reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z Tychów i okolic :)

Witam :)

mi też czasem brakuje mojej mamy, zaopiekowałaby się Fifolkiem, a ja bym mogła wyskoczyc gdzieś z mężem, no ale cóż...

ostatnio spotkałam znajomą i mi mówi, że dziecko się do przedszkola nie dostało, a składała wniosek rok wcześniej...kurde nie wiedziałam, że aż tyle trezba czekać, będę musiała iść zapytać kiedy najlepiej mam małego zapisać, bo bym chciała do tego muzycznego, bo mam najbliżej...

reklama
z tym zapisywaniem dzieci do przedszkola to jest roznie w roznych miastach.........
u nas mozna skladac wnioski tylko i wylacznie w marcu, od pierszego do ostatniego, potem zbiera sie komisja i w polowie kwietnia jest lista przyjetch i nieprzyjetych.....

w innym terminie nie przyjmuja wnioskow w ogole...........

jest duzo chetnych, no i niestety dzieci rodzicow z ktorych tylko jeden pracuje nie maja raczej szans na przyjecie... :(

Igor chodzi do niepublicznego przedszkola, konkretnie KROPECZKI, które bardzo polecam. Zresztą skoro drugiego bąbla zapisałam to chyba najlepiej świadczy, że jestem zadowolona.
A ja w końcu się przeprowadziłam, z niedzieli na poniedziałek pierwsza nocka w naszym domku:happy::happy:. Jutro mam nadzieje meldunek uda mi się załatwić, bo na dzień dzisiejszy jestem bezdomna;-). I będziemy Mikołowianami <?>, nie wiem jak się odmienia:confused:.

witam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale długo nie zaglądałam....
annaoj kce i jak tam pierwsza nocka na nowym???

A Igor gdzie do przedszkola chodzi?do Mikołowa czy do Tychów?
No tak jesteście Mikołowianami...fajnie to brzmi :-)
A Filipek chory był, zaraził sie od dzieciaków mojej siostry, no ale na szczęście już jest ok, no i w końcu mamy pierwszego ząbka, ile się na niego naczekaliśmy, bo wychodził i wychodził, a mały zanim ząbek się przebił to dwie noce nie spał, tylko na rączkach u mnie, gorączkował i nic nie jadł...oj i chyba dwa następne w drodze bo ma dwie białe kreseczki...

witam serdecznie jestem nowa i jeśli chodzi o ciążę i jeśli chodzi o forum :p konkretnie 11 tydz. i udało nam się "wyrobić" w tym roku, aby urodzić w kwietniu :D jupiii :)
mam pytank o, czy któraś z koleżanek tu obecnych zna moze z własnego doświadczenia szpital w mikołowie ? bo zamierzam tam rodzić i chciałabym zasięgnąć troche informacji :)
Pozdrawiam wszsytkie mamuśki :)

ixidixi z tego co wiem to kiedyś trzeba było płacić, nie wiem czy teraz jest za darmo ale chyba tylko dla osób korzystających z ich szkoły rodzenia, może przedzwoń do szpitala albo się przejedź i zapytaj,

witaj ewka87 :-)
ja rodziłam w Mikołowie :-) świetny szpital i fajna załoga, przynajmniej ja na taką trafiłam, ale jeszcze masz tyle czasu :-)jak będziesz miała jakies pytania to chetnie odpowiem :-)

A ja miałam nadzieję, że jestem w ciąży....@ mi się spóźnia, a jeszcze nigdy mi się nie spóźniał i pomyślałam, że się udało, ale zrobiłam test i negarywny :-( jak do końca tyg. nie dostane to ide do gin na jakies badania, bo kiedyś miałam torbiela i może znów mam?

reklama
hej Wam! :)

Mam bardzo ważne pytanie.. termin porodu zbliża się nieuchronnie. Rodzę w tychach.. Nie wiecie czy za obecność męża przy porodzie trzeba płacić?

moja kolezanka która rodziła mies temu - napisała na gg ze teraz w tyskim szpitalu poród rodzinny jest bezpłatny,dziewczyna która była w sali na septyku dzwoniła do mnie i potwierdziła tez to
a jeszcze 2l.temu płacił mąż -jak pamietam ok 100 czy 115zł

Ostatnia edycja:
Do góry