reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z Tychów i okolic :)

Czesc dziewczyny:merried_1982 ja mieszkam obok tęczy rzut beretem koło szpitala a co do spotkania to nie ma problemu pisze się od nadawna mieszkam w Tychach i mam tu nie za dużo znajomych więc jestem otwarta:).
Ja dzis po wizycie u lekarza wyniki w normie ,co prawda nie bylo dzis USG tylko słychaliśmy tętna małego i serduszko głośno biło z czego się bardzo ciesze.

czekamy na ciebie syneczku:)

ticker.php

reklama
Gala ja się cieszę, że mojego męża przy mnie nie było, chyba bym go tam zabiła:-D jak wychodziłam do niego, jeszcze jak mogłam chodzić to przy każdym skurczu na niego wrzeszczałam, a on bidulek aż blady był:-D:-D no i tak to sobie musiałam włosy z głowy powyrywać i sama siebie gryzłam :-D:-D:-D

U mnie też tak było, że na 99% byłam pewna, że jestem w ciąży, @ spóźniała mi się tydzień a wcześniej nigdy mi się nie spóźniała no i objawy jak przy pierwszej ciąży...no ale zonk...A wy jak długo się staracie?

Maried ja już kiedyś pisałam, że mieszkałam na C na Czereśniowej a teraz na sikorskiego mieszkam i też chętna na spotkanko jestem :-)
Zazdroszczę Ci karmienia piersią, ja tylko dwa tyg karmiłam, pokarm mi się stracił:-(ale to była moja wina bo miała małą baby blues i chyba dlatego...

Gala dzięki jak Filip będzie miał już wszystkie zęby to na pewno skorzystam, ale jakbyście mi mogły powiedzieć czy znacie lekarzy z przychodni na K? Ja jeszcze nie mam swojego lekarza, a chciałabym sobie porobić badania bo po porodzie jakieś dwa miesiące zaczęłam tyć i nie wiem dlaczego....już waże więcej niż do porodu:-:)-(

Alexiaa dobrze, że wszystko w porządku, oj to na porodówkę zdąrzysz :-D:-D

Balbina ja chodze do Sobuty i sobie go bardzo chwale !!! Prawda jak by co to na porodowke zdarze a jak mnie tam beda wkurzac to zawsze moge w nocy do meza w kapciach przyjsc :)
ticker.php

Witam.
Wczoraj zaplanowałam sobie, że pójdziemy na spacerek nad jeziorko a tu taka pogoda, a jak przestało padać to Filip spał, mam nadzieję, że w sobotę bedzie fajna pogoda, bo sobie na rodzinny spacer pójdziemy :-) dawno na takim nie byliśmy.
Alexiaa chciałabym to widzieć jak ze szpitala uciekasz :-D hehe i te pielęgniarki które cie gonią haha

Witam : haha Balbina nie znasz moich możliwości pięlegniarek się nie boje hahaha.Kiedyś miałam wypadek i miałam wstrząsienie mózgu i nie pojechałam do szpitala jestem uparta i lekarz nie wygrał ze mną ale za to na drugi dzień jak straciłam przytomność to już sie mnie o zdanie nie pytali (bo obudziłam się w szpitalu)haha.Pogoda okropna ja dzis spałam cały prawie dzień jutro też nie będzie rewelacji trudno idzie zima ble
ticker.php

Balbina ja chodze do Sobuty i sobie go bardzo chwale !!! Prawda jak by co to na porodowke zdarze a jak mnie tam beda wkurzac to zawsze moge w nocy do meza w kapciach przyjsc :)
ticker.php

do Sobuty???czy Ty piszesz o tym samym co ja chodziłam?Tadeusz Sobuta
tzn starszy pan(prawie dziadek)-z przychodni nr 9?(chyba ze przyjmuje tez gdzie indziej i prywatnie,bo ja do Niego chodziłam na NFZ
chodziłam w 1 ciązy(8l temu)i teraz tez
i tez uwazam ze jest ok
choc np w 1 ciązy czesto badał na fotelu a teraz tylko 2x(nie zeby mi tego brakowało,bo co za przyjemnosc jak obcy facet wkłada reke tam w dole;)ale to ze jakby cos sie działo to co?na szczescie usg miałam czesciej niz w 1 ciąży)
niestety słyszałam tez przykre rzeczy o nim
np u jednej pow.ze wszystko ok a miała mało wod i omało nie straciłaby dziecka i sama zycia
jak mi powiedział we wrzesniu ze mama mało wod to az płakałam
bo niby u tej 1 pacjentki nie pow.tego a mi tak
ale doadał tez ze moze sie myli bo sprzet juz starszy a na wszelki wypadek lepierj zeby w szpit.zbadali i byłam na obserwacji
pojechałam 13wrz.a 14 wyszłam bo wszystko ok było
ale gdy spytali do kogo chodze to spojrzeli dziwnie
podoobno nienajlepiej o nim myślą
a jak byłam 14.10 na ost wizycie to pow mu ze boli mnie w kroczu i czuje jakby głowka juz schodziła
zbadał mnie i pow ze na 2cm rozwarcie i zebym lepiej jechała do szpitala a ze to 38t i 2d był to nie potrzeb.juz skierowania bo jak zaczna sie skurcze co 10-5min to nie zdąze
na porodowce podł do ktg i jedna połozna powiedziała ze mnie zbałamucił bo mogłam poczekac a skurcze ustapiły ale na 2 dzien(zostałam w szpitalu)zaczeły sie juz skurcze porodowe i ...dobrze ze posłuchałam go i przyjechałam

Czesc dziewczyny:merried_1982 ja mieszkam obok tęczy rzut beretem koło szpitala a co do spotkania to nie ma problemu pisze się od nadawna mieszkam w Tychach i mam tu nie za dużo znajomych więc jestem otwarta:).
Ja dzis po wizycie u lekarza wyniki w normie ,co prawda nie bylo dzis USG tylko słychaliśmy tętna małego i serduszko głośno biło z czego się bardzo ciesze.

to fajnie byłoby sie rzeczywiscie spotkac
choc mi teraz przy 3.jest ciezej sie wyrobic ale jak cos moze uda sie kiedy tam jakos zorganizowac

to super jak mozna słuchac bicia serduszka swojego dziecka:)
wzruszałam sie zawsze
a macie konto na nk?

merieed_1982 widze że ty na świeżo jesteś powiedz jak poród i szpital bo chyba tu rodziłaś?

ticker.php

Dodaj na bloga Dzięki!
progress.gif
Edytuj Odpowiedz Cytuj

odnosnie porodu to opisałam w wą tku opowiesci z porodowki i swojego posta skopiowałam w wkleiłam na swoim blogu
ale chyba nikt nie czyta i nie chce komentowac

jakby co to mozecie poczytac
https://www.babyboom.pl/forum/members/married_1982-35325.html

tylko niewiem czy sie wyswietli sie blog czy moj profil--ale mozna chyba z profilu przejsc do bloga--jesli oczywiscie chcecie poczytac
bo nie zmuszam tylko zapraszam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Merried_1982 piszemy o tym samym Sobucie.Zawsze będa nagatywne i pozytywne komantarze o lekarzu.Ja sprawidziłam go dobrze zresztą na forum ma dobrą opinie.Mnie prowadzi dobrze miałam już chyba z 5 badań Usg na kase chorych NFZ.A chodze od początku i badał mnie więcej razy niż jeden raz.Jestem zdowolona jak miałam złe wyniki i się bardzo niepokoiłam kazał mi przyjechać do jego przychodni prywatnej a mnie jako pierwszą przyjoł i to na kase chorych.Więc różne są przypadki i opinie.A w szpitalu ma dobrą opinie w Tychach i mam nadzieje że będzie jak by coś w szpitalu będzie nie tak.Rozumiem że przy 3 to jest robota ja będe mieć 2 dziecko to też będe zająta:)buzki
ticker.php

Do góry