reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkich z ranca.ja zonowu nie wyrabiam.A do tego w przedszkolu jeszcze maja wolne.nie za czesto te wolne,haha.u nas jakos czas leci.Kolin zapamietał juz kilka słów po angielsku.mam nadzieje że za poł roku bedzie juz cos rozumial i mowil bo od stycznia do szkoly.az sie boje.Z malym szkrabem to urwanie głowy raczkuje jak sprinter, wszystkie co nie jest zabawka go interesuje,a zabawki leza nadal.wszystko pcha do buzi ale jak dostanie w raczki jedzenie to rozkrusza i rozuca.narazie kleczy na kolanach nie chce sie podniesc.kilka razy wstal na nozki ale na 5 sekund i upada na pupe.

Małgorzatka ja lece za 3 miechy ale tez nie wiem jak damy rade z tym naszym łobuzem w samolocie.a jeszcze droga na lotnisko.ja lece wieczorem to mam nadzieje ze bedzie spal.ja tez nie lubie jak ktos mi cos radzi a swojego pod nosem nie widzi.

Martucha szkoda że sie nie polepszyło ale trzymam kciuki zeby wam sie ukladało jak najlepiej.

Pinka mała zabwana ,szkoda ze moj tak nie szepce w nocy tylko sie obudzii sobie gada głosno.wiec budzi cała rodzine.

Michaga wcale ci sie nie dziwie tyle czekac i siedziec w domu.cos nie wyszlo z suwaczkiem.

dorotaa witaj na forum, jasne pisz i pytaj.pewnie ktos ci pomoze.

noelia niestety nie pomoge.ja akurat nie mialam zadnych zasilkow juz w Pl.

Mamuska aż musialam spojrzec na wasz suwaczek bo nie wierze ze juz ma rok.
Wszystkiego naj naj, duzo zdrowka i usmiechu.niech rosnie i sie rozwija jak najlepiej.
buizaczki na urodzinki.i duzo siły przy dmuchaniu świeczuszki.

ok zmykam
milego dzionka i ładnej pogody bo u nas pada od 3 dni.Pa

reklama
I my przylaczamy sie do zyczen dla Krystianka: samych usmiechow i radosnych dni, spelnienia dzieciecych marzen i duzo duzo zdrowka..buziaki gorace

urxs5.gif

A nas dzisiejszy dzien nastraja tylko do spania...Dawid zasnal w dzien wczesniej niz zwykle a i ja skorzystalam z okazji i tez sie zdrzemnelam bo oczy same mi sie zamykaly....

Martuchaa my w wakacje raczej sie nie wybieramy..planujemy tak raczej poczatek wrzesnia ew.koniec sierpnia zrobic sobie mala wycieczke i pojechac samochodem..Przykro mi ze u Was nie ma poprawy...u nas sie wyprostowalo...

Krystianku sto lat,samych slonecznych i szczesliwych dni i co najwazniejsze duzo zdrowka ;* od cioci Marty i Nikusia!!

Mamuska79- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TWOJEGO SYNKA Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN !!! DUZO ZDROWKA I USMIECHU NA TEJ SLICZNEJ BUZCE, DUZO PREZENTOW I JAK NAJDLUZSZEGO BEZTROSKIEGO DZIECINSTWA !!!
ZYCZA JUSTYNA Z ADRIANKIEM

Witam
ja tylko na chwilkę , przede wszystkim DZIĘKUJEMY za życzonka :-)...
Ja tylko chciałam się pochwalić ! Dzisiaj byliśmy na kontroli z Bąblem i bbbbaaarrrrdzzoooo są zadowoleni z jego stopy że powiedzieli że buty( te połączone szyną ) ma nosić tylko na noc i w czasie drzemki w południe :-):-):-):-):-). Także Szkrabek ma wolność za dnia i spokojnie może zacząć nadrabiać zaległości w chodzeniu :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Przepraszam że nie odpisuję ale nie mam weny do pisania , jestem tylko szczęśliwa że może już spokojnie buszować !:-)

Dobry wieczor ja niemialam jak wczesniej do Was zajrzec ,ale dziekuje za mile powitanie :-)
Mam pytanie odnosnie mieszkania w Anglii.W czerwcu dokladnie 19tego wyjezdzam do meza,konkretnie do Bristolu,odnosnie wlasniw wyjazdu mam pytania,oto jedno z nich,jak jest tam zwynajeciem mieszkania?,bo slyszal maz ze jak zechce wynajac mieszkanie to jak mamy dwoje dzieci i jak zechcemy sie starac o dofinansowanie mieszkania to musimy miec wynajete mieszkanie 3pokojowe?(czy te informacje ktos udzielil mu prawdziwe?).kolejne z moich pytan to takie: mamy syna w lipcu 8ego bedzie mial rok i zastanawiam sie czy jak tylko my pojedziemy to czy bedziemy mieli ubezpieczenie i gdzie mamy sie zglosic na to szczepienie i czy wogole bedzie mozliwosc zaszczepienia w Anglii Dariuszka?,ach,i chcialam zapytac jak tam jest z opieka medyczna bo napewno za jakis czas bede musiala skorzystac z wizyty u ginekologa?,jak sie tam maja takie sprawy?

Przepraszam ze tak zawali;lam Was pytaniami,ale jezeli ktoras z Was zna na nie odpowiedz to bardzo prosze aby mi udzielila odpowiedzi.

Ach,kurcze niewiem gdzie sie tutaj wkleja suwaczki?

Mamuska79 wszystkiego najlepszego dla Twojego syneczka!:-)

Dorotaa na te pytania o dofinansowanie i szczepienie nie potrafie ci niestety odpowiedziec:-(Natomiast co do ginekologa,to ja jestem w 35 tc i ani razu mnie ginekolog nie badal:baffled:Wczesniej jak sie chcialam umowic,zeby mi przepisal tabletki antykoncepcyjne,a i przy okazji zbadal (no bo to chyba normalne),to panie w recepcji stwierdzily,ze badanie nie jest potrzebne jak mi sie nic nie dzieje,a tabletki moze przepisac lekarz pierwszego kontaktu.Tak wiec jestem tu 3 lata i ani razu u ginekologa nie bylam:no:

Madzia 737 ,dzieki .
Czyli jak bede zapisana do lekarza rodzinnego to on normalnie mi przepisze tabletki?
jakos bynajmniej dziwne niz u nas w Polsce,ale serdecznie Ci dziekuje za odpowiedz.

Dorotaa-

Jesli chodzio dofinansowanie mieszkaniowe czyli Housing Benefit nie musicie wcale miec mieszkania 3 pokojowego czyli 2 bed flat. Nie ma takich wymagan- mozecie mieszkac nawet w studio flat. Wszystko zalezy od waszego dochodu!

Jesli chodzi o lekarza- musicie wybrac sie do najblizszej przychodni z paszportem i potwierdzeniem adresu - to wszystko. Zostaniecie zarejstrowani!

reklama
Dorotaa

Madzia737 ma racje odnosnie ginekologa- ja jestem tu od 5 lat i tez nigdy nie zobaczylam ginekologa. Moja kolezanka miala jakies problemy- i na spotkanie z ginekologiem musiala czekac 8 miesiecy.
Ewentualnie mozna pojsc prywatnie- ale to juz kosztuje i to nie malo.

Do góry