reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

liwazi zeb bylo bezproblemowo to moze wyslij mi prywarna wiadomosc ;-)
w bristolu pewnie szybko poznasz jakies polskie mamy.co do zaklimatyzowania to moj synus bardzo szybko sie przyzwyczail ale znam dzieci ktore siedza tu trzy lata i chca do Pl.moj za to nie chce wracac do Polski.
izka0401 mam nadzieje ze i moje dziecko nie zechce wracac jako tako nie mamy jak na razie jakis konkretnych planow czy bedziemy zostawali na stale w Anglii czy nie wszystko wyjdzie w praniu jak to bedzie z dziecmi i z nami :happy:

reklama
Jej ale ruch FAJNIE!

liwazi-mozesz spokojnie podawac linki,nie martw sie

mamuska-ty to masz dzielnego facecika-gratulacje!a i wspolczuje teraz sie zacznie jazda:-p

izka-tak jak mowisz ,moze byc lekki problem na poczatku,ale u nas to nie byl problem dzieci tylko Besia(nie chcial z nimi gadac,bawil sie tylko z polskim chlopcem-synkiem kolezanki),a z tym placeniem to sie zgadza -od 3lat besiu bedzie mial za darmo 4dni po 2,5h -acha place tylko za snacki.

ok potem dopisze bo wyszlo slonce trzeba wykozystac-plac zabaw!

Witam i ja w pochmurne popoludnie :tak: Maz w pracy obiad ugotowany wiec i ja zasiadam dzis na bb ale tylko an chwilke bo jak Blancia sie obudzi to idziemy na spacerek po deserki i gerberki do picia do Pl sklepu :tak:;-)noi oczywiscie na spacerek :-)

Izka, Olcia - dziekuje nie bylo mnie nie bylo ale to dlatego ze ciezko mi sie wkrecic na nowo:-:)zawstydzona/y: nowe mamusie ktorych nie znam i nie wiem o czym pisac :-ptematy ktorych na ktorych sie nie znam np, przedszkole :-p:sorry2::-D
ale postaram sie wkrecic na nowo ;-) u nas Ok Blania rosnie ma juz 10 miesiecy :tak:niedlugo jade do Pl na wesele , Blania zostaje w Uk na 4 dni z babcia i dzidziem :tak:;-)bo potem za dwa tyg znow jedziemy ale samochodem juz do Polski :happy:na wakacje na dwa tyg :tak:Dzidzia sobie smiga juz swobodnie , bardzo ladnie sama chodzi juz wogule nie chce raczkowac :no:zapomnialam co to raczkownaie u niej chyba ze sie zmeczy ale to tez zadko zaczela mniej mowic jak chodzi. apetyt ma slaby bo zeby nam ida...ogolnie jest grzeczna i wspina sie po parapetach:-D:tak:

zmienilismy samochodzik na wiekszy ranault scenic to najnowsze , wkoncu bede mogla normalnie wkladac Blancie do samochodu bo ma auto 5drzwi a nie 3 :crazy:i sie nie musze szarpac i obciazac kregoslupa :blink:za tydzien odbieramy noi chyba tyle a w mieszkanku nowym mieszka nam sie super :tak:;-)

pozdrawiam spadac sie umalowac i na spacerek odezwe sie wieczorkjiem :rofl2:

Michaga- no wozeczek masz taki jaki nam sie bardzo podoba. Wlasnie wczoraj bylismy w mothercare zeby sobie obejrzec wszystkie pozycje maclaren’a no i wlasnie ta bardzo sie spodobala, zwlaszacza tatusiowi. Jezdzil z niunia po calym sklepie i byl zadowolony bardziej niz Nastusia hehehehhe. I szkoda ze tyle czekalas na ten wozek bo ta sama cene maja w mothercare ...
I jest suwaczek...BRAVO !!!

Jeszcze go nie mam!!!:wściekła/y: Malo sobie karku nie skrece zagladajac co chwilke do okna czy nie podjeżdża van z dostawa...!
To zdjecie co zamiescilam to tylko wzor. Kupilam go w Two Left Feet - tam mieli najtaniej bo to model z 2007 i dlatego obnizyli cene no i takich juz nie robia - w MCare mi tak powiedzieli. Jesli chcecie taki to zagladnij na ich strone ale nie zamawiaj go przez internet...:no::no::no:pojedzcie tam i na miejscu kupcie.

Pozdrawiam

Dorotaa jak mąż wróci z pracy to go dopytam jak to jest z naszym internetem.
W każdym razie mamy teraz z BT i działa bez zarzutów, kiedyś jak mieliśmy z NTL (teraz to się Virgin media nazywa), to nie dość, ze byl wolny, to zawsze były jakieś problemy.

Wrocilismy!Benji zasnal,wylatal sie i prosze:laugh2:

Internet my mamy z virgin media (tylko to jest pakiet:telewizja,internet4mb,telefon-wieczory i weekendy za darmo) 25£ jakos chyba.

Pinka ja bym wziela 07-grafit+czerwien moj besiu jest mega brudaskiem:sorry2:,a i lubie takie kolory.

michiga-nie przejmoj sie nie wiesz ze tu z niczym sie nie spiesza?

Buziaczku-nie gadaj ja tez w polowie nie nadazam,ale musimy sie wkrecac bo potem to juz wogule masakra:baffled:

Dobrze ze u was wszystko sie fajnie uklada.wesele ale fajnie!My mamy we wrzesniu-szwagier sie zeni- huraaaa!!! wybawimy sie mam nadzieje:-D:-D:-D
Wam tez tego zycze!

Milego popoludnia dziewczyny!Lece robic obiadek-papapa

Pinka super te torty ale.......znowu mi slinka leci.juz sie nie moge doczekac az pojedziemy do Pl i tez tam zamowie dla malego na roczek cos takiego fajnego.no i z bitą smietaną koniecznie.

Dorotaa ja my tez nie wiemy jak długo tu bedziemy.Ale pewnie długo bo jak narazie to nie mamy po co wracac do PL. nawet tamte mieszkanko byłoby już za ciasne.trzeba byc dobrej mysli i optymistycznie nastawionym do wszystkiego.

Olcia no no ruch jak stolicy, pewnie chwilowo ale dobre i to.

Buziaczku ale Wam dobrze na weselisko jedziecie i to sami.pewnie dobrze bedziecie sie bawic.tylko z drugiej strony to ja bym pewnie caly czas myslala o tych moich łobuzach.a potem jeszcze raz na urlop.a ja jeszcze musze poczekac 3 miesiace.

Michaga oni Ci powinni zaplacic odszkodowanie za ten sters.:-)ale ja sama jak mam czekac na dostawe to mnie skreca jak sie spozniaja.

co do tego internetu to mnie pocieszylyscie bo myslalam ze to tylko my mamy problemy z Virgin.to jest muł a nie internet.

Dorotaa jak mąż wróci z pracy to go dopytam jak to jest z naszym internetem.
W każdym razie mamy teraz z BT i działa bez zarzutów, kiedyś jak mieliśmy z NTL (teraz to się Virgin media nazywa), to nie dość, ze byl wolny, to zawsze były jakieś problemy.

płacimy 24f za neta 8MB/s +11f za linię telefoniczną
jak dla mnie bomba.

reklama
Hej

Teraz ja mam pytanie ..czy żeby starac sie o mieszkanie socjalne trzeba byc rezydentem ,trzeba tu rok mieszkac ? Odwiedziłam strone na której słowa o tym nie ma ,ale znajomi Polacy tak twierdza .Czy ktos mi odpowie ...z góry dzięki:tak:

Do góry