reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Izka - Nastusi zrobilam drzemke po drugim sniadaniu czyli miedzy 10-11 i trwa jakies 45 min i potem miedzy 14 a 16 jakas godzinke. Uwazam ze to wystarczy. Na kazda drzemke wrecz PADA i na spanie w nocy tez PADA i zasypia momentalnie. Na noc kladziemy ja o 20 a 20.30 i wstaje o 6 - 6.30 .
A z tym siadaniem malego mnie zdziwilas :szok:
Moja Nastka chyba nie bedzie raczkowac, wogole ja to nie kreci :-(ale za to rwie sie do stania z hej, jak sie ja zlapie pod paszki to dupe podnosi, normalnie nogi prezy do stojacej pozycji a jak juz ja sie postawi to jest w siodmym niebie. :-D Uwilebia stac i trzymac sie fotela :szok: a jak juz polozy sie na nim lapka to juz jest JEJ :-D

Witam i wklejam nasze sloneczko

Załączniki

• DSCI2792.JPG
    DSCI2792.JPG
    95,2 KB · Wyświetleń: 27
Witam,
no to troszkę nadrobię :-D,
Witam nowe mamusie na naszym forum :-):tak:.

Jeśli chodzi o naukę chodzenia to ja puszczam bez skarpetek, na początku dawałam te antypoślizgowe ale przy jego szaleństwie czasami przekręcały się i się ślizgał. Teraz to on ma cały czas buciki( zdrowotne :-p) ale jak tylko je ściągamy to i skarpetki :tak:. A co do bucików zdrowotnych Bąbla, jestem w szoku co on wyprawia, mimo że są połączone szyną chodzi wokół stołu, chwilami zachowuje się jakby nic nie miał na nogach :laugh2::szok:...mały akrobata :-D
ojej ja tu czytam i czytam a tu dzieciaczki gorączki dopadły :-(, dużo zdrówka dla pociech :tak:

Malgorzatko Gratulujemy ząbków, a co dostałaś za znaleźne?
Olcia23 Gratuluje, no proszę jak smyk rośnie, już do przedszkola chodzi i taki grzeczny :-)
MoniaIcolinek jak tam Szkrabek?
Buziaczek Sto lat sto lat, wszystko co naj naj...a jak Gwiazdeczka?
Martucha jak tam syncio, dzielny chłopczyk:tak:
Katarzyna_s Wszystkiego najlepszego z okazji Waszej rocznicy, dużo dużo MIŁOŚCI:-). Torty super!!! Masz talent dziewczyno :tak:
Izka jak tam mamusia, dużo zdrówka życzymy:tak:

A ja planuję na dniach obcięcie Bąbelka, wczoraj znów obcinaliśmy grzywkę, myślę że jutro to już wezmę maszynkę i ciach ciach, ma je już bardzo długie :-D. Chociaż szczerze mówiąc to mi szkoda, ale każdy pyta mnie czy to dziewczynka więc będę musiała się chyba zdecydować :-D:laugh2:.
Wkleję parę fotek :-)

Załączniki

• 20080329_0335.jpg
    20080329_0335.jpg
    76,7 KB · Wyświetleń: 33
  • PULPIT01.jpg
    PULPIT01.jpg
    345,1 KB · Wyświetleń: 30
  • 20080426_0404.jpg
    20080426_0404.jpg
    65,8 KB · Wyświetleń: 36
  • s.jpg
    s.jpg
    101,8 KB · Wyświetleń: 33
Olcia - alez fajniutowskie zdjatko !

Mamuska - Alez twoj bobas ma super wloski...a te oczy... :rolleyes2:
No wlasciwie przyznalam ten prezent za znalezne zabka Mojemu gdyz mala ugryzla jego a On mowil ona ma zabek zabek :-D ...tak na czuja krzyczal i jak sie okazalo to byla prawda... ale nadal jestem na etapie szukania czegos fajnego :rofl2: nie mam czasu na lazenie po sklepach :baffled:

a u nas dzisiaj pada:-(...a ja tak chcialam isc na spacer do parku...jak zwykle plany pokrzyzowane...ja nie wiem jak ja z tym wulkanem energii w domu caly dzien wysiedze...chyba po schodach bedziemy chodzic na z parteru na 18 pietro i z powrotem zeby sie zmeczyl;-):-D...:-D

mamuska nie obcinaj tych super wloskow na krociutko!sa sliczne..co najwyzej je troche podetnij...synek mojej kuzynki tez zawsze mial dlugie krecone wloski i zawsze wszyscy mowili:"jaka sliczna dziewczynka"...teraz troche mu podciela ale nie calkeim na krotko...szkoda takich wloskow...mi fryzerka kiedys radzila zebym malego na zero scinala to bedzie mial geste i grube wlosy ale mi tez szkoda...
a tak wogole to Twoj Krystianek jest zuch chlopak...jak on tak daje rade?buziole dla niego

martuchaa i jak maly? jedziecie na majowke do Kolobrzegu?jak tak to zabierzcie mnie ze soba;-):-D..

gdzie sie podziały tamte prywatki gdzie te dziewczyny gdzie tamten świat......hehe ale mi sie zaspiewało a tak powazne to witam:-):-):-)

mamuska- czy to twoje dziecko to napewno chłopiec??/:sorry2:hmmmm.długie włosy,wielkie oczyska i jeszcze większe rzęsy no slicznosc z niego hi hi:-):-)

mala-gorzatko-fajniucho ze zeby juz są moja oczekuje na 6 tego:-):-)a w tle widze ze i siódmy sie zbliża;-);-) jak tak dalej pójdzie to w wieku 12m-c całe uzebienie bedzie miała

unas pogoda tez do bani paaaaaaada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
witam po weekendziku

wpadam na chwile bo jak to w poniedziałki zawsze duzo do zrobienia.

tygrysekoj kolin tak miał do trzech lat.na placu zabawa to nie tam szalał.ale karuzela,te samochodziki w sklepach to omijał z daleka.z czasem zaczał do nich wsiadac ale nie moglismy wrzucic pieniedzy zeby nie jezdzily.we wrzesniu bylismy na karuzeli i on chcial tam tylko siedizec.wytłumaczylam mu ze moze tylko jeździc.pierwszy raz przejechał sie z moja mama(siedziala z boku).a teraz to by tylko kase wyciagał od nas i na tym jeździl.

malaczarownica no ja niestety nie mam doświadczenia choc moglam miec bo jeszcze w dniu porodu położna pytała sie czy nie chcem w wannie rodzic.poytaj moze na innych watkach, w Pl pewnie ktos rodził w wannie.

Małgorzatka moj mały tez pada na wszystkie spania.teraz zaczał budzic sie około północy i jak zasnie to spi do 6.a czemu Cie zdziwiłam z tym siadaniem?On jeszcze nie stoi bardzo chce bo juz sie podnosi ale opada na kolanka i tak kleczy w łóżeczku trzymajac sie barierek.

Olcia fajna fotka no i ten szczur. moj Kolin po tej bajce zaczał nam obiady gotowac z pocietych kolorowych papierków.

Mamuska ten twoj smyk to naprawde dzielny akrobata.radzi sobie w butkach super.a wloski ma naprawde długie i te oczy duze.
jeśli chodzi o moja mame to czuje sie dobrze.nie pisałam tego ale okazało sie ze mama ma raka piersi i musieli jej usunac piers.teraz czeka na wyniki czy nie bedzie przerzutów.a co roku sie badała robila mamografie i usg.

pozdrawiam wszystkich i buziaki dla maluszków pa

Do góry