reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dziewczyny dzieki za odpowiedz na pytanie dotyczace srodkow pioracych- teraz przynajmniej cos juz wiem:tak:

Noelia- jesli masz jakies pytanie dotyczace working tax credit lub child tax credit napisz do mnie na priva, przyznam, ze sie orientuje w tym bo od roku pracuje dla nich jako tlumacz telefoniczny. Oczywiscie to, ze nie moglabys pracowac do czasu ukonczenia przez dziecko 16 lat to bzdura!!!

Mam jeszcze pytanie do mamusiek, ktore chodzily do szkoly rodzenia (parentcraft classes). Ja mam zaczac te zajecia w czerwcu, a porod am 9 lipca- wydaje mi sie, ze to troche pozno ale coz.
Jak wspominacie te zajecia, czy dowiedzialyscie sie czegos konkretnego, czy chocilyscie z partnerami czy czy po prostu warto???? Dodam, ze mam rodzic w Wexham Park Hospital w Slough (moze slyszalyscie cos o tym szpitalu? i tam bede chodzila na te zajecia.

reklama
Dzięki za wszelkie info ,bardzo mi pomogłyście i to co piszecie ma sens :tak:
beaa dzieki napisze do ciebie jutro jak moge ,bo kurcze to takie zawiłe i kazdy tu co innego mówi

Witam

oooo ale nowych kobitek sie namnozyło:-):-):-) witam wsystkie serdecznie:tak:

pogoda piekna az chce sie zyc prawda???

no własnie a w zwiazku z tym słoncem babeczki jakie kremów przeciwsłonecznych uzywacie dla swoich pociech,bo ja kurcze nie wiem co mam mojej niuni kupic,bo nie znam angielskich kremów:rofl2::rofl2:

kurcze jutro sie przeprowadzamy w w domu sajgon poprostu masakra same pudła wory itp:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ja sie o nie potykam:-):-)

Witajcie, chciałabym się zapytac czy w Anglii z tylułu urodzenia dziecka dostaje się jakieś bonusy itd. i jak się o nie starać?

Sonko, slonko... nas ogrzewa. Ja juz jestem troszke zmeczona tymi goraczkami bo tak naprawde wole slonce przebijajace sie przez chmurki :-)

Wlasnie wrocilismy ze szczepionki. Mala spi wiec sobie uzywam hehehehe

Mala ostatnio przechodzi totalny brak zainteresowania czymkolwiek. Najchetniej by robila tany tany na nogach, lub spedzala czasw kuchni z mama siedzac na blacie :-D

PINKA - my tez mielismy sie przeprowadzic ale trudno jest znalezc cos co spelni moje wymagania. :-D W wiekszosci mieszkan (domow) to juz zatrzymuje sie u progu gdyz "zabija" mnie zapach wilgoci na ktory jestem obsesyjnie wyczulona. Moge powiedziec ze mam nos jak PINOKIO jesli chodzi o wilgoc. Trudno jest cos znalezc sensownego w tym Londynie. Wszytsko jest brudne, zaniedbane, zagrzybiale az mnie sie nie dobrze robi jak tylko pomysle. A nawet jak sa "pamalowane te grzyby" - bo przeciez tak robia, to i tak go widze oczami rengena :-D
Potanowilismy zostac tu kolejny rok. Mieszkanko mamy fajne (fakt ze przydalby sie trzeci pokoj:laugh2:) ale jest suche, okolica nadzwyczaj spokojna (ludzie zostawiaja na noc rowery, wozki nie pozapinane na zewnatrz), mamy ogodek, czegoz wiecej trzeba ...

Jesli chodzi o opalanie...my wlasnie zakupilismy krem LAVERA - slyszalam mnostwo pozytywnych opini. Chcialam malej kupic cos innego niz te Garniery i inne porozkladane na polkach, gdyz Nastka ma delikatna skore za mama a na mnie te " powszechne buteleczki" nie dzialaja.
Niestety musielismy go kupic przez neta bo nigdzie nie moglismy go otrzymac :sorry2:

Gosia -to tak jak my 6m-c szukalismy mieszkania no i w koncu sie udało za niewielkie pieniadze bez grzyba i wilgoci na dziendobry tak jak mówisz:-):-):-):-)ciesze sie ale to pakowanie-potem rozpakowywanie mnie dobija no ale mam nadzieje ze bedzie ok:-):-):-)

a ten krem to gdzie przez neta zamawiałas?

reklama
super dzieki:-):-):-)

Bo to mieszkanie to masakra grzyb grzyba pogania juz wszystko robilismy i nic:no::no: i wydaje mi sie ze moja niunia temu taka jest rozdrażniona ciągle bo czuje to:wściekła/y::wściekła/y:
bo jak jestem z nia u znajomej to jakos inaczej sie zachowuje? sama juz nie wiem ale to napewno zle na nia dziła:crazy:

a jak tam Nati?

Do góry