reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izusia- dzidzia napewno bedzie miala polskie obywatelstwo jesli rodzice sa polakami ale juz po 3 latach mozna starac sie o brytyjskie, a dzidzia napewno ma sie dobrze nic sie nie martw pozdrowionka

reklama
Lwica wielkie wielkie wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!CZekamy na relacje!!!!!!!!!!!!!i zdjecia!!!!!!!!!!!!I jeszcze raz duzo radosci!!!!!!!(pewnie wam teraz nie brakuje)

Czesc dziewczyny.

Troche mnie nie bylo a tu tyle zaleglosci i tyle nowych maluszkow :D

Mavinko bardzo bardzo ci gratuluje sliczniutkiej coreczki!!!Piekne sa takie maluszki :D
Lwico nareszcie!!!Jestes juz w dwoch czesciach ;) Wspaniale ze juz jest wasz synek z Wami!!!GRATULUJE WAM DZIEWCZYNY BARDZO!!!!!!!!I czekamy na wiecej zdecj.Lwic ty tez wklej jak najszybciej foteczki....

Uciekam.Bede pozniej moze.Pozdrawiam wszystkie mamuski.Pa.

Lwica gratulacje!!!!!!!!!! Wypijemy twoje zdrowie w w Posku!

Baasia - w ktorym momencie dziecko jest oceniane: czy to robia polozne jeszcze na sali czy pozniej lekarz? i ciekawe dlaczego nas o tym nie informuja?
Prawde mowiac nie wiele wiem o tej skali. Jakie kategorie przyjmuje sie przy ocenie?

maxin- no i wylonila sie nowa niegwiazda-gwiazda Chantelle. Chyba ze sto razy mowila " OH MY GOD. R U SURE? ". Teraz Preston wrocil do Brighton no i miejmy nadzieje, ze Rodman wraz z opuszczeniem domu BB podpisze kontrakt z Bears i bedzie gral dla druzyny w Brighton. Nie moge sie doczekac sezonu koszykarskiego i mam nadzieje ujrzec Dennisa na parkiecie.

Beta- ja pytajac poloznej o skale Apgar mowila, ze tak naprawde wszystkie dzieciaczki dostaja maxymalna ilosc punktow i nikt nie zwraca na to wiekszej uwagi i nie badaja tak dokladnie- nawet jesli dziecko po urodzeniu nie ma odpowiedniego koloru skory itp. I rzeczywiscie tu o niczym sie nie mowi, o wszystko trzeba dopytywac. Ale skala Apgar powinna byc okreslona w Waszych kartach ze szpitala. Ja przynajmniej mam tam skale Apgar Josha.

lwica[/color-moje gratulacje wreszcie dolaczylas do szczesliwych mamus
malwinka-tobie tez naleza sie gratulacje, sliczna dziewczynka

pozdrawiam wszystkie forumowiczki

dziewczyny!!Mam pyatnie, czy na chnging mat trzeba jeszcze cos polozyc?jakis kocyk albo pieluswzke tetrowa, no bo przeciez one maja taki materacykowy material ktory jest zimny, to chyba tak czy inaczej tzreba cos podlozyc???zeby dzidzi bylo przyjemnie???
I jeszcze hgdzie kupilyscie takie fajne szerokie skarpeteczki?wszedzie gdzie widze sa takie waskie, ze az za male moim zdaniem, a te wygladaja na nieuciskowe???

Ja wreocilam z udanych zakupow dla malej,godzinami mogla bym ogladac ciuszki ;D W Posku zjadlam dobre pierogi i szarlotke,mniam.........Ale podroz meterm 45 min.do domu troche mnie zmeczyla.
Anya to tak cos czulam,ze ona moze wygrac ,ale mialam nadziej,ze Michael,no coz ludzie tak wybrali,nowa gwiazda jednego wieczoru i zaraz o niej ucichnie,ale milo doslac taka kaske i szanse.
Tamarunia ja dzis kupilam mieciutkie skarpetki w Primarku,moze tam zagladnij,a co do maty to raczej maly recznik czy cos lepeij podlozyc,bo na tym to bedzie bobasowi zimno ::)

ide obejrzec jakis dobry film ;)
milego wieczorku ;)

reklama
Beta dziecko oceniane jest po porodzie jeszcze na sali, ale tak jak pisze Anya skala Apgar nie jest taka wazna no i jest w karcie ze szpitala ,ale nie zgadzam sie z tym , ze o niczym sie nie mowi. Ja mialam bardzo dobra opieke razem z dzidzia co chwile prychodili jacys lekarze badali Nika mowili co robia i poco no i zostawiali mi broszury zebym mogla sobie poczytac. W szpitalu bylo tez pelno poloznych praktycznie na kazde zawolanie- a w czasie pologu do domu co 2 dni przyjezdzala do mnie polozna a potem health visitor. Nie moge narzekac - preciwnie jestem bardzo zadowolona mam super health visitor co poniedzialek mam baby clinic a w inne dni jak zadzwonie do niej to albo przez tel sie dowiem czego chce albo do mnie przyjezdza.
Tamarunia ja na changing mat zawsze jeszcze cos klade, a co do skarpetek i ciuszkow dla dzidzi uwazam ze najlepsze sa w george, primarku nie lubie bo uwazam ze maja slabe materialy.

Do góry