dorotaa Nie Martw Sie O Dzieci Ja Przyjechalam Tutaj W Grudniu Z 3 Letnią Córcią I Nie Miała żadnych Problemów Z Zaklimatyzowaniem Sie Dzieciom Wszędzie Jest Dobrze Tam Gdzie Są Rodzice. A U Ciebie Jak Z Językiem? Pozdrawiam
reklama
Dorotaa - potwierdzenie adresu to inaczej rachunek za np. gaz, prad, wode albo list z banku, ze masz konto lub statement czyli miesieczny wydruk z banku i koniecznie z imieniem i nazwiskiem Twoim i Meza albo umowe najmu mieszkania. Najlepiej miec np. rachunek za prad na siebie a na Meza za wode (lub odwrotnie), w ten sposob macie obydwoje potwierdzenie adresu.
Tak jak dziewczyny mowily, dofinansowanie do mieszkania zalezy od zarobkow.
Znalazlam sposob na Two Left Feet - :-), czekalam na jakas wiad. od nich z informacja, kiedy dostane wozek... czekalam i czekalam i czekalam az wreszcie sie wkurzylam i wysylalam do nich maile - jeden za drugim. Od rana wyslalam im 17 takich samych po to tylko, by mieli mnie dosc i widzac jak zasmiecam im skrzynke bzdurami wreszcie mi odpisza!!! :-) No i udalo sie...napisali, ze wozek zostal wyslany i juz do mnie jedzie! ALLELUJA!!!!!!!!!!!!!!:-);-)
Jestem wredna ale i tak napisze skarge do head office. Nie traktuje sie tak klientow. Zabiera pieniadze i nie informuje o niczym przez dlugi okres czasu!!!!!! Alem sie wpienila - uuuuu....
Wlasnie przed chwila zaprzepascilam chytry plan mojej szanownej corki wrzucenia jablka do sedesu! Spadam nim pol domu wyladuje w kibelku! ;-)Pa
Tak jak dziewczyny mowily, dofinansowanie do mieszkania zalezy od zarobkow.
Znalazlam sposob na Two Left Feet - :-), czekalam na jakas wiad. od nich z informacja, kiedy dostane wozek... czekalam i czekalam i czekalam az wreszcie sie wkurzylam i wysylalam do nich maile - jeden za drugim. Od rana wyslalam im 17 takich samych po to tylko, by mieli mnie dosc i widzac jak zasmiecam im skrzynke bzdurami wreszcie mi odpisza!!! :-) No i udalo sie...napisali, ze wozek zostal wyslany i juz do mnie jedzie! ALLELUJA!!!!!!!!!!!!!!:-);-)
Jestem wredna ale i tak napisze skarge do head office. Nie traktuje sie tak klientow. Zabiera pieniadze i nie informuje o niczym przez dlugi okres czasu!!!!!! Alem sie wpienila - uuuuu....
Wlasnie przed chwila zaprzepascilam chytry plan mojej szanownej corki wrzucenia jablka do sedesu! Spadam nim pol domu wyladuje w kibelku! ;-)Pa
dorotaa wlasnie mi sie przypomnialo,mi tu przepisali Microgynon 30.Niektore moje kolezanki sie normalnie po nim czuly,ale mi jakos nie podpasowal.Pewnie jakbym sie nie uparla na te plastry,przepisali by mi jakies inne tabletki.W kazdym badz razie dostajesz tu antykoncepcje za darmo,wiec jak masz jakies wieksze wydatki przed wyjazdem to nie kupuj tylu opakowan tabletek,bo wydasz fortune.To tylko taka moja rada.
olinda dziekuje za pocieszenie ja mam dwoch chlopcow,Dawid ma 4lata a Dariusz ma 10mci najgorzej sie boje tego jak zniesie to wszystko Dawid on jest bardzo ciezki do nawiazywania kontaktow z innymi tutj w Polsce a co mowiac jak jeszcze wystapi bariera jezykowa
a co chodzi o jezyk to ja znam w sumie troche wiecej niz tylko podstawy ale na ile go znam to sie okaze w praktyce
ja sie nie gniewam i jak ktos mi radzi to dziekuje bo "dobre rady"to cenny skarb
a co chodzi o jezyk to ja znam w sumie troche wiecej niz tylko podstawy ale na ile go znam to sie okaze w praktyce
Michaga no poprostu jestes genialnawyslalam im 17 takich samych po to tylko, by mieli mnie dosc i widzac jak zasmiecam im skrzynke bzdurami wreszcie mi odpisza!!! No i udalo sie..
ja sie nie gniewam i jak ktos mi radzi to dziekuje bo "dobre rady"to cenny skarb
katarzyna_s
Mamusia Weroniczki
Co do dofinansowania do mieszkania to zalezy od zarobkow ALE jesli masz dziecko w wieku szkolnym to w/g przepisow musi miec swoj pokoj.Wiem,ze nie we wszystkich Council'ach tego sie tak sztywno trzymaja,ale nie mozesz z dwojka dzieci wziasc np studio flat.To wiem na 100%, bo kumpel z cora 3lata i synkiem 5lat probowal wynajac duuuze studio na Wembey i nie dostalby dofinansowania i w ostatniej chwilii wynajal 1bed flat.I jest ok.Tak wiec w pewnym sensie znajomy meza mial racje
z tego co sie orientuje to przedszkola sa tu dla maluchow od 3 m-cy do 5 lat,a pozniej dziecko idzie do szkoly,z tym ze przedszkole to tez nie tani interes,albe podobno mozna dostac jakies dofinansowanie.
Dziewczyny ja jestem jeszcze w ciazy ale na przyszlosc chcialabym sie dowiedziec o dofinansowania.Z tego co piszecie to z dzieckiem nie mozna mieszkac w studio,my akurat mamy 1 bed flat,ale ktoras z was pisala,ze jak sie dostaje jakies dofinansowanie to pozniej gorzej z dostaniem kredytem jak sie chce wziasc na kupno mieszkania.Prawda to?
Dziewczyny ja jestem jeszcze w ciazy ale na przyszlosc chcialabym sie dowiedziec o dofinansowania.Z tego co piszecie to z dzieckiem nie mozna mieszkac w studio,my akurat mamy 1 bed flat,ale ktoras z was pisala,ze jak sie dostaje jakies dofinansowanie to pozniej gorzej z dostaniem kredytem jak sie chce wziasc na kupno mieszkania.Prawda to?
ha,ha,ha no fajnie mojemu mezowi powiedziano ze za prezdszloe sie placi 20f miesiecznie i ze bez problemu ozna dziecko oddackurcze jaki ludzie maja interes z tego ze nie mowia prawdyz tego co sie orientuje to przedszkola sa tu dla maluchow od 3 m-cy do 5 lat,a pozniej dziecko idzie do szkoly,z tym ze przedszkole to tez nie tani interes,albe podobno mozna dostac jakies dofinansowanie.
ja bym nie chciala dawac Dawida do przedszkola czy szkoly w Anglii,ale kto wie ak mi sie spodoba to moze i zostaniemy na dluzej ale on juz w tym roku w listopadzie bedzie mial 5lat wiec niewiem do czego sie zalicza czy juz od wrzesnia do szkoly czy jeszcze do maluchow?
He, he, he...dzieki Dorotaa:-) ale to nie geniusz...to moj maniacki upor! No i w tym przypadku sie oplacilo! ;-) Dostalam wlasnie od nich sms-a z info, ze 30 dostane swoj wozek!Yupiiii.....
Moja Miki juz spi a ja zabieram sie za porzadkowanie jej szafy...czas na wyłonienie z niej za małych ciuszków! Buziole!
Moja Miki juz spi a ja zabieram sie za porzadkowanie jej szafy...czas na wyłonienie z niej za małych ciuszków! Buziole!
reklama
No a z przedszkolem...mam kolezanke, ktora jest managerem jednego z nich. Jak sie dowiadywalam ile ta impreza by kosztowala dla mojej Michasi to mi powiedziala-usiadz...srednio jest to £1000/miesiac za roczne dziecko w godzinach od 9 - 5. Nie wiem czy wszystkie takie sa drogie ale jak na razie nawet nie chce wiedziec !!!!
Podziel się: