reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

londynska- kazda mama lubi co innego. Ja ci powiem tak, Mam dwie butelki Aventu i mam Dr Browns. Nie wierze w te trojprzeplywowe smoczki aventu, bo szlag mnie trafial gdy slyszalam po kilku lykach mojego dziecka jakies syczenie i uciekajace bable w butelce. Poprostu uwazam ze butelki ktore tak maja sa niedobrymi butelkami.
W Dr Browns czegos takiego nie ma, zadnego bulgotania, syczenia, jest specjalna rurka ktora jakby odpowietrza...nie wiem jak to ci wytlumaczyc...
A moze bedziesz musiala zmienic mleko...

dobra lece cos zjesc...mala spi ;)

reklama
DZiekuje wam za opinie. Poszlam dzis do HV i powiedziala mi ze to kolka, a druga powiedziala zeby jednak sprobowac inna butelke i smoczek. Tak wiec biegiem do lokalnej apteki kupilam aventa butelke, smoczek ma 2 dziurki. Zaczelam karmic, a dzidzius mlaskal jak opetany, moze uczyl sie z niej pic ? Bo z NUKiem tego nie bylo. I kiedy juz wydawalo mi sie ze jest lepiej zaczal bardzo mocno sie prezyc i przerazliwie plakac. Podalam Gripe water, na chwile przerwalam karmienie. Myslalam ze bede plakac razem z nim :(. Po jakis 10 minutach sie uspokoil i wypil reszte mleka. Czy to moze byc uczulenie na mleko ? Bo innych objawow nie widze.Mala -gorzatka28 tych Dr.Brown butelek to ja tu nigdzie nie widzialam . NUK to niemiecka firma znana w Polsce. A te twoje butelki widzialam na necie i wydaja sie ok. Moze jeszcze znajdzie sie ktos kto cos na ten temat powie.

Dziewczyny kochane jezeli chodzi o butelki to uwierzcie dr.browns są super ja wlasnie dzieki malłej-gorzatce- je kupiłam i moja mała przestala miec koleczki a miała okropne ze ja juz sił nie miałam do tego stopnia ze jesc przestała i wylondowałysmy w szpitalu w wieku 6 tygodni:-(

Gosiulka -no to mamy jaja szkoda tylko ze tak daleko siebie mieszakmy bo moze bysmy sie spotkały i nasze dwie marudy razem usadowiły ciekawa jestem co by to było:confused::confused::-D:-D:-D a co do obiadów kochana u mnie tez nie raz zabraklo ale ostanio sie zdenerwowałam i powiedziałam małej ze jak ja nie zjem obiadu przez to ze ona sie tak bedzie zachowywała to ona tez nie zje bo sorry ale nie bede miała sił jej ugotowac...........PADNE Z GłODU I WYCIEńCZENIA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i ona dalej beczy ale ja juz nie reaguje :zawstydzona/y::zawstydzona/y:daje jej cos do jedzenia i na chwile luz.....
ufffff masakra co?

a juz doczytałam gdzie:-) butelki dostaniesz w mothercare bo ja tez tam kupowałam mala butelka 125ml około 6 ł kosztuje jak to nie pomoze to zmien mleko ale jezeli to kolka to powinno pomóc na bank:tak:

Pinka-25 mieszkam w croydon, 5 strefa londynu , Ja u nas w mothercare nie wiedzialam tych butelek ale sie rozejrze na necie, i kupie jedna dla sprawdzenia. Bede mogla kiedys sklep z butelkami otworzyc :))) . A jesli zmiana mleka to co polecacie ? I jeszcze cos, maly nie zawsze sie tak prezy i placze przy jedzeniu bo w nocy czesto zjada w miare dobrze i bez wiekszych problemow, wiec juz sama nie wiem.

witam my juz ne spimy a dokładnie niunia o 5:00 otworzyła slepia i nie ma mowy o spaniu:no::no::no: za oknem okropnie pada i wieje także dzien w domu:-:)-(chyba oszaleje bo mala w taka pogode to maruda straszna :szok::szok::szok:

Londynska- te butelki muszą byc tylko dobrze sie rozejrzyj ja tez na poczatku myslalam ze nie ma ale jak zaczelam szukac to znalazłam:tak:
jak butelki nie pomoga to poszukaj mleka bez Laktozy bo to jest cukier którego czesto dzieci nie tolerują i na dodatek powoduje wzdecia:baffled::baffled: a co do tego ze mały ma nie zawsze kolke to akurat normalne bo nie bedzie miał jej 24h na dobe njwieksze nasilenie jest po południu i wieczorem noc i rano ok:-)
daj znac jak by co ok?

dzien dobry w ten pochmurny poranek...u nas wiejeeeee i mysle ze nawieje. Nie chce mi sie wychodzic jak pomysle ze moze padac. A z moim wozkiem nie zawsze wsiade do autobusu :-(. Mysle ze najpierw zadzwonie do mothercare i zapytam czy maja w stoku te butelki, a tak na marginesie to maly piknie pojadl w nocy i nad ranem, tylko troszke po jedzeniu sie wykrecal, a teraz juz siedzi i gaworzy :-). a jak to jest z tym uczuleniem na laktoze, czy dziecko z tego wyrasta?

reklama
Witajcie dziewczyny

Pinka, Małgorzatka nawet nie wiecie jak jak przebierałam mojego małego.teraz jest troche lżej bo odkad stoji to przebieramy pieluchy na stojąco.Ale jakies dwa miesiace to kazda zmiana pieluchy wygladala tak ze małego trzymałam jedna reką pod pachami a druga przecierałam pupke.nigdzie nie poleżał sekundy.nawet probowałam dawac mu do raczki jakies przedmioty które go interesowały ale jak tylko odpiełam pampersa on juz przekrecał sie na czworaki i uciekał.troche mnie pocieszyłyscie(sorki za te określenie)ale myslałam ze tylko on jest taki niecierpliwy.
Dziewczyny pomimo tego że to moje drugie dziecko czuje sie jakbym pierwszy raz opkekowała sie malym dzieciątkiem.Miedzy moimi chłopakami jesta taka różnica w zachowaniu.

katarzyna s moze takie wyjscia do dzieci to dobry pomysl,ale nic na sile.niech sie bawi z boku a jak bedzie chcial to sam podejdzie do dzieci.ja mysle ze siedzenie w domu we dwie i unikanie ludzi to tylko pogorszy sytuacje.A wiem to z własnego doswiadczenia.

Anulka i Nefretete moja siostra ma córke Ole i tez niezle dawała jej popalic.tylko z ta róznica ze byla pierwszym dzieckiem.A jesli chodzi o mnie to u nas sie sprawdza ze te drugie dziecko bardziej daje w kość niz pierwsze.

Londynska witaj co do butelek to ja sobie bardzo chwale Aventa.Używałam je przy dwójce i nigdy nie miałam problemów.ja na poczatku zaczelam podawac Aptamil ale maly nie chcial pic i mial problemy z brzuszkiem.zmienilam mleko i bylo lepiej.

buziole dla wszystkich pa

Do góry