reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Bardzo dziekuje za gratulacje :-)

Co do proszkow to ja wszystko piore w surcare (wyglada tak Surcare), czasami tez w fairy albo jelp'ie.

Krem z filtrem mamy z Musteli, specjalny dla niemowlat Mustela - Baby skin care products Pregnancy skin care Stretch mark cream Baby sunscreen Baby bath soap Cradle cap shampoo Diaper rash cream

A co do grzyba to mi na szczescie udalo sie go uniknac te 10 lat jak tu jestem :-D

MrsF GRATULUJĘ SYNKA! Jak minął poród, jak się czujesz, itd? I musowo wklejaj foteczki Pociechy :-).Bo nie wiem czy już o tym pisałaś itd.

Porod byl super, skonczylo sie cesarka ale na szczescie planowana (moj consultant zdecydowal ze z moimi skokami cisnienia to nie ma co wywolywac). Malutki urodzil sie do mojej ulubionej muzyki 8 minut od rozciecia, lekarze byli super, Rod caly czas przy nas przez te 4ry dni ktore spedzilam w szpitalu, jedzenie dobre, room service bardzo szybki (szampan pojawil sie w 5 mins od zamowienia :-D), no i blizny juz prawie nie widac!! Co najwazniejsze maluszka codziennie ogladal swietny pediatra no i zdecydowalismy sie z nim kontunuowac bo nie chce zeby jakis niedouczony GP mi synka prowadzil tylko specjalista. Z GPs mam same kiepske doswiadczenia. Teraz juz sie czuje jakby tej cesarki nigdy nie bylo, tylko maly mi tak do wiwatu daje ze ledwo zyje. Spanie to nie jest jego ulubiona aktywnosc!

Probowalam fotke wkleic ale podobno mam wyczerpany limit zalacznikow! (za duzo powklejalam na marcowkach). Usune cosik i wtedy wkleje :tak:

reklama
PINKA - bardzo dobry krok ze zmiana mieszkania :tak: Napewno wasz skarb jest taki niespokojny od tego grzyba. My mieszkamy w tym mieszakniu juz 2 lata i jest suchutko co mnie bardzo cieszy ale zarazem boje sie zmienic na inne bo nigdy czlowiek nie wie na jaka "MINE" sie natrafi.
Zalecam Wam wypranie wszytstkich ciuchow, kap, kocy i cokolwiek jest wasze a da sie wsadzic w pralke.
A Nastka, ma sie dobrze, apetyt ma ze hej. Juz nie nadazam gotowac :laugh2: A jaka sie niecierpliwa zrobila :baffled: kocha dzieci. Dzis bylismy w przychodni to sama zaczepiala maluchy, a glowa tylko jej latala zeby nie starcic ich z oka :-D A jak chodzimy na bujaczki...jest w siodmym niebie. Musze wkleic fotki :)

MrsF - wklejaj , wklejaj...czekamy..czekamy... :-)

Witam
ale nas lato dopadło :-), uwielbiam taką pogodę, te spacery, i odpoczynek w cieniu drzewka :tak:
Ach jak przyjemnie kołysać się w śród fal... no cóż w śród fal wiatru a nie wody, ale to już coś :-D:-D:-D
Od paru dni M ma wolne, stanęło troszkę z robotą, ale za to go wykorzystujemy jak się da, pomoc w domu i spacery, spacery... W końcu nie chodzę sama. Wczoraj pierwszy raz Szkrabek siedział na trawie, nie ruszył się tylko palcem wskazującym badał teren. Pokazałam mu jak rwać trawkę, ale mu się spodobało,ale raczkować nie chciał, nie chciał położyć całej dłoni na trawie a dzisiaj M wziął go w obroty i pomalutku mu pokazał jak to fajnie jest na trawce. Ale śmigał po tej łące, dawałam go dość daleko od nas a on galopiek myk do nas :-). W domu niestety nie ma możliwości do takiego buszowania, więc po takiej gonitwie i do tego długim spacerku padł jak kawka już parę minut po 18.00. Wykąpałam go szybciej bo nie miał już sił nawet do uśmiechu ...

Katarzyna_s oj takie relaksy przy grillu są super...
Neolia Mala_gorzadka ma racje, nie zwraca się gdy tylko będziecie informować ich o zarobkach. A o tej pracy do 16 roku życia dziecka to :szok:, ktoś nie poważny chyba to powiedział.
MrsF ciesze się że poród miło wspominasz, a blizna tak szybko znika :-). Oj na początku to mało się sypia, a tym bardziej jak tak energicznego Brzdąca masz:-), ale przyjdą nocki spokojne ale za to dni szalone i pełne na obrotach :-D
Mala_gorzadka wklej foteczki, wklejaj :-)

Wklejam fotki, przyglądam się im i Bąbąbel wygląda jak by miał zakola:-D:-D:szok: i to duże a on na czubku ma ciemne włoski a na bokach robią mu się białe, to ma po M bo on miał bielutkie:-D

Załączniki

• 08052008014.jpg
    08052008014.jpg
    179 KB · Wyświetleń: 31
  • 08052008016.jpg
    08052008016.jpg
    161 KB · Wyświetleń: 28
  • 08052008020.jpg
    08052008020.jpg
    170,9 KB · Wyświetleń: 31
  • 08052008022.jpg
    08052008022.jpg
    175,8 KB · Wyświetleń: 31
  • P070508_18.05[01].jpg
    P070508_18.05[01].jpg
    155 KB · Wyświetleń: 71
Witam

kurcze dzis u nas pada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja nocka nie przespana :no:mała wiercila sie do 2 w nocy potem juz nie wytrzymalam wstalam dotykam ja a ona rozpalona to za termometr a tu 38,5stopni szybko Calpol i okłady i zasneła ale o 6tej rano znow 38,3:crazy::crazy:kurcze i nie wiem skad to sie wzieło tak nagle!!!!!!!kurcze to jej pierwsza goraczka:rofl2::rofl2::rofl2: a dzis przeprowadzka masakra,ja mam jeszcze pozostałosci do spakowania a ta bidulka marudzi,teraz dalam jej calpolu i narazie spi ale bardzo niespokojnie:no::no:

ok uciekam cos zjesc bo padam z glodu..

PINKa - oby nie trzydniowka, bo ona tak nagle sie zaczyna :-( Usciskaj szkraba.

Mamuska - alez fajne te zdjatka :-)

U nas tez popaduje :-) Troszke chlodniej :-) Ale na spacrek pojdziemy

Obecuje sie dzis sprezyc i wkleic pare fotek

hej bdziewczyny!dawno mnie tu nie bylo!ale tak jak wczesniej pisalam maly po wizycie w pl zrobil sie strasznie marudny a jak doszlam z nim do ladu to znow mama przyjechala i znow Colis tylko na raczkach u babci.oprocz tego pieknie juz raczkuje a od wczoraj sam staje trzymajac sie czegos a ma dopiero7,5 msc.miesiac temu mielismy trzydniowke(pinka trzymam kciuki zeby to nie to)a teraz przez ta pogode katar i chrypa.no wlasnie macie jakies sposoby??????????????podaje mu calcold ,sol fizjologiczna i sciagam gruszka ,ale ta chrypa............pozdrawiam serdecznie was i maluszki

kurcze nie straszcie mnie:rofl2::rofl2::rofl2:
a powiedzcie mi jakie objawy prócz temperatury towarzysza 3-dniówce?

bo moja zaczeła smarac kaszlec i jescze chrype ma:wściekła/y::wściekła/y:

Witam mamusie w piekny sloneczny dzien! znowu mnie kilka dni nie bylo...postanowilam sie poprawic i napisa kilka slow zanim pojdziemy na spacerek-teraz Dawid spi wiec mam dla Was chwile...:-)
Mamy postep co do placu zabaw-moj szkrab w koncu polubil zjezdzalnie-i to do tego stopnia ze teraz trudno go z niej sciagnac,zazwyczaj konczy sie to placzem...
Pisalyscie o mieszkaniach...my wczesniej mieszkalismy w kamienicy i tam mielismy problemy z grzybem..to bylo straszne bo jestem alergiczka i jest to dla mnie bardzo uciazliwe...kiedy dostalismy to mieszkanie bylam szczesliwa bo nie bylo widac grzyba, ale niestety nie na dlugo.:-(..znowu sie z tym cholerstwem zmagamy i co usuniemy to sie znowu pojawia...:wściekła/y::wściekła/y:to jest okropne bo wiem ze malemu tez szkodzi a ja tylko ciagle chodze z zatkanym nosem, kicham a najgorsze jest to ze w nocy bardzo czesto zaczynam sie dusic i nawet jak mi juz przejdzie to i tak juz mam przynajmniej kolejna godzine nieprzespana...:-(masakra..macie jakis skuteczny sposob na grzyba?bo ja sie przez to wykoncze...:-:)-(....

Mamuska jak Twoj Krystianek zniosl obcinanie wloskow?bo my Dwidowi zawsze nozyczkami obcinalismy-prawieniewykonalne zadanie bo sie strasznie kreci a teraz w ruch poszla maszynka..nie wiem czy zrobilismy dobrze bo na poczatku bylo ok a jak juz mial pasek krociutkich wlosow po srodku to zaczal krzyczec ...bardzo sie boi maszynki ale jak juz zaczelismy to musielismy skonczyc...strasznie krzyczal az mi sie serce krolilo ale jakkos to dokonczylismy...i teraz nie wiem czy nie bedzie tak ze jak juz tylko zobaczy maszynke to bedzie histeria, czy nie przestraszyl sie jej na dobre...:-(
musze mu porobic zdjecia..jeszcze nigdy nie mial tak krociutkich wlosow...chodze i caly czas go po glowie glaszcze bo tak mi teraz dziwnie:-D..
ok ja uciekam
mielego dnia dla wszystkich i obiecuje ze jutro cos wiecej napisze..

Jeśli Chodzi O 3-dniówke To Po Jakis 3 Lub 4 Dniach Od Wystąpienia Wysokiej Temperatury Pojawia Sie Wysypka Na Calym Ciele Nic Sie Z Nią Nie Robi Sama Schodzi. I To Chyba Wszystko. Pozdrawiam.

reklama
Do góry