reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

CZesc Dziewczyny!

Basia zadzwon na nr. konsulatu ktory ci podalam i tam spytaj, jak masz zaplacic. Ja osobiscie stawilam sie w konsulacie i zaplacilam w kasie a dokumenty i zdjecia dalam w innym okiennku. Do paszportu tymczasowego wystarczy pelny angielski akt urodzenia. Na paszport tymczasowy czekalam ok.miesiaca.

Basia -ale jezeli ty chcesz wyrobic paszport w polsce to moze dadza ci jakis dokument, ktory pozwoli ci wyjechac z anglii (tylko w jedna strone)? Musisz naprawde o to zapytac.

A zdjecia robilam w Snappy Snap( ?????czy jak to sie nazywa) tam klada maluszka na bialym materacu i nie ma klopotu z trzymaniem bobaska i tlem.

Ten paszport to nasza typowa polska biurokracja: paszport musialam odebrac osobiscie: na odbior dok. konsulat wyznaczyl tylko jedna godzine (chyba 13 do 14) i przerazona bylam, gdy przyszlam za 10 a kolejka zakrecala na portalnd street - a ludzie przyjechali z calej anglii. Mowie wam kpina!

pa pa

reklama
witam w ten wietrzny dzien

beta-czuje sie naprawde dobrze  mdlosci jakies tam sa ale niewielkie rano prawie wcale za to na wieczor tak jakos dziwnie ale to nic w porownaniu z pierwsza ciaza gdzie caly czas biegalam do toalety
tamarunia-podroz samolotem znioslam dobrze chociaz wcale nie lubie latac(sliczna suknia)
maxim78-w polsce bylam tylko 10 dni i w tym krotkim czasie musialam odwiedzic  znajomych  troche sie nabiegalam ale najgorszy to ten mroz  -30 stopni myslalam ze zamarzne a i bez tego mrozu zmarzluch ze mnie
na zdjeciach wygladasz super  pomysl ze niedlugo bedziesz miala zdjecia ze swoim brzdacem
anya-chlopak ci rosnie i jaki jest sliczny

widze ze jest troche nowych forumowiczek witam was serdecznie

pozdrawiam wszystkie mamuski i przyszle mamuski ktorych nie wymienilam

papa

Brrrrr... ja marzne w Anglii a co to by bylo w Polsce? ::) Wlasnie wspomnialam sobie te nagle wybuchy goraca, gdy bylam w ciazy. Przydaloby mi sie to teraz ;-)

dorcia- dziekuje bardzo, chlopak rzeczywiscie idzie w gore. On sam chyba czuje sie doroslejszy, bo ostatnio po posilku nie idzie od razu spac jak grzeczna dzidzia, tylko zrobil sie na tyle towarzyski, ze chce siedziec wsrod doroslych :-) Potrafi przetrzymac 3h zanim zasnie i chce byc zabawiany, lubi sluchac jak sie do niego mowi... Coraz czesciej sie usmiecha i sobie gaworzy. A zawsze gdy zasypia mowi sobie "A" i "E" oraz "OJA OJA OJA" ;-) Odkrywam coraz to nowsze zachowania mojego syneczka. Robi postepy :-)

Anya och! ja tam nie tesknie za tymi wybuchmi goraca! zdazylo sie kilka razy, ze w rozmowie z jakims facetem np.w sklepie, cos mnie takiego napadlo- burak 100% a wtedy i on sie robil czerwony , bo chyba mial nadzieje,ze on tak na mnie dziala ucha cha ;D . Jak to ludzie fajnie cie odbieraja!

A wracajac do tematu paszortu- ja wyrobilam tomkowi polski paszport- gdyz dzwonilam do paru miejsc (inland revenue, passport cos tam...) i wszedzie mi mowiono, ze dopoki nie jestemy malzenstwem Tomek nie bedzie mial angielskiego obywat., a tu nagle jakas hiszpanka powiedziala mi, ze dostala brytyjski dla dziecka ??? czyzby bujala? Anyu a ty robilas juz jakis wywiad w tej sprawie? - mamy chyba podobna sytuacje.

dzieki Beta ale narazie to probuje sie dodzwonic i nikt nie odbiera puszczaja mi tylko melodyjke chyba musze sie uzbroic w cierpliwosc ,a do konsulatu to mam raczej za daleko zeby pojechac - chyba tak szybko nie pojade do polski a wyjazdowki w jedna strone to nie chce bo jeszcze bede miala problemy zeby wrocic czemu to wszystko takie zagmatwane- jak ja kocham polskie przepisy

CZesc Dziewczyny! Pisałam na tym forum kilka miesiecy temu, kiedy zaczelismy starac sie o dzidzie,ale potem sobie odpusciłam bo jakos nam nie wychodziło ;-) \teraz chyba wyszlo, objawy i test na to wskazuja ;-) Mam tylko jedno pytanie, a mianowicie o liczenie tygodni ciązy!!!Czy liczy sie od daty ostatniej miesiaczki czy od daty domniemanego poczecie???
Mieszkam na południe od Londynu, i chyba to bedzie 4 tydzien ciązy jezli liczyc od poczecie ;-) albo 6 od ostatniej miesiaczki!!?????
Pozdrawiam wszystkie mamy i te które beda mamusiami! Miśka

CZesc Miska gratulacje!!!!

Tygodnie liczy sie od ostatniej miesiaczki - jest to troche naciagane, ale tak sie przyjelo, bo kazdy mniej wiecej jest w stanie okreslic kiedy mialo miejsce ostatnie krwawienie.

To bedzie w takim razie chyba 6 tydzien!!! pa pa

Och kobialki! tomek sobie spi a ja nareszcie mam troche chasu na s(m)erfy (od serfowania ;))

Dziewczyny! to ja Malvina!! jestem jeszce choc rzadko na forum, bo coronia caly czas przy cycku siedzi, wiec duzo czasu nie ma! ale obiecuje opis porodu na pewno!
pozdrawiam wszystkie stare i nowe forumowiczki, mamusie i brzuchatki! do uslyszenia wkrotce!

Beta- ja jeszcze nie robilam wywiadu, ale wlasnie myslalam o tym, bo chcialabym niedlugo do Polski jechac. A w ogole to mam super sytuacje, bo moj paszport jest wazny tylko 2m-ce jeszcze, a moja dowod osobisty 3 m-ce i musze zaczac wyrabiac nowe dokumenty jak najszybciej!!! No i nie wiem jak z paszportem Josha. Beta- a Ty jestes zamezna? Ja jestem niemal pewna, ze to nie robi czy jest sie w zwiazku malzenskim czy nie. Jesli dziecko bylo urodzone w Anglii ma obywatelstwo angielskie i taki tez paszport zostanie mu wydany.

reklama
I dziekuje za wasze gratulacje!!
uwaga teraz ucze sie wstawiac zdjecia...pierwsze z sali porodowej:
dsc000096iq.jpg

Do góry