ech wczoraj to był lenistwa normalnie
do późna leżeliśmy sobie w łóżeczku, potem spacerek, mąż poszedł do pracy a ja sobie posiedziałam z synkiem, który o dziwo nie spał całego popołudnia więc mogłam się z nim troszkę pobawić w stylu a ghruuuu a ghiii
no i upłynęła niedziela
Olga - mi też lepiej się funkcjonuje gdy jest chłodno w domu
sauna nadaje się tylko na wakacje ale nie do domku ;-) a
wiesienka ma chwilowe problemy z internetem dlatego się ostatnio nie odzywa :-(
opowiedz coś więcej o tym miejscu dla dzieci IMAGINOCITY ? ja zawsze chętna na takie nowinki
wiem że mój synek jest za malutki na takie atrakcje ale zawsze warto wiedzieć:-)
a i jeszcze mam pytanko - czy jest tutaj takie miejsce pod dachem z suchym basenem, no wiesz z tymi kolorwymi piłeczkami ;-), czy z jakimiś innymi atrakcjami ale tak by byłow budynku?
bo pomyślałam sobie że możemy któegoś razu sie spotkać w takim miejscu ;-) tylko nie wiem czy coś takiego jest tutaj, dzieci by się pobawiły (wasze dzieci, bo moje to by spało pewnie cały czas
) a my byśmy sobie poplotkowały ;-)
aine - przyjmij spóźnione życzenia imieninowe
amelia - widzę że imprezka się udała wybornie ;-) hihihi znasz to powiedzenie "cierp ciało jak żeś chciało?" ;-)
co do ginekologa - ja chodze do Antepowicz i jestem z niej mega bardzo zadowolona:-) w swej "karierze" chodziłam jeszcze do dwóch innych ale wypowiadać się nie będę bo same przekleństwa na usta mi się cisną to raz, dwa - mogłabym kilkustronicowe wypracowanie napisać na temat tych panów "doktorków"
szkoda nerwów.... a powiedz mi dlaczego tobie nie odpowiada Antepowicz że szukasz innego lekarza?
manija - ty się niczym nie przejmuj kochana, twoim jedynym obowiązkiem po porodzie jest odpoczynek, karmienie dzidzi i dużo snu!! pozostałe rzeczy wykonuje twój partner
jeśli on jeszcze o tym nie wie to go uświadom
;-)
co do rejestracji dziecka - dokumenty do urzędu wysyła szpital, po upływie 2tyg zdzwonisz i pytasz czy akt urodzenia jest gotowy (my dzwoniliśmy przed upływem 2tyg), po odbiór aktu może iść tylko mąż, potrzebne są paszporty twój i męża i jak braliście ślub w Polsce to akt ślubu (po angielsku). sztuk aktu bierzesz ile chcesz - koszt 1 aktu urodzenia to 8e.
(teraz doczytałam że nie macie ślubu jeszcze, i tu niestety nie wiem czy wystarczy jak partner pójdzie po akt, czyteż musicie być oboje
najlepiej jak będziesz dzwonić i pytać czy akt jest gotowy to zapytaj o to
).
tak becikowe należy nam się
od urodzenia dziecka masz rok czasu na to.
aaa mniej więcej po 2 tyg na adres domowy przychodzi |PPS dla synka.
jeszcze mi się coś przypomniało.... ale to z innej beczki....jak chcesz dziecko karmić, piersią czy butelką? jak piersią to przejrzyj sobie jakąś dietę dla mam karmiących piersią, byś wiedziała czego