reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z Tychów i okolic :)

Nie ma problemu ale mała to ona już nie jest bo ma 7 lat i sie pannica zrobiła ale jak to sie robi żeby wkleić fotke co balbina?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam po długiej przerwie. I witam dziewczyny. Może w tej chwili się jakoś wciągnę.
Ale mnie tu długo nie było. Jakoś tak wcześniej to forum było nie rozruszane i nie zaglądałam a teraz nawet coś się dzieje.
Gdzieś tam na początku pisałam. Urodziłam w 36 tyg. w szpitalu wojew. przez cc.
Łożysko przodujące no i całe szczęście że własnie z tego powodu miałam się zgłosić własnie 01.09 już do szpitala no i tam dotrwać do końca. Bo gdybym była w domciu pewnie byłoby po dziecku a ze mną nie wiadomo co by było. Dostałam krwotok łożysko się odkleiło i poprostu wypadło. Podobno miałam masę szczęścia i to że ktoś tam u góry nad nami czuwał. Ratowali mnie i dziecko. Straciłam masę krwi.
No ale na szczęście wszystko ok. Tak jak ja ze wzgl.na wiek przeszłam w ciązy masę badań tak teraz z maluszkiem ciągle gdzieś jakieś wizyty u specj. ale to chyba mój pediatra jest taki uczulony i woli wszędzie skierować za wczasu niż żeby było za późno.
Na szczęście wszędzie okazuje się że ok i mały jest zdrowy.
Teraz tylko został chirurg bo przepuklina pępkowa i narazie ma tylko plaster na pępuszku zobaczymy jak będzie dalej.

Alexia co za baba...teraz ludzie nie zwracają uwagi na kobiety w ciąży...niestety...kiedyś w tesco się wkurzyłam, bo nikt nie chciał mnie przepuścić w kolejce w dodatku w kasie dla osob uprzywilejowanych....no i powiedzialam co mysle.

Maried tak jak pisze alexia pewnie wplyw kolegow, i co mial opieprz??

A my mamy kolejngo zębola :-) wychodzą jak grzyby po deszczu hihi

Alexia jak zdrówko?
Maried jak dziewczynki??

ja tak na chwilke
jeszcze młodsza ma katarek,jutro mamy isc do kontroli ale ...ciezko tam sie dodzw w pon.
a nie mam jak isc ,moze mąz da rade to podjedzie w miedzy czasie i zarej na jutro-oby były miejsca jeszcze

Alexiaa jak piszesz wuadomośc to na górze masz takie ikonki tam gdzie mozesz zmieniać grubość czcionki i 8 ikonka to masz dodaj obrazek klikasz i wstawiasz zdjęcie :-)

JolaMi jejku to straszne...ale dobrze że z wami już wszystko ok...Oby cały czas było dobrze z Michasiem, silny chłopak z niego, a Bóg naprawdę nad wami czuwał...
mój brat miał przepukline i jak mial 6 lat to mu operowali bo mu sie powiekszala, ale to bylo 16 lat temu, pamietam ze jak plakal to mial powiekszoną.
A te plasterki są po to żeby ja zmniejszyć? nie bardzo sie orientuje.

Mariedd to zdrowka dla Nataszki. A w poniedzialki to chyba zawsze i wszedzie ciezko dodzwonic sie do przychodni no i dostac sie do lekarza..

ja sie ide zdrzemnąć, bo głowa mi pęka

P1010611.jpgTo moja córka Wiktoria:).Witajcie dziewczyny ja też dzis kiepsko się czuje to z powodu ciśnienie pogoda beznadziejna ale w koncu idzie do nas zima.To dobrze Mariedd że z dziewczynkami lepiej a na syna się tak nie denerwuj teraz to taki wiek.Balbina dzięki:-).Witaj JolaMi:-D.

ticker.php

Alexiaa śliczna jest Wiktoria, oj ale będzie wyrywać chłopaków ;-)

A moje dziecko od 13 śpi, pewnie przez pogodę tak długo.

A mi zimno cały czas, piję gorącą herbatkę na rozgrzanie i nic nie pomaga
jeszczę muszę posprzątać u młodego w pokoju, a tak mi się nie chce....lenia mam strasznego.

Witajcie dziewczynki : Balbina dziękuje ona już ma ;-) ale na to ma jeszcze czas.Ale sie już zimno zrobiło i już zapowiadają śnieg jak ja nie cierpie zimy buu.Zaniedługo święta ale czas leci,już bym chciała urodzić mam dosyć coraz cieżej mi a musze chodzic córke zaprowadzać do szkoły,chodzić po nią a tu cieżko ale co zrobić...Ale se ponarzekałam czasem trzeba ale ja mam jakąś manie sprzątania już mi mąż powiedział że przesadzam ale lubie porządek.(Balbina moge posprzątać za ciebie :-))

ticker.php

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a do jakich lekarzy chodzicie z maluszkami?
alexxia jeszcze się maluszkiem nacieszysz i zatęsknisz za chwilą odpoczynku.
Niech sobie jeszcze czeka w brzuszku.
Bibiana tak one są po to żeby się wchłonęła tyle tylko że już miał dużą i jestem wściekła bo mógł wcześniej trafić do chirurga i byłaby większa szansa.
Od samego początku chyba ją miał bo miał taki dziwny pępuszek na co już położna zwróciła uwagę że jakoś tak zawiązali albo pepowina była gruba.
ALe byłam z małym w szpitalu na wizycie na patologii i ta małpa nawet nie zwróciła uwagi. Co prawda mój pediatra stwierdził że dawno takiej nie widział. Naprawdę to była wielka górka. Zobaczymy co pomorze czy obejdzie się bez zabiegu. ALe pewnie po jednym plastrze nic nie wejdzie. Duzo leży i śpi na brzuszku tak też ćwiczy mięśnie i jest szansa że się wchłonie. Najgorsze z tego wszystkiego że plaster przyklejony na pępku od jednego boku do drugiego szer. ok 5 cm i nie można go zamoczyć przy kąpieli więc testuje różne sposoby bo jak tu dwa tyg. nie kąpać. Narazie najlepiej chyba ciut wody w wanience i gąbka jak do noworodka a córa trzyma pieluche na brzuchu a ja jakoś chlapie wodą chociaż troszkę zeby nie odwyknął i co nie co umyć w wanience reszta na ręczniku.

JolaMi niestety coraz więcej lekarzy nie widzi lub nie chce widzieć chorób u dziecka no albo za bardzo widzi jakieś problemy tylko szkoda, że dzieciaczki muszą na tym cierpieć, mam nadzieję, że Michasiowi się wchłonie i niedługo nie będzie śladu, mam nadzieję, że go nie boli. mojego brata bolało tylko pewnie dlatego że już był większy i biegał podnosił coś cięższego a nie powinien, a co do kąpieli to rzeczywiśie ciężko, ale dobrze, że córka Ci pomaga.

ja chodzę do doktor Zawady na Czarnieckiego ale nie jestem zadowolona, a tam jescze jest dr cybulska i jest o niebo lepsza tylko ma za dużo pacjentów i nie chca nas do niej przepisać, a wogóle to bym chciała się na K przenieśc bo mam bliżej tylko nie wiem czy nie będzie problemów bo jest w trakcie szczepień no i druga sprawa to nie znam tam żadnych lekarzy...

A moje dziecko wczoraj cały czas się darlo...zasnął o 1.30 a po godzinie się obudził i znów krzyk i tak do 4 tzn na rączkach mi spał ale nie daj Boże się ruszyłam...nie wydaje mi się żeby to było przez ząbka...ja sama całą noc i pol dzisiejszego dnia przebeczałam....chce się do lekarza z nim wybrać, bo może coś mu dolega...to zawsze był bardzo spokojne dziecko, mało kiedy płakał a teraz jakby demon w niego wstąpił...tylko że boję się że nasza pani doktor znow powie ze dzieci tak mają...

Alexiaa zapraszam do sprzątania :-)
nie dziwie się że Wiktoria ma chłopaka w końcu ładna dziewczynka z niej :-)

reklama
Cześć dziewczyny Balbina ty idz z nim do lekarza bo wydaje się mi że coś małemu jest skoro tak długo był nie spokojny a ty nie potrzebnie się będziesz męczyć.Nie ma problemu posprzątam u ciebie:-).No pada śnieg narazie z deszczem ale przynajmniej idą święta.Wiem że mam się cieszyć spokojem ale męcze się już w ciąży ciężko się ruszać,a w nocy czasem nie moge spać bo mi nie wygodnie ale jeszcze troszke.Lekarz mówił początek lutego.JolaMi to nie ciekawie biedny malutki się musi męczyć ale tak to już jest że zaniedbują i wszystko robią byle jak.Ciekawe co tam u Married sie nie odzywa.

ticker.php

Do góry