reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ja tylko na chwilke wklejam pare swiezych fotek...pozdrowienia dla mamusiek i calusy dla dzieciaczkow!
dawidekpolska134zv2.jpg
dawidekpolska123ox6.jpg
dawidekpolska149ly3.jpg
dawidekpolska121ru9.jpg

reklama
Ale duzo ladniutkich foteczek ! Fajnie !

Ja tylko na chwilke, mala wlasnie ucina sobie drzemke przed drugim sniadaniem....a dzis jemy pierwszy rad porridge (oczywiscie bez soli i cukru) z szuszonymi morelami i gruszka... jestem ciekawa jak bedzie jej smakowac :-)

Katarzynko - mala buntowniczka...ale tak jak mowisz, duzo milosci i nic poza tym. Ostatnio ogladalam program o buncie maluchow i mowili ze jedynym sposobem na ujarzmienie malego buntownika jest tylko i wylacznie odwrocenie uwagi. Ale jak tu odwrocic, co ?

Krysrianek....cmokus od nas ! Alez ty dzielny chlopaszek jestes !!!!! HUG !!! HUG !!!

Kochane powidzcie mi od kiedy zaczelyscie swoim pociechom dawac troszke jogurciku??? Sama nie wiem kiedy zaczac ...:baffled:

Foteczki sliczne!!:tak:
Malagorzatko - no wlasnie w domu nie problem z odwroceniem uwagi,ale gorzej na placu zabaw...Bo ciezko zaproponowac cos lepszego niz zabawa z dzieciaczkami...A tu w domu tylko nudny obiad wiec lepiej tam zostac:-pAle ostatnio sprawdza sie odwrocenie uwagi na rosnace kwiatki,sama nawet wyszla z placu zeby pozrywac stokrotki;-)Wiec moze powoli sie cos uda z tym zrobic:tak:Teraz szukam wszdzie zwyklej gumowej sredniej pileczki,na maxa kolorowej,ktora bede wyciagala jak bedzie czas isc do domu i wlasnie kopaniem pilecki powinno sie udac bez krzyku,bo moja ksiezniczka uwieeeeeelbia kopac pile:baffled::-D
Co do karmaienia jogurcikami to te dla dzieci specjalne dostawala juz spokojnie w wieku ok 6mcy i nic Nikusi nie bylo nigdy. A ok roczku zaczela dostawac juz zwykle jogurty:tak:

Katarzynka- chyba z kazdym dzieckiem jest problem zeby "wyciagnac" je z placu zabaw :-D
Jesli chodzi o jogurty to zaczniemy podac za akies 2 tygodnie...ale zadne te "dzieciece" bo sa pelne cukru, tylko naturalne i bede dodawac jakies owoce :tak:

Ojej jak tu pusto sie zrobilo........................................................

Ale duzo ladniutkich foteczek ! Fajnie !

Kochane powidzcie mi od kiedy zaczelyscie swoim pociechom dawac troszke jogurciku??? Sama nie wiem kiedy zaczac ...:baffled:
Witam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
mala gorzatko - ja juz dawalam Blani od 7 miesiaczka jogurty zaczelam od naturalnego , a dzis kupuje jej spacjalne angielskie takie malusienkie na dwie czy 3 lyzeczki z owocami:tak: i dobrze sie po nich ma ;-) czasem mamy wiecej kopy :-Dale nie ma zadnych skaz noi jemy tez platki - a raczej owsianke z morelami i idzie nawet dobrze , :tak:okolo 5-6lyzeczek z lyzka mleka lyzeczka daje a Ty jak tam ???

Buziaczku - a jak robisz Blani owsianke ?????????? Na jakim mleku ?????
kupilam z heinz dla dzieci od 7 miesiaca z morelami byla, dodaje 5, 6 lyzeczek owsianki , dodaje ze 2 lyzeczki mleka i zalewam ciepla woda , wymieszam dokladnie az sie zgestnieje i daje Blani :tak:zawsze ma wlosy poklejone :-D hehhee
ale jest bardo pozywana i ma duzo witamin i pomag na kupke bo am blonnik:tak::tak: polecam pozywny posilek dla takiego malucha na sniadanie :tak:

aaaaaaaaaaaa kupujesz gotowa... a ja robie sama. Wlasnie przedwczoraj jadla pierwszy raz owsianke. Szukalam w supermarkertach owsianki bez cukru i bez soli...no i dostalam....uffffff Minimalizuje gotowe posilki jak moge

Ja mam taki przepis

mleko +owsianka , jak lekko sie podgotuje, dodaje 2 suszone morele pokrojone w drobna kostke (suszone owoce sa bardzo zdrowe dla dzieci), czekam az owsianka zgestnieje czyli sie ugotuje. Potem zestawiam z ognia dodaje pokrojona, dojarzla gruszke i wszytsko miksuje....PYCHA ! Nastusia bardzo to lubi !

A dzis lecimy po jogurcik naturalny :)

Witam wszystkich seredecznie.Ale piekna pogoda zaraz tzreba isc na spacer z dzieciaczkami.
Ja jak zwykle zabiegana.Natan tak szybko juz raczkuje ze ja nie nadarzam.Wszedzie go pełno.Kolin był taki grzeczniutki jak był mały.No ale za to teraz nadrabia. teraz maja dwa tygodnie wolnego w przedszkolu i nie moze usiedziec w domu spokojnie.

Malgorzatko ja tez własnie sie zastanawialm nad jogurtami.Natan to taki niejadek ,zajada sie tylko owocami.a warzywka z mieskiem to trzeba sie nagimnastykowac zeby zjadł choc troszke.dzis rano podałm tez mu jogurcik ale razem z owocami to sie zajadał.

Pozdrawiam wszystkich PA

reklama
Hej dziewczyny
Ja wlasnie jestem na etapie wprowadzania jedzonka dla Hubiego. Zaczynamy od sloiczkow, nie gotuje bo narazie testujemy smaki i taki sloiczek starcza mi na 3 dni. Mam problemy bo deserki Hubis wcina tzn krzywi sie ale oczami szuka lyzeczki i otwiera buzke, gorzej z warzywkami :-(
Nie zdawalam sobie sprawy ze dzieciom 7 mc mozna dawac owsianke :zawstydzona/y:
Buziaczek ty dajesz normalne mleko czy modyfikowane?? Bo jesli zwykle to nawet w najmniejszych ilosciach dziecku nie powinno sie go dawac do 3 lat (tak czytalam ).
Musze zaczac wiecej czytac o karmieniu dzieci bo jakos weny nie mam do tego co i kiedy mozna.Narazie ide na latwizne i tylko wybieram sloiczki, ale na dluzsza mete sie niestety nie da :no:
Milego popoludnia

Do góry