reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

moniacolinek - wow....alez twoj malec jest blyskotliwy, juz sam wstaje :szok:

Tygrysek - grzyby to walka z wiatrakami, jak juz sie pojawi to bez remontu ani tusz ale podobno "dobrze" robi traktowanie go czystym octem spozywczym. Poza tym dostepne sa np w b&q rozne chemikalia ktore niby chamuja ich rozwoj

A teraz foteczki :-)

reklama
hej dziewczyny
nie bylo mnie tu cale wieki..., chyba nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci, co prawda czasami do was zagladam ale tak tylko na chwileczke bo nawet ostatnio nie mam czasu odpisac, mala raczkuje po calym domu, staje przy meblach, otwiera szafki itd, a ja musze miec oczy dookola glowy...
mam pytanie: czy ktores z waszych pociech mialo w UK zabieg odblokowania kanalika lzowego? bo nas najprawdopodobniej to czeka i nie wiem czy jechac z tym do Polski czy zdecydowac sie tutaj,
nie mam troche zaufania do angielskich lekarzy, ale z drugiej strony w Polsce tez teraz roznie to bywa...
pozdrawiamy wszystkich

witam wszystkich serdecznie.Kilka dni mnie nie było ale trzeba korzystac z pieknej pogody.No i z Natanem mam co robic, wchodzi wszedzie gdzie sie tylko da.Wiec trzeba go pilnowac ciagle.

Mamuska faktycznie macie dobrze grilek w ogródku.az mi zapachnialo kiełbaska.jedyny minus naszego domu to brak ogródka.no ale trudno sie mowi.a co do fryzjera to oni tak długo czesto pracuja a poza tym fryzjer znajduje sie pod nami na parterze.Mamuska moj Natan tez nie chce raczkwac po trawce jak go posadze to zaraz sie krzywi.

Beaa witaj na forum, pytaj o co chcesz napewno ktos cos doradzi.Nie martw sie napewno dasz rade.co do szkoly rodzenia to ja tez zaczelam tak pozno.termin mialam na 29 sierpnia a do szkola zaczela sie na poczatku lipca.chociaz to byla moja druga ciaza to i tak sie cos tam przydalo.mysle ze warto jest chodzic.ja chodzilam sama bo maz pracowal w innej miejscowoscii nie mogl wziasc wolnego.ale wiekszosc dziewczyn przychodzial bez partnerow.

Martucha tak to najnowsza fotka na avatarze,dzieki.Tak w ogole to pierwszy raz mam takie jasne włosy.z natury mam ciemne i albo nosilam naturalny albo na czarno farbowalam.

justyna 170979 witaj fajnie ze czasem tu zagladasz.

noelia witaj w uk.mi to sie bardzo podoba ze tu wszyscy od rana usmiechnieci.no itak jak Malgorzatka napisala jak bedziesz zglaszac kazda zmiane dochodu odrazu to nic nie musisz zwracac.

katazryna s i co dostałas papiery ja zadzwonilam do nich bo czekalam do konca kwietnia i nic.jak zadzwonilam to w ciagu tyg dostalam wszystko juz papiery z wyliczeniem ile bedziemy dostawac.

pinka jak tam po przeprowadzce pewnie czekasz na podlaczenie netu.najgorsze te rozpakowywanie.macie racje grzyb tak wplywa ludzi.
Dziewczyny na takie paskudztwa najlepsze jest ACE te biale w Pl co mozna kupic.Ja tu w uk nie moglam nigdzie kupic.ale jak mieszkalam w Pl jednego roku w lazience zaczal sie robic i potraktowałam to ace i jest spokoj do dzis.

tygrysek straj sie walczyc z tym grzybem bo to nie zarty.to na zdrowi sie bardzo odbija.moze ten sposob powyzej wam pomoze.ja kupywalam alngielskie wybielacze ale one nic nie daly a ten w pl tak.

moniacolinek moj kolin tez jest strasznie rozpieszczany przez babcie.fajnie masz ze
mamcia przyjedzie .ja narazie nie wiem czy mama bedize mogla przyjechac a kolin tak bardzo czeka.

malgorzatka widze ze u was tez bujaweczka sie pojawila.nasz maly to pieje jak kogut na bujawce jak go bujam.

Olcia witaj witaj i pisz, tak cieplo to spacerki na plac zabaw a jak tam Benji w przedszkolu

ok lece bo sie rozpisalam pa

Swietnej pogody ciag dalszy:-)Nika zasnela a ja czekam na dostawe z Iceland'u:tak:Pozniej skoczymy na spacerek i plac zabaw:tak:

Wczoraj mialam niemila przygode,bo jakis mlody gowniarz chcial mi torebke w parku ukrasc,ale na szczescie mu sie nie udalo:no::crazy::wściekła/y:Oj, bial dzien,kupa ludzisk w parku a taki szczeniak i tak nic sobie z tego nie robi:no:
No i najdalam sie stresu tylko i juz sama sie nigdzie nie zapuszczamdalej tylko kolo mnie do parku,ktorego nie lubie:-(bo pelno ludzi zawsze i nie ma ani gdzie siasc ani gdzie spacerowac bo caly niby park ma jakies kurcze 300m x 300m!!!:-:)dry:No ale juz nie chce ryzykowac,a Nika i w takim parczku sie wybiega troche:sorry2:

izka - przyslali mi jakos z tydzien temu papiery sami i odeslalismy nastepnego dnia z samiusienkiego rana i teraz czekam na info...Najdziwniejsze jest ze w tym miesiacu wogole kasa z Tax credit'u nie wplynelai jutro M zadzwoni,bo to na Niego jest benefit....Kombinuja cos...Mam nadzieje,ze dostaniemy jakis zwrocik bo jestesmy ostatnio lekko 'out of money':-D

Co do grzyba w domu ja mialam chwile problem z lazienka szczegolnie kolo wanny i kupilam zwykly BLEACH i nalalam i zostawilam na prawie caly dzien!Do dzis nie ma sladu grzyba!!!!POLECAM!!!

Czesc dziewczyny! mala przerwa w sprzataniu i wykorzystanie chwili ciszy na relaks (Dawid zasnal) a potem spacerek..:-).nam pogoda w weekend troche plany pokrzyzowala no ale mam nadzieje ze znowu wyjdzie piekne sloneczko i bedzie mozna chociaz w parku troche sie poopalac...tak mi tutaj brakuje naszego polskiego sloneczka...

Dzieki za rady na grzyba-ja tez zawsze jakims wybielaczem go usuwalam-ale tu to chyba najbardziej domestos dziala..zobacze czy u nas nie ma Ace-tak jak pisalas Izka...a jak nie to trzeba bedzie cos innego sprobowac bo ja juz swiszcze jak gwizdek od czajnika:-D...wiem ze to sie odbija na zdrowiu dlatego jak tylko to paskudztwo sie pojawia to angazuje moje kochanie do walki(ja sie nie tykam bo bym sie udusila)...

a to my:

img1618of5.jpg
img1549qq9.jpg

img1594na0.jpg
img1559nh5.jpg

Witam,
ale pogoda nam dopisuje :-), my codziennie do parku na trawkę ... gramy w piłkę, mały raczkuje w tę i z powrotem, jest tu też mała góreczka po której uwielbia się wdrapywać i schodzić. Wieczorem po takich szaleństwa pada jak kawka :-D. Jak miło już go tak puszczać, a nie tylko spacerki w wózku :tak:. A jak dzieciaczki do niego podlecą bo też chcą grać w piłkę to on ma jeszcze większą radoche :-).

Tygrysek235 my obcinaliśmy maszynką, bardzo się wiercił ale daliśmy przed nim lusterko i grzebień to był tym bardziej zainteresowany , także nie było źle. Co prawda gdzie nie gdzie to antenki sterczą :-D, ale nie było zbytnio problemu. Ślicznego masz Szkraba i tak słodko śpi w tym samochodzie, też by mi się słodko spało po takich pięknych widokach :tak:
Katarzyna_s ojejku, żeby dzieciaki w złodziei się bawili, dobrze że nie udało mu się. Mi kiedyś ukradli( jeszcze w pl) i od tamtej pory nie noszę torebki, a jak jest to do ozdoby bo wszystko po kieszeniach nosze.
Izka Krystianek jak pierwszy raz usiadł na trawce to też był skrzywiony ale zaraz pokazałam mu jak rwać trawę i spodobało mu się a następnego dnia tata pokazywał jak się super raczkuje po trawce, teraz śmiga, gramy w piłkę, już mi ucieka, ale to czasami :laugh2: . Może piłeczką lub innymi zabawkami go skusisz, powodzonka. Ale super masz z tym fryzjerem, normalnie pod nosem :tak:, bardzo ładnie Ci w tych włosach :tak:
Nafnia Bąbel nie miał co prawda takiej operacji, ale miał przecinane( przedłużali je) ściągno w pięcie, i z opieki to jestem zadowolona. Ale to Ty musisz podjąć decyzję :tak:

Czesc Dzieweczki!

Jestem właśnie w ciężkim szoku po obejrzeniu programu w ang. TV o półtonowym tatusiu! Gościu był OGROMNY...ale co mnie najbardziej przytkało to to, ze jego córka widząc swojego ojca w takim stanie karmiła hamburgerem swoje 4- MIESIĘCZNE DZIECIĄTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::no::szok:Co za kretyn robi coś takiego!? Nie pojmuje i nie pojmę nigdy takiej ignorancji!!!
Musiałam to wyrzucić z siebie...wybaczcie!

Katarzyna_s - masz szczescie, ze nie udalo sie draniowi Cie okrasc...ja pol roku temu nie mialam takowego! Siedzialam sobie w kawiarni z kumpela i naszymi dziecmi i jakis palant na bezczelnego wszedl do knajpy i po prostu zabral sobie moj plecak w momencie jak siedzaca naprzeciw kolezanka schylila sie po sliniaczek swojej corci!Plecak mialam praktycznie "pod nosem"!!! Najgorsze jest to, ze mialam tam swoj paszport, bo akurat tego dnia potrzebowali w pracy zrobic sobie kopie!!! :wściekła/y: Nie wspomne o portfelu i innych bzdurach! Koszmarek!

No a z innej beczki...dzis kupilam marcepan i inne takie cudenka i bede robic Ci konkurencje:-)! Do piet Ci nie doskocze z Twoimi wyrobami ale postaram sie nie skompromitowac szczegolnie, ze to bedzie tort na 1-sze urodziny mojej Michasi.;-)Wkleje fotke tego co mi wyjdzie.

Mamuska79 - wiem co masz na mysli mowiac o spacerkach, gdzie mozna Babla wypuscic samopas na trawke i pozwolic troche na zachowania typu "buszujacy w zbożu":-) Samo siedzenie w wozku to teraz nuda...:tak: Moja Miki od 9 maja uskutecznia samodzielne chodzenie :-):tak::-D wiec trawka jest jak najbardziej wskazana do miekkiego ladowania.:-)

Pozdrawiam i calusuje wszystkie e-mamunie i e-dzidziunie!;-)Pa

reklama
Czesc dziewczyny,czy moge sie do Was dolaczyc?
Od 4 lat mieszkamy w Londynie,mam 31 lat i jestem mamusia blisko 14 miesiecznego syneczka.
Pozdrawiam i caluje :-)

Do góry