reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Alez pochmurny dzien... wieje, naszczescie nie pada Mam nadzieje ze nie bedzie bo chcemy wyjsc na spacerek.
Moj wyjechal w delegacje wiec przez dwa dni bedziemy same :-( Juz na sama mysl mi jakos smutno...

Jeszcze 5 tygodni i do Polski... juz nie moge sie doczekac. Alez sie ciesze, tylko jak pomysle o tym samolocie z niunia... macie jakis pomysl co zabrac dla brzdaca do zabawy...juz przegladam te zabawki ale nic nie wpada mi w oko... a tak na marginesie czy ta Anglia nie moze byc blizej tej Polski ???

Dobra lece bo moja jak widzi kompa to zyc mi nie daje... ta technika to oglupia od najmlodszych lat...

reklama
londynska wiem ze butleki dr browna sa dobre na kolke sa np w bootsie ja ja zakupilam ale moj Hubis kolek nie mial wiec nie wiem na iloe one pomagaja

Dziewczyny , dziekuje za rady. Mysle ze jeszcze ciut poczekam i ze zmiana butelki i mleka, bo ostatnie 3 karmienia byly ok wiec moze wszystko sie normuje(?) Malenstwo bedzie mialo 24 czerwca 12 tygodni wiec moze kolki ustana. Pozazdroscic mamom ktorych dzieci kolek nie mialy:). Ale czytajac was tutaj mysle ze bede miala wieksze problemy wiec pewnie o tej kolce szybko zapomne.

a my juz po spacerku :))) alez cieplo, choc gdy patrzylam przez szybe to wydawalo mi sie zimno. Niby wiaterek wieje ale jest cieply.
Teraz nasta spi a ja sie najadlam - wydaje mi sie ze nawet "na zapas" :-D
Moze troszke sie poloze i zregeneruje sily, leczo sie pyrci, jeszcze sprobuje dzis mielone posmazyc :-p

No lece, ale jak wroce to widze duuuuuuzo postow ;)

normalnie powiedziala bym witam z kawka ale tym razem powiem witam ze spiochami w oczach..............

witajcie kochane jest 3:58 a moje dziecko juz od godziny nie spi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wyspała sie no cóz prawie godzine ja na siłe chcialam uspac ale nadaremnie:-) wiec teraz siedzimy w salonie by tatko do pracy sie wyspał:tak::tak: ja to dzis pewnie jak Zoombie bede wyglondac hehe :-);-)jakos przezyje moze kimne sie po południu jak mała zasnie
:confused: cichutko sie tu zrobilo jak nie wiem................
spicie czy co ..........??:-D:-D:-D:-D

Witam o poranku ;-) nie z kawka o herbatka. Nastka drzemie wiec korzystam i wskakuje do Was....a tu NIKOGO nie ma :szok:

Wczoraj byl jakis nadzwyczajny dzien. Mala pozwolila mi zrobic leczo :szok: ugotowac rosol :szok: i kotlety posmazyc :szok:

Pinka - alez mala ci daje popalic, choc powiem ci ze moja dzisiaj wyjatkowo tez budzila sie w nocy. Chwilami myslalam ze "juz sie wyspala " i ze to bedzie inna noc niz noce do tej pory, ale jakos dotrwalysmy do 5.45 :-D

Po drugim sniadanku zrobimy wypad do sklepu na mini zakupki, potem jeszcze do was wskocze...

Czesc mamuski!!!

Mala-gorzatko - no no, malutka dla mamusi czas na 'odpoczynek':-D;-)fajnie czasem taka chwilke dostac,bo mozna nadrobic zaleglosci:tak:Ja zawsze jak tylko Nika drzemie sprzatam,gotuje i wstawiam pranie....Taki...maminy odpoczynek,hehe...
co z wypadem do WW?Masz jakis kolo siebie?
Pinka - no to masz fajna nocke!Mam nadzieje,ze chociaz do pozna pospalyscie;-):tak:Nasz mala tez sie obudzial wczoraj jakos tak pozno bo ok 23,ale na sile Ja polozylam godzine pozniej z Nami do lozka i poplakala troche,ale zasnela poo chwili z noga na tatusiu:laugh2:
Izka - no wlasnie tez nie chce Jej odizolowac,ale postanowilismy,ze wszystko powolutku bedziemy robic i w koncu sama przestanie sie wstydzic... Wczoraj zamiast do swietlicy,gdzie musialaby sie bawic typowo z dziecmi poszlismy tez do dzieci,ale na basen....Chodzi o to,ze jak tylko widzi dzieci to od razu chce na rece i ma zamkniete oczka:zawstydzona/y:A na basenie raczej bardziej wlasnie z boczku mozna byc i na poczatku bylo kiepsko bo mialam paluszki do krwi prawie wbite:-D:laugh2::-pAle po czasie jakos sie rozluznila.Postanowilismy regularnie co niedziele byc na basenie teraz:tak:No i na swietlice pojdziemy w swoim czasie,a narazie ograniczymy sie do spotkan z mamusiami czyli z dwojka,trojka dzieci...To Nika jakos dobrze przyjmuje:tak:

Moja mala najchetniej cvaly dzien by cos podjadala co chwile,czy Wy tez tak macie z maluchami?Nie daje Jej za duzo przekasek,bo i tak nie chce jesc stalych posilkow:no:Ale co chwile zaprowadza mnie do kuchni i chce a to serek,a to paluszki a to jogurcik...
Czekam na babeczke po odbior tortu i idziemy na spacerek,MILEGO DZIONKA!!!!

hej babeczki witam sie ponownie:-)ale tu cisza jak makiem zasial ja własie niedawno wróciłam z małą bylysmy 5h w miescie nasz rekord ale tak to jest jak sie spotyka po drodze znajomych i z kazdym na herbatke idzie heh:-):-)
ale co tam raz nie zawsze a ja musze od czasu do czasu sie wygadac poplotkowac odrazu czlowiek sie inaczej czuje:-D:-D:-D i jeszcze przy okazji do polskiego fryzjera sie umówiłam trzeba cos z włosami zrobic:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak:

a teraz pomidorowa gotuje na obiad:-)

reklama
Do góry