reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej laseczki:-)
Znowu mnie troszke nie było. Ale uważnie śledzę co u Was nowego:-)
A co u nas, w sumie nic nowego. Chociaż powiem szczerze, że coraz mniej nas w domu. Przybyło nam ostatnio kilku znajomych, w tym małżeństwo z małą córeczką, troszke tylko strarszą od Adrianka więc nareszcie moje dziecko ma towarzystwo. Dodam że kolejna koleżanka przyjdzie na świat na dniach:-D Troszke mi weselej przez to, bo i mi babskiego towarzystwa brakowało.
Mówiłyście o spaniu Waszych pociech. Mój książe odpukać śpi całą noc, wysypiam się i razem się budzimy, gdzieś tak około 9. Powiem szczerze że od kiedy Adrian skończył karmienie piersią (a było to gdy miał 10 mies) to przestałam go dokarmiać nocą. I jakoś obyło się to bez krzyku. Budził się raczej by go wziąść do naszego łóżka a nie z głodu. Więc naprawdę nie wiem co Wam laseczki poradzić. Może rzeczywiście podawanie wody jest dobrym pomyslem:confused:
Walentynki mieliśmy okropne....tego dnia bylismy w konsulacie naszym ukochanym. Mialam juz we wrześniu ustaloną wizytę, nie wydrukowałam potwierdzenia i już przy wejściu miałam niespodziankę bo uprzejmy pan ochroniaż nie chciał mnie wpuścić. Dawaj latać i szukać najbliższej kafejki inernetowej:wściekła/y: Jak się już udało nam wejść, to kolejna niespodzianka...złe zdjęcie, za mała głowa. Udało nam się aplikować tylko o kolejny 12 miesięczny paszport. Potem okropna kolejka do kasy. Z tego stresu dostałam @, a tu nawet ani jednej podpaski. Adrian był na szczęście grzeczny. A nasz konsulat wyglądał jak poczekalnia do przychodni, pełen płaczących dzieci i zdenerwowanych rodziców. Wróciliśmy o 20.30 i już nie mieliśmy siły na nic....poza tym że ja dostałam @:wściekła/y: MASAKRA, za miesiąc po odbiór paszportu.
Na święta jednak nie pojedziemy do mojej mamy do Niemiec, bo mój ukochany mąż stwierdził że to za duży koszt :wściekła/y:
I tak chodzę wściekła i chciałabym uciec stąd jak najdalej......
Dziewczyny, czy któraś z Was zajmuje się Avonem? Ja coś o tym myślę. Nie wiecie czy tu w Anglii opłaca się być konsultantką?
Pinka25- widziałam na zdjęciu malutką, ale urosła i świetny ma ten pukiel włosków:-)
Maxin i Olcia 23- gratulacje, ale macie powody do dumy. Wasze dzieci spią w swoich łóżkach. Ślicznie !!!!:-)
Monialcolinek- tak jak mówi Pinka ja bym poszła do GP, a jak nie to do HV. Już kiedyś mówiłam i zachwalałam maść rozgrzewającą coś jak Vig Vapour. I rozgrzewa nóżki i plecki i klatkę piersiową to jeszcze inhaluje i ułatwia oddychanie. Jak się boisz smarować to do jakiejś miseczki wlej gorącą wodę i daj tej maści, ona bedzie parować. Ustaw gdzieś bezpiecznie blisko łóżeczka. Możesz też dać na pościel albo pieluchę.
Buziaczek- ale masz figlarkę małą, spryciula z niej, mamusię nie odstepuje na krok :-)
Mamuska79- ale masz dzielnego synka. Trzymam kciuki za Krystianka i jego dalszą rehabilitację. I jak tu nie rozpieszczać takiego bohatera!!!:-)
Mała-gorzatka- czytałam że rośnie Ci duża gwiazda. Super że tak dobrze się rozwija, może będzie z niej jakaś modelka w przyszłości:-)
Kama83- ale Ci syn urósł, widziałam chyba w suwaczku. Duży mężczyzna ho ho :-)
Dorcia- jak Twoje dwie pociechy, coś chyba mało Cie ostatnio, z resztą tak jak i mnie:-)

Jak zapomniałam o kimś, to proszę o naganę :-D Pozdrawiam też nowe mamusie!!!
Buziaki i miłego dzionka.

reklama
To znowu my, chcieliśmy się tylko przypomnieć:-)

Załączniki

• Rotation of DSC00327.JPG
    Rotation of DSC00327.JPG
    511,2 KB · Wyświetleń: 21
  • Resize of Rotation of DSC00338.JPG
    Resize of Rotation of DSC00338.JPG
    120,4 KB · Wyświetleń: 27
moniaicolinek- no cóz po tych lekarzach to nic dobrego spodziewac sie nie mozna:wściekła/y::wściekła/y:szlag by to trafił a próbowalas sól fizjologiczną sciaganie grucha? a potem masc majerankowa ja tak mojej małej robiłam i pomogło

justyna.w- kurcze ale ten twoj synek juz duzy:-):-)niezłe miałas przygody:zawstydzona/y:pozdrawiam ciepło

a reszta ciotek gdzie?????????????????????

Moniacolinek-mojemu smykowi bardzo pomagaja kropelki "Olbas for children" od trzeciego mies. tymi kropelkami skrapiasz jego pizamke albo poduszke ,duzo lepiej po tym oddycha i nawet na zewnatrz lepiej leci z noska.Powodzenia

Pinka - juz sie ciotka melduje..

Monia - trudno cos doradzic jak woda morska nie dziala...hmmmm kurcze... jak mysle o twoim maluszku to seducho cioteczke boli.
Tak na marginesie - profilaktycznie mojej raz czasem dwa razy dziennie pielegnuje nosek woda morska Sterimar - bo to jest przeznaczone do codziennej pielegnacji noska. Na katar jest dobra woda morska Sterimar z miedzia. Jak dla nas rewelacyjna!

Boze jestem wypompowana. Dzis celebrowalismy moje 30 :zawstydzona/y: urodziny :-)... jestem padnieta...wyciagneli ze mnie resztki energii :-D Chrzesniak urzadzal sobie ze mna potancowki :happy2:
Od Narzeczonego otrzymalam pieknyyyyyy koszt kwiatow przez poczte kwiatowa... powiem wam ze lzy mi sie zakrecily w oku ze szczescia. Cos pieknego ! Jak facet zapukal do drzwi i zobaczylam ten kosz to stanelam deba :shocked2:
Oczywiscie Nastusi tez sie kwiatki podobaja... zabawy ma co nie miara hehehe

No a teraz do lozeczka

ps 3 marca wracamy do domku ... tatus juz nie moze sie nas doczekac :tak:

Z okazji Twego Święta życzę Ci:
Aby jedynymi łzami, które pojawią się w twych oczach
Były kryształowe łzy szczęścia
Aby radosnego uśmiechu na twej twarzy
Nie zakryły ciężkie chmury smutku
Aby płatki róż wyścielały drogę twego przeznaczenia
A szczęście, zdrowie, radość i miłość były przeznaczeniem twych dni.

200.jpg

Dla gosiulki:-):-)

dzieki dziewczyny za rady!maz kupil ta wode sterimar i ten olejek olbas oil.maly tak sie splakal puscilam mu kropelke na pizamy i spi z otwarta buzia tak mi go szkoda w dzien jest ok ale najgozej w nocy bo uzaleznil sie od smoka a nie moze go ssac!!!!!odezwe sie niebawem.jeszcze raz dzieki za rady mam nadzieje ze to mu pomoze i szybko przejdzie te okropne katarzysko:wściekła/y:

reklama
Witam, ale mam do nadrobienia :-p, aż milutko :-D
My dzisiaj byliśmy na zmianę gipsu, przekręcili mocniej stópkę w prawidłową stronę, teraz nie ma normalnego gipsu a hmm jak to nazwać - bandaż który działa jak gips ( tak samo twardy) ale jest dużo lżejszy a do tego jest pełno na nich piłek od piłki nożnej :-D:szok:, skąd takie cudeńka mają :-D. Zmianę gipsu miał robioną na śpiąco, po przebudzeniu trochę płakał ale z M pokazywaliśmy mu różne zabawki( było ich tam pełno) i szybko zaczął się śmiać i bawić. W sumie to dzień spędziliśmy w szpitalu, bo po wszystkim też musieli go poobserwować, a ten "gips" będzie miał 4 tyg i później dostanie specjalne buciki szyną połączone, by prawidłowo stawiał stopy, także wszystko układa się pomyślnie :tak::-).

Maxin niestety nasza przeprowadzka będzie na długo odłożona, po powrocie z pl M miał dostać wypłatę i za urlop( miesięczny), niestety koleś się zwinął, a kupę kasy był winny. A dopiero od wtorku M ma pracę, ach cały czas coś się wydarzy :-(. Mały i tak długo nie będzie mógł chodzić ( jak dostanie specjalne buty to będzie je miał przez 3 m-ce, i tylko na godz będzie mógł ściągnąć), więc trochę mamy czasu i mam nadzieję że się w końcu przeniesiemy na coś większego:tak:.
Super pomysł z Tą wróżką, trzymam kciuki by i kolejne nocki były tez spokojne i szybciutko zapomniała o smoczusiu:tak:
Kama super że w końcu tu do nas zajrzałaś. ojej, przykro mi że tak się budzi Szkrabik , mam nadzieje że dzisiaj będzie lepiej :tak:

Będzę kończyć bo padnięta jestem, jeszcze tylko najważniejsze
Dużo zdrówka, słodyczy, co tylko serduszko zażyczy dla naszych solenizantów

Sorki że nie odp do wszystkich, ale ledwo siedzę, życzę wszystkim miłej nocki

Do góry