reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Izka - Nastusi zrobilam drzemke po drugim sniadaniu czyli miedzy 10-11 i trwa jakies 45 min i potem miedzy 14 a 16 jakas godzinke. Uwazam ze to wystarczy. Na kazda drzemke wrecz PADA i na spanie w nocy tez PADA i zasypia momentalnie. Na noc kladziemy ja o 20 a 20.30 i wstaje o 6 - 6.30 .
A z tym siadaniem malego mnie zdziwilas :szok:
Moja Nastka chyba nie bedzie raczkowac, wogole ja to nie kreci :-(ale za to rwie sie do stania z hej, jak sie ja zlapie pod paszki to dupe podnosi, normalnie nogi prezy do stojacej pozycji a jak juz ja sie postawi to jest w siodmym niebie. :-D Uwilebia stac i trzymac sie fotela :szok: a jak juz polozy sie na nim lapka to juz jest JEJ :-D

Witam i wklejam nasze sloneczko

Załączniki

• DSCI2792.JPG
    DSCI2792.JPG
    95,2 KB · Wyświetleń: 30
Witam,
no to troszkę nadrobię :-D,
Witam nowe mamusie na naszym forum :-):tak:.

Jeśli chodzi o naukę chodzenia to ja puszczam bez skarpetek, na początku dawałam te antypoślizgowe ale przy jego szaleństwie czasami przekręcały się i się ślizgał. Teraz to on ma cały czas buciki( zdrowotne :-p) ale jak tylko je ściągamy to i skarpetki :tak:. A co do bucików zdrowotnych Bąbla, jestem w szoku co on wyprawia, mimo że są połączone szyną chodzi wokół stołu, chwilami zachowuje się jakby nic nie miał na nogach :laugh2::szok:...mały akrobata :-D
ojej ja tu czytam i czytam a tu dzieciaczki gorączki dopadły :-(, dużo zdrówka dla pociech :tak:

Malgorzatko Gratulujemy ząbków, a co dostałaś za znaleźne?
Olcia23 Gratuluje, no proszę jak smyk rośnie, już do przedszkola chodzi i taki grzeczny :-)
MoniaIcolinek jak tam Szkrabek?
Buziaczek Sto lat sto lat, wszystko co naj naj...a jak Gwiazdeczka?
Martucha jak tam syncio, dzielny chłopczyk:tak:
Katarzyna_s Wszystkiego najlepszego z okazji Waszej rocznicy, dużo dużo MIŁOŚCI:-). Torty super!!! Masz talent dziewczyno :tak:
Izka jak tam mamusia, dużo zdrówka życzymy:tak:

A ja planuję na dniach obcięcie Bąbelka, wczoraj znów obcinaliśmy grzywkę, myślę że jutro to już wezmę maszynkę i ciach ciach, ma je już bardzo długie :-D. Chociaż szczerze mówiąc to mi szkoda, ale każdy pyta mnie czy to dziewczynka więc będę musiała się chyba zdecydować :-D:laugh2:.
Wkleję parę fotek :-)

Załączniki

• 20080329_0335.jpg
    20080329_0335.jpg
    76,7 KB · Wyświetleń: 36
  • PULPIT01.jpg
    PULPIT01.jpg
    345,1 KB · Wyświetleń: 33
  • 20080426_0404.jpg
    20080426_0404.jpg
    65,8 KB · Wyświetleń: 39
  • s.jpg
    s.jpg
    101,8 KB · Wyświetleń: 36
Olcia - alez fajniutowskie zdjatko !

Mamuska - Alez twoj bobas ma super wloski...a te oczy... :rolleyes2:
No wlasciwie przyznalam ten prezent za znalezne zabka Mojemu gdyz mala ugryzla jego a On mowil ona ma zabek zabek :-D ...tak na czuja krzyczal i jak sie okazalo to byla prawda... ale nadal jestem na etapie szukania czegos fajnego :rofl2: nie mam czasu na lazenie po sklepach :baffled:

a u nas dzisiaj pada:-(...a ja tak chcialam isc na spacer do parku...jak zwykle plany pokrzyzowane...ja nie wiem jak ja z tym wulkanem energii w domu caly dzien wysiedze...chyba po schodach bedziemy chodzic na z parteru na 18 pietro i z powrotem zeby sie zmeczyl;-):-D...:-D

mamuska nie obcinaj tych super wloskow na krociutko!sa sliczne..co najwyzej je troche podetnij...synek mojej kuzynki tez zawsze mial dlugie krecone wloski i zawsze wszyscy mowili:"jaka sliczna dziewczynka"...teraz troche mu podciela ale nie calkeim na krotko...szkoda takich wloskow...mi fryzerka kiedys radzila zebym malego na zero scinala to bedzie mial geste i grube wlosy ale mi tez szkoda...
a tak wogole to Twoj Krystianek jest zuch chlopak...jak on tak daje rade?buziole dla niego

martuchaa i jak maly? jedziecie na majowke do Kolobrzegu?jak tak to zabierzcie mnie ze soba;-):-D..

gdzie sie podziały tamte prywatki gdzie te dziewczyny gdzie tamten świat......hehe ale mi sie zaspiewało a tak powazne to witam:-):-):-)

mamuska- czy to twoje dziecko to napewno chłopiec??/:sorry2:hmmmm.długie włosy,wielkie oczyska i jeszcze większe rzęsy no slicznosc z niego hi hi:-):-)

mala-gorzatko-fajniucho ze zeby juz są moja oczekuje na 6 tego:-):-)a w tle widze ze i siódmy sie zbliża;-);-) jak tak dalej pójdzie to w wieku 12m-c całe uzebienie bedzie miała

unas pogoda tez do bani paaaaaaada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
witam po weekendziku

wpadam na chwile bo jak to w poniedziałki zawsze duzo do zrobienia.

tygrysekoj kolin tak miał do trzech lat.na placu zabawa to nie tam szalał.ale karuzela,te samochodziki w sklepach to omijał z daleka.z czasem zaczał do nich wsiadac ale nie moglismy wrzucic pieniedzy zeby nie jezdzily.we wrzesniu bylismy na karuzeli i on chcial tam tylko siedizec.wytłumaczylam mu ze moze tylko jeździc.pierwszy raz przejechał sie z moja mama(siedziala z boku).a teraz to by tylko kase wyciagał od nas i na tym jeździl.

malaczarownica no ja niestety nie mam doświadczenia choc moglam miec bo jeszcze w dniu porodu położna pytała sie czy nie chcem w wannie rodzic.poytaj moze na innych watkach, w Pl pewnie ktos rodził w wannie.

Małgorzatka moj mały tez pada na wszystkie spania.teraz zaczał budzic sie około północy i jak zasnie to spi do 6.a czemu Cie zdziwiłam z tym siadaniem?On jeszcze nie stoi bardzo chce bo juz sie podnosi ale opada na kolanka i tak kleczy w łóżeczku trzymajac sie barierek.

Olcia fajna fotka no i ten szczur. moj Kolin po tej bajce zaczał nam obiady gotowac z pocietych kolorowych papierków.

Mamuska ten twoj smyk to naprawde dzielny akrobata.radzi sobie w butkach super.a wloski ma naprawde długie i te oczy duze.
jeśli chodzi o moja mame to czuje sie dobrze.nie pisałam tego ale okazało sie ze mama ma raka piersi i musieli jej usunac piers.teraz czeka na wyniki czy nie bedzie przerzutów.a co roku sie badała robila mamografie i usg.

pozdrawiam wszystkich i buziaki dla maluszków pa

Do góry