reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z Tychów i okolic :)

reklama
oj ale tu cichutko...Sławek ma dziś jakieś manewry...trochę pocyca, śpi po 10 min zrobi kupkę i znowu do cyca ... oj chyba go przechwaliłam...a może po prostu brak mu wczorajszego rozbawiania przez ciocie??? święta przeleciały mi przez palce i nawet za bardzo ich nie odczułam no bo smakołyki okazały się dla mnie zakazane...no ale może to i lepiej bo prędzej schudnę...:-p

maried dużo zdrówka:tak:
a dziś Sławuś był na pierwszej wizycie u pediatry- waży już 4,5kg
shocked.gif
wszystko z nim ok a w 6 tygodniu życia mamy przyjść na szczepienie a teraz mały leży w wózku na balkonie i słodko śpi od 2h
wink2.gif
więc mam trochę spokoju
p.gif

Witajcie :) troche dluga przerwe mialam ale to z musu :p 29.03.2012 urodzil sie Oliwier 52cm/3070g/10 pkt. No ale do domu wrocilismy dopiero kilka dni temu. Dwa tygodnie w szpitalu daly mi popalic .... No ale niestety ja mialam klopoty z urodzeniem lozyska krwotok przetaczanie krwi, a maly urodzil sie z infekcja 13 dni antybiotykow do tego zoltaczka... mam dosc. Ale na szczescie jestesmy juz w domku oboje zdrowi. Moje dziewczyny moga sie w koncu nacieszyc braciszkiem :)

anetka gratulacje :-) dobrze że już jesteście w domu , :tak: mi też łożysko nie chciało wyjść potem byłam łyżeczkowana a na koniec mały dostał żółtaczki i siedzieliśmy w szpitalu 6 dni...ale najgorsze już za nami ;-)
jak mały zachowuje się w nocy? karmisz cycem?
berschka i anula gdzie jesteście????

zeberka dziekuje:-)ojj to ja bym wolala miec to lyzeczkowanie... mnie musieli w koncu uspic i robic reczne wydobycie... masakra... trzeci porod a zarazem najgorsze komplikacje... o lekarce jak schodzila ze zmiany po tym porodzie mowili na krytarzzu ze jak wampir wyglada. potem malego zamkneli na tydzien w inkubatorze a po tygodniu moglam z nim siedziec tylko na oddziale noworodkowym... psychicznie bylam wykonczonaa. Ja karmie cycem i nawet noce do tej pory mial spokojne budzil sie co 4 h pojadl i szedl spac. nie wiem jak bedzie teraz bo sapki dostal... krztusi sie co jakis czas... najwyzej bedzie spal u mnie na brzuchu...bo tak przynajmniej dychac umie....

cześć dzwieczynki, witam się po urlopie. Wypoczełam, zresetowałam się , ogrzałam i opaliłam, jednym słowem było bardzo fajnie.
Teraz wracam do normalności.
Anetkka gratuluję. Dobrzez, że już jesteście w domu, nie zazdroszczę przejść po.
Zeberka to ze Sławka duży chłopak. Jak przyjęły go dzieciaki?
uciekam pracować.

anetka ale ja to łyżeczkowanie miałam na żywca:no: położna i lekarka super babki ale myślałam że je pozabijam- tak bolało :szok: to Oliwier super śpi! Sławek to tak po 2-3h i potem wisi na cycu ale raczej jestem wyspana ;-) a co to jest ta sapka?
annaoj super że odpoczęłaś :tak: a moje starszaki szaleją za młodszym bratem :-) czasami mam problem dostać się do niego :-D

reklama
Sapka czyli problem z oddychaniem spowodowanym problemem z nosem...tzn obrzek sluzowki nosa czy cos takiego tak mi polozna tlumaczyla. taki katar co w nosie gdzies gleboko siedzi ale nic nie wyplywa z nosa... problem jak kij bo ciezko mu sie oddycha ale w czwartek idziemy do pediatry na kontrole i zobaczymy co powie. Dziewczyny a nie orientujecie sie moze gdzie w tychach znajde neurologa dzieciecego?? bo nigdzie nie umiem znalesc a musze z malym na kontrole isc za miesiac... a w szpitalu nei wiadomo jak bedzie...

Do góry