reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mala-gorzatko-nie przejmuj sie ze mala nie raczkuje,moj Besiu zaczal jak mial 11mies razem z chodzeniem,a ja juz na glowi stawalam zeby raczkowal,nie ma co karzde dziecko jest inne;-)

reklama
Ijej, slonko dzis wyszlo wiec pewnie udamy sie na dluzszy spacerek, powachamy kwiatki...pozaczepiamy dzieci hehehhe

PINKA - no prosze ,musze zapamietac ze Wiki to Calineczka :-) Slodko brzmi:tak:
Powiadasz ze ma juz 7 zabkow ?????? :szok::szok::szok: Alez jestem szoknieta ! chyba pierwszy raz slysze o tak bogatym uzebieniu u takiego szkraba :szok: Fajnie ze sypia ladniej ... bezgrzybne mieszkanko procentuje.
Nastka ma napewno wzrost po tatusiu (ma prawie 2m :-D)

Buziaczku - robie Natusi takie mini kanapeczki, a to z maselkiem, a to bardzo cieniutko smaruje jej dzemikiem niskoslodzonym albo dodaje jej cottege cheese and pineapple, albo kawalek zoltego serka. A myslisz ze Nastce mozna juz dac toszke wedlinki ??? A jak robisz ta paste z jajka ???
A najbardziej Nastka lubi slodkie buleczki (takie mini podluzne z Tesco) podgrzewane na tosterze z maselkiem ...az mlaska !

Olcia - no wlasnie kazde dziecko jest inne :tak: tak sobie zaczynam tlumaczyc. Juz od 1, 5 m-ca uczymy sie raczkowac ale ona nie chce. widocznie jest albo na nia za wczesnie albo od razu pojdzie na nogi...bo lubi sobie stac :tak:

mala-gorzatko- dokladnie my tez uczylismy Besia ale on wolal wstawac i od razu chcial chodzic,i jakos tak w tym samym czasie go oswiecilo jak sie raczkuje haha:laugh2:

GOSIA- dziewczyny maja racje nie martw sie jezeli o to raczkowanie chodzi, ja tez niedazwno sie martwiłam tu prosze mala po kilku dniach zakumala o co chodzi u was tez tak bedzie:-):-)

a co do mojej Calineczki to tak duzo ma kielochow:tak::-Dniejedne starsze dziecko tylu nie ma;-)no ale pediatra nam powiedziala ze bardzo szybko sie rozwija fizycznie i psychicznie-nawet bardziej bo jej mozg chciałby juz np:chodzic ale fizycznie jeszcze nie daje rady................

Calinka-wzieła sie stad jak jeszcze w ciazy byłam to mialam taki mały brzunio i mowiłam kazdemu ze ja to taka mała calineczke urodze pewnie2.5kg wiecej nie a tu zaskoczenie,no ale Calinka juz została:-)

NAFINA- to mnie pocieszyłas a jak twoja mała sie obudzi w nocy to ile tego mleka wypije?

ok lece cos zjesc:-)

dziewczeta mam pytanko......

w polsce do pastowania wykladziny kuchenej jest Sidolux ,powiedzcie mi czy w Anglii jest jakis odpowiednik tej pasty? bo szukam czegos by nadac wykladzinie polysk no ale nie znalazlam moze któras z was używa i moze polecic?

buziaczek - tak, czesto na kolacje daje jej kaszke smaczny sen, lub kaszke manne bobovity

pinka - moja jak sie budzi w nocy to juz nie je, tylko przewaznie bierzemy ja do nas do lozka i dalsza czesc nocy spi z nami:tak:, wiem ze powinna nauczyc sie spac cala noc w swoim lozeczku, ale przez jakis czas naprawde bardzo czesto sie budzila i poddalam sie, w sumie dla wlasnej wygody,
pozdrawiamy

Witam wszystkich po weekendziku.Szkoda tylko ze pogoda była nieciekawa.

katarzyna s to dobrze ze nie ukradł.nawet w bialy dzien trzeba uważac.

tygrysek no niestety te wybieklacze smierdza okropnie.a jeszcze jak nie ma okna w łazience to nawet nie idzie tego wywietrzyc.super fotki.a naki widok tam za toba.

Mamuska moj Natan jak zblizamy sie do placu zabaw to piszczy z radosci, noale narazie tylko bujawke zalicza.jak narazie nie daje sie przekonac do trawki ale moze z czasem.

Michaga tez mnie przeraza to co napisalas.a jak torcik wyszedl.

patrysiowa witaj i pisz psz.

buziaczku witaj dawno cie nie bylo.widze ze Blania rosnie i slicznie sie rozwija.

pinka dobrze masz ze malutka zasypia sama.moj to musi sie przytulic ale itak najczesciej usypia tata bo jak maly widzi ze on jest w pokoju to mi sie az wyrywa z rak.ale czsami tez zasypia sam ale to musi byc mega zmeczony.

zqo no kazy z nas ma takie dni,a z tesciowa to chyba nie bedzie tak źle.dobrze ze ja nie mam problepu z tesciowa.ona tak dobra kobieta.

nafnia witaj po dlugiej nieobecnosci.no ja tez niestety tak samo robie jak ty.dla spokoju biore malego do łózka.Bo on sie budzi 5 albo po a ja mam najlepszy sen wtedy.wiec biore go do łozka daje mleczko i troche jeszcze pospi.

malgorzatka pewnie przyjdzie czas na raczkowanie moj Natan raczkuje juz 2 miechy a kolin mila 10 jak zaczal raczkowac.kazde dzieice jest inne.Ale mala faktycznie duza.Moj natan tez jest długi ma 78 cm ale za to jest chudy wazy 8600.

ale sie rozpisalam spadam pa
pozdrawiam wszystkich i pieknej pogody

Witam wszystkie maluszki i ich mamuśki! własnie znalazłam Wasz portal i postanowilismy z synusiem sie zarejstrowac;) mieszakmy w Szkocji od 3 lat i tu żyjemy takze miło byłoby poznac inne mamcie emigrantki...poki co pracujemy nad profilem ale chcieliśmy sie z Allanem przywitac...odezwiemy sie niebawem...pozdrawiamy wszystkich:*

reklama
Do góry