reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z Tychów i okolic :)

Byłam wczoraj u lekarza, ale tylko czas zmarnowałam
realmad2.gif
, mój jest na urlopie, a ten który go zastępuję, to chyba tylko od wypisywania L4 jest. Na przeziębienie chciał mi z miejsca antybiotyk dawać, na suchy kaszel, syrop wykrztuśny i tylko właśnie o L4 zagadywał, że jak coś to wypiszę.
Zapodałam sobie ibuprom zatoki, nos mi się odetkał, i jeszcze dwie herbatki z cytryną i soczkiem malinowym i dzisiaj jest zdecydowanie lepiej. Nawet stwierdziła, że wieczorem się do znajomych wybierzemy, bo mama się zaoferowała, że zostanie z bąblami.
Igor lepiej się miewa, ale to jeszcze ni do końca to, na dodatek nie ma apetytu
eek.gif
. Zdecydowałam, że jednak na usg się wybierzemy i może do gastrologa.
Alicja na razie odpukać zdrowa.
Bershka a gdzie rodziłaś w Katowicach, tak z ciekawości pytam?
Mnie co do szpitali to wydaje się, że wszystko zależy na kogo się trafi, bo czasami o jednym szpitalu, a dwie opinie diametralnie różne.
Ja z Kłosa, co prawda nie tyskiego, a katowickiego uwielbiam torcik czekoladowy, czasem nawet bez okazji go kupujemy.
Czikita to czekamy na wieści kto brzuszek zamieszkuje.
Zeberka a ja się właśnie wczoraj zastanawiałam co z Tobą, już myślałam, że Sławek się ciutkę pośpieszył. Zdrówka życzę.
uciekam

reklama
annaoj to na niezłego lekarza trafiłaś :no: dobrze że Igor choć troszkę lepiej:tak: i się nie martw! jak urodzę zaraz poślę ci eska-numer mam zapisany ;-) czikita ja z dwójką starszych chodziłam prywatnie do Kolnego i było ok a teraz chciałam trochę zaoszczędzić i chodzę do adamczyk-niemiec w pszczynie na nfz nie narzekam chociaż niektórzy pukają się w czoło... a ja dziś cały dzień sprzątam i końca nie widać...eh

Ja się rozłożyłam na maksa, stwierdziłam, że jednak ten antybiotyk sobie zapodam. Na dodatek Igor ma nawrót, więc właśnie B z nim do lekarza pojechał, pewnie się na antybiotyku skończy, całą noc kaszlał. Teraz tylko kwestia czasu kiedy Młodą dopadnie.
Ja muszę jutro do pracy, ale jak się lepiej nie poczuję to od wtorku L4 wezmę, nie będę się męczyć.
Zeberka ja oczywiście wyczekiwałam tego esa
:-)

Żeberka Ty zdolna kobitka jesteś:-) ja tam torty zamawiam raczej jednak czasu dużo pochłaniajaą a przy trójce :szok:
A najlepiej lubie słuchać mamuśki które mają jedno dziecko radami sypią jak wychowywać i co one by nie zrobiły ale na nic czasu nie mają :-D
Ja jeśli chodzi o Tychy to jakoś... wychowałam się w domu i nie chciałabym iść do bloku ... Zawsze mówiłąm,że nie chciałabym na śląsku mieszkać a jednak mieszkam :-D więc nigdy nie mów nigdy hehe :-)
Bershka jak interes kwitnie?? :tak:
Zbliża się wiosna baby griillowanko :rofl2:

a to gdzie mieszkałąs kiedys? bo piszesz--Zawsze mówiłąm,że nie chciałabym na śląsku mieszkać a jednak mieszkam

ja mam sentyment do wojew swietokrzyskiego-POŁANIEC i oklolice--miejsce skad pochodzi moja mama

slask..no coz
kjakos zyje tu od urodz
w K-cach bym nie chciała ,nienawidze katowic

Tychy,Mikołów sa ok

Nas w ciągu najbliższych kilku lat czeka zmiana mieszkania i tak dobrze mi się mieszka w naszym obecnym mieszkanku (a mieszkamy właśnie na Balbinie), że ciężko będzie znaleźć coś innego co nas zadowoli. W ogóle przeprowadziłam się do Tychów z Katowic i zakochałam się w tym mieście :) Ładnie, wszystko blisko, dobra komunikacja.

i słusznie,Tychy są ładne:)

ja chodze czesto-tzn latem- z dziecmi do PARKU NIEDZWIADKÓW,POD ZYRAFE

Paprocany? ooo do 20 roku tam czesto jezdziłam,nawet z OO na piechtte,..
a teraz?jakos nie ciagnie mnie tam
tłumow tyle....nie lubie tłocznych miejsc

a Weronika raz spadła z tego statku,cud ze wstrzasnienia nie miała
dlatego...nie ciągnie mnie tam

oj tak Tychy to piękne miasto :-) mibo a gdzie zamierzasz rodzić? żona mojego kuzyna wczoraj urodziła syna Pawełka 3,5kg :-) ale rodziła w katowicach bo tam pracuje jej lekarz ja mam lekarkę z pszczyny ale rodzić chcę w Tychach bo nie wyobrażam sobie gdzie indziej :baffled:

i dobrze mowisz:)
ja 3x rodziłam tam i nie załuje ani troche
wrecz przeciwnie,mam miłe wspomnienia

to do Kłosa bliżej hihi :) Moja siostra rodziła w Tychach dwójkę dzieci , i za pierwszym razem trafiła na super lekarza i położną. Dużo dobrych opinii słyszałam o Mikołowie , ja jednak będę w Tychach rodzić mam nadzieję że wszystko pójdzie ok i trafię na dobrego lekarza i miłą położną.. a do jakiego lekarza dziewczyny chodzicie ?? ja do Gwary i bardzo sobie chwalę :) 21 marca mam 3D także może się dowiem jaka płeć i mam nadzieję że dzidzi okaże się w 100 % zdrowe :)

ja w 1 ci.ązy chodziłam do 9 do Sobuty
w 2 do Gwary-tez Go chwaliłam i połozna swietna
a w 3 tez do tego co w 1

4x nie planuje

Ja się rozłożyłam na maksa, stwierdziłam, że jednak ten antybiotyk sobie zapodam. Na dodatek Igor ma nawrót, więc właśnie B z nim do lekarza pojechał, pewnie się na antybiotyku skończy, całą noc kaszlał. Teraz tylko kwestia czasu kiedy Młodą dopadnie.
Ja muszę jutro do pracy, ale jak się lepiej nie poczuję to od wtorku L4 wezmę, nie będę się męczyć.
Zeberka ja oczywiście wyczekiwałam tego esa
:-)

kuruj sie kochana:)

nas tez dopadło

ja tydz temu...oszalałam
ledwo słonce ja wyszłam bez czapki,bo se włosy umyłam i zakreciłam na lokowke
.....u tesciow..cos mni zimno

i chora:(
fatlanie sie czułąm
corki-starsza zapal oskrzeli a młodsza gadrdło chore

naszej na rano nie było wiec poszłam do r.majdiuk
ta zawsze antyb
..ale juz lepiej

choc kaszel nas trzyma

na wt zas pojde -do kontroli

reklama
Witajcie ;-)
widzę,że sezon chorobowy znów się rozpoczął mnie też rozkłada w sobote wybrałyśmy się z koleżankami do Krakowa na dzień kobiet wybawiłam się strasznie :-) kolana sine mam nogi do dziś bolą hehe :-D
no i potem zmokłyśmy troche bo kto by pomyślał żeby parasolke brać :-D

Jeśli chodzi o porody to ja rodziłam w Mikołowie i w Katowicach Mikołów rewelka Katowice kliniczny ... szkoda słów :angry:

Wcześniej mieszkałam w Olkuszu ;-) a studiowałam w Krakowie i związana z tym miastem byłam
ale w sumie teraz bym się z Miko nie wyprowadziła :tak:

Do góry