Jej stopka umknela:dry:Ale poki ma cialko cieplutkie i tylko stopki zimne to chyba nie jest tak zle...;-)
Izka - dziekuje,jakos czarny mi najbardziej podpasowal,a tez probowalam wszystkiego:-D:tak:Z natury mam ciemny braz wiec wrocilam prawie do poczatkowego:-)
Twoj slodziak samodzielny chce byc wiedze,skoro nie potzrebuje mamy do chodzenia:-DCo tam z mama,ajk lepiej przy meblach a mama to tylko za raczkiiiiiiiii...,hehhe...
Pinka- koniecznie foteczki z bujaczka wklej!!!:tak:My tez mamy taka drewniana z sznureczkami i juz ponad rok lezy w szafie i nie mamy kiedy jej przyczepic:dry:A poza tym trzebaby bylo wbic sie w rame od drzwi i po pirewsze nie mam pewnosci czy te nasze nedzne ramy to przetrzymaja a drugie,ze landlord bedzie trul dupsko pozniej:zawstydzona/y:Choc i tak dziura na dziurze na scianech,bo wczesniej byla tu galeria obrazow:szok:I tak mamy duzo gwozdkow i haczykow:-p
Dorcia, Olis,Maxin,Mamuska,Justynka,Maja,Anteka,Anulka - gdzie sie podziewacie laseczki???????????????????????????

Wczoraj mialam sprzatac lazienke a skonczylo sie na totalnym przestawianiu wszystkiego w sypialni i organizowaniu miejsca typowo Nikusi.No i jakos to wyszlo...Mala jest w siodmym niebie,za ma taki jakby swoj pokoik i ciagle tam chodzi i wszystko oglada,jakby pierwszy raz wszystko widziala:-D:-D:-D
A dzis ma przyjsc tesciowa,zeby isc z Nika na spacerek albo sie z Nia w domku bawic a ja biore sie za salon i lazienke koniecznie:tak:Do tego pranie sie robi - pierwsze,co nie ze znaczy ostatnie dzis:-D,sterta prasowania i szafki w kuchni zostaly;-)Ale sprzatac lubie,wiec nie narzekam:-D
Nika wlazi na mnie wiec lece sie bawic z corcia:tak:

Hej laski! ja wlasnie mialam zbierac sie do sklepu ale skorzystam z chwili ze Dawid grzecznie sie bawi i chwilke przy kompie posiedze...Ostatnie 3 dni to juz mam ochote wyjsc z siebie i stanac obok..Jest taki marudny ze szok...o wszystko wycie jak cos nie po jego mysli...A ja musze pakowanie zaczac bo pojutrze wieczorem jedziemy - tak tylko ze jak przychodzi co do czego to koncze ogladajac ksiazeczke z dzieckiem zeby sie nie darlo..a poza tym ja nie wiem jak ja sie przy nim spakuje...Jak pomagal mojej mamie to przy rozpakowywaniu sie znalazla na dnie torby jego klocki i ksiazeczke:-)kochany wnuk zadbal o to zeby babcia miala zabawki:-) ale za to wyciagnal pare drobiazgow...chyba sie chcial zamienic;-)
Jak on bedzie mial taki humor w PL to sie wiecej z nim namecze niz odpoczne..ech i jeszce moj L. z usmiechem zakomunikowal mi wczoraj ze tesciu wzial sobie wolne na nasz przyjazd:szok: normalnie skacze z radosci..tylko sie powiesic...

Izka- no moja mala tez woli raczkowac heh bo wtedy szybko moze zwiać ale sama to jescze nie chce chodzic:no: stoi kilka sekund bez trzymanki ale jak sie zorientuje ze niczego sie nie trzyma to bach na dupsko:tak:a co do T to napewno bedzie masakra bo ostanio jak bylismy to myslalam ze jej walne taka jada była,ale tym razem mój powiedział ze jak urządzi taki sam numer to juz wiecej nie pojedziemy bo człowiek to tylko sie denerwuje i nie odpocznie nic:no:

Kasiu-ja tez uwielbiam sprzatac no przyznam sie ze jestem PEDANTEM;-) i to takim do przesady ze mój chłopina to czasami ma mnie dosc heh,super za Nika zadowolona z przemeblowania napewno slodko to wyglonda:-):-) jak tak wszystkiemu sie przyglonda:-D:-D

tygrysek-nic mi nie mów bo jak ja pomysle o pakowaniu to juz mam biała goraczke na szczescie jeszcze troszke czasu mam;-)
Gosia-to super ze mała nocki przesypia ja tez tak chce:-):-):-):-)
martuchaa -a ty gdzie?? pewnie dupsko wygrzewa:-) a my tu zimnica:szok::szok::szok:

zapomniałam wam napisac zerknijcie na Blogaska do Galerii wkleiłam filmik:tak: bo tu na bb nie umiem:no::no::no::no:

i zobaczcie jakiego mam wariata w domu:cool:

wlasnie wrocilam ze spacerku na kawke i polozyc malego. dzis pogoda troche lepsza(czyli chlodniej i bez slonca:-D:-D)ale i tak na krotki rekawek:tak:
a my bylismy przetestowa nowy wozio ktory dzis w nocy przyjechal z uk(tata sie zmobilizowal) i musze wam powiedziec ze jestem zachwycona(i maly tez:-p)!!
zaluje tylko ze go wczesniej nie kupilismy bo jest rewelacyjny!!no ale przez ta noge mamy opoznienie ze wszystkim to Nikus rok jeszcze bankowo pojezdzi:cool2:

Pinka jak widzisz nie wygrzewam sie dzis:-D no i widze ze ty tez nie heheh.a ze jestes pedantem to juz wszyscy dawno wiedzieli:-D:-D:-pa filmik zaraz obejrze;-)

tygrysek milego pakowania:-) tez zawsze tego nie cierpialam, miejmy nadzieje ze ci szybko pojdzie no i ze maly nie bedzie marudzil...moze akurat wyjazd podziala mu na polepszenie humorku:tak:

katarzyna_s a ja chyba nigdy nie widzialam twojej fotki i wloskow:confused:a na nk cie nie moglam znalezc...
z tymi zabawami w domu to tez pamietam jak nie mialam pomyslow jak zeszlej jesieni dosc duzo padalo ... no i jezdzilismy do znajomych w gosci:-)albo oni do nas, zawsze weselej w taka pogode;-)

malgorzatka a wy dzis nie mace w planach nastepnych chatek do ogladania? i macie jakis termin do ktorego chcecie sie wyprowadzic czy raczej wam sie strasznie nie spieszy?

reklama
PINKA teraz to ja juz dlugo nie dam zadnych fot bo nam sie aparat zepsul wczoraj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jestem tak wsciekla ze nie wiem!! wydaje mi sie ze to juz bedzie nie do naprawienia:-(
teraz robi takie foty:
to Nikus rano z prezentami od taty
nowy 047.jpg

a tu w wozku, robione tel, jeszcze bez regulacji podnozka i pasow;-) a wozek to maclaren xlr brazowo-blekitny:tak:
nowy 055.jpg

Do góry