reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

reklama
ale tu dzisiaj cicho ,moj kuba jeszcze niewytrzezwial pojechal z kolega na rybki nad jeziorko aja bidna zmama siedzimy i z amelka nazmiane sie bawimy bo sil niemamy :szok:

Ja dopiero się teraz z Wami witam bo właśnie wróciłyśmy ze spacerku.Wcześniej miałam gości i nieststy azabelka nie dotarłam na farmę.Pewnie było fajnie.
azabelka- pytałaś o włosy.Szczerze odradzam.Znam nawet Pania, która to robi.Wiem gdzie można jedynie zrobić to w Katowicach.Tez kiedys o tym myslałam.Nie wiem jaki jest koszt przedłużania bo chciałam to zrobić jeszcze przed urodzeniem Igusi,ale wiem jedno szkoda włosów.Nie wiem jaka jest teraz metoda, ale z tą z którą ja się spotkałam była na zasadzie zgrzewania włosów.Ja myslę, lepiej zapuścić choć wiem, że to dużo trudniejsze.Zresztą widziałam Cię na zdjeciach w długich.Zarówno teraz jak i w tamtym okresie wyglądasz uroczo.Również kiedys miałam takie włoski jak Ty teraz:tak:
amelia -no to ładnie pobalowałyście;-), nie ma co do 2 rano:szok:
niamh- witamy nową przyszłą mamusię, mam nadzieję, że szybko się wdrożysz i zawitasz na stałe.Będziemy razem z Tobą oczekiwać dzidzusia:-)
barmanka-no to faktycznie z tym grzejnikiem macie wesoło, powiem Ci, że bym chyba zwariowała- nie lubię jak w domu jest gorąco:no:Widzę, że miałaś pracowity dzień, ale przyjemny z tego co przeczytałam.Fajnie, że wprawił Cie w tak dobry nastrój.No i widzę, że spotaknie z wisienka również się udało_Oby tak dalej:-)
ruda -a Ty znowu z czym to wyskoczyłaś, że.......co, że niby jak się spotkamy to co.......:szok:,no wiesz takie rzeczy wypisywać:angry:.Najpierw aine wypisuje głupoty czy może przyprowadzić siostre teraz Tobie jakies głupoty chodza po głowie;-)Idźcie się przewietrzyć jak Wam się nudzi:-):-);-)
aine-ja wprawdzie już życzonka Ci składałam, ale to było wczoraj hm......:oo::-D, a przecież dzis masz imieniny.Więc jeszcze raz

Wszystkiego naj......... dla Wszystkich, którzy obchodzą w dniu dzisiejszym imieniny, czyli dla Wszystkich A...........:-)

Załączniki

• bo's valentines copy.jpg
    bo's valentines copy.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Dziewczyny moje drogie, mam kolejne pytanie, ktore bardzo mnie frapuje od kilku dni.
Otoz, jak to jest z rejestracja dziecka po urodzeniu? Nie mam absolutnie pojecia co i gdzie pozalatwiac.
Podejrzewam, ze Barmanka ma najnowsze informacje :)
Dajcie znac, prosze :)

manija -ja to ci nieodpowiem bo ja rodzilam AMELIE w CORK nie w Dublinie,ale wlasnie moze barmanka ci udzieli informacjii
olga - tak do 2 balowalismy ajak raz w roku mozna tak mama mowila,tance byly ona z przyszlym zieciem a ja z kolega i jeszcze kolezanka kolegi na krzesle sama tanczyla hahah,smiechow co niemiara bylo i jeszcze dzisiaj ,ja z mama sie smialam
a teraz nareszcie moge isc spac moj kuba to juz spi od 16 i mi tu chrapie,
musze stoperki zalozyc .
Dziewczyny powiedzcie mi gdzie chodzicie do ginekologa, bo chyba juz pisalam to wczesniej ale mi nieodpisywalyscie ja znam tylko z medicusa Monike Antypowicz

Szkoda,ze nikt nie dotarl dzis na ta farme:-(
Cudnie bylo :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Nie zdazylismy wszystkich zwierzatek poogladac,bo bralismy udzial w warsztatach bebniarskich a potem pedzilismy na koncert do stodoly!Na warsztatach pelno dzieciaczkow i jeszcze wiecej bebnow (tak z 50:szok:),Kacperinio wpadl w trans i walil w bebny....:-D:eek:
A jakie tam pyszne obiadki i deserki maja, mmmm:-pPolecam wszystkim-swietne miejsce,duzo ciekawych ludzi mozna tam spotkac i jeszcze bedzie kilka imprez w sierpniu.

manija- formularz do rejestracji nowego obywatela dostaniesz w szpitalu,nie martw sie; polozne Ci wytlumacza co i jak wpisac-zostawiasz tez w szpitalu.Potem Ci przysla gdzie masz sie udac po akt urodzenia,oryginal 20e i mozesz ich miec ile chcesz:happy:

A z tym przedluzaniem wloskow tez mi nic nie doradzicie oczywiscie?!?!?!:crazy:

dziewczynki ja tylko na moment w sprawie tego ginekologa-na innych wątkach narzekają na Dybkowskiego, a baaardzo chwalą dr Antepowicz!!!! wlasciwie same pochlebne opinie o niej czytalam.

Ruda, Azabelka dzieki wielki za info. No to sie nie musze martwic, skoro mi wszystko powiedza i pokaza palcem jak juz sie Panicz Franciszek urodzi :-)
Jeszcze nie jestesmy po slubie z Norkiem. Te przyjemnosc zostawiam sobie na przyszly rok :rofl2::happy:

A co do papierow to sie nadal zastanawiamy jakie imie Mlodego podac. Ja zostaje przy Franciszku, ale Norkowi sie podoba Francis..:eek:

Podejrzewam, ze bedzie po mojemu w tej kwestii :cool:

reklama
amelia -moja koleżanka trafiła z dużym ciażowym problemem do dr Antepowicz i mówiła, że jest świetna.Ma podobno rewelacyjne podejście do pacjenta.Zresztąwidzę, że aine tez gdzies o niej czytała.Ale wiesz jak to jest ilu ludzi tyle opinii.
azabelka -ładnie to tak lekcjoważyc koleżankę:angry:przecież Ci napisałam o włoskach.No, ale cóż jesli się nie czyta czyichś postów;-)Fajnie, że udało się wyjście.Mówiłam, że na farmie jest rewelacyjnie.My zazwyczaj chodzimy tam w ciągu tygodnia.Można wtedy tam sie cudownie zrelaksować(nie znoszę tłumów) i tak jak pisałaś zjeść.Jest tam tez sklepik w którym można kupić świeżutkie jajka od kurek.
ruda-ja nie mam nic przeciwko zmianie tylko nie możemy powielać nazw, a istniejące to Mamy z Dublina i Mamy z Irlandii.Nie wiem może po prostu systematycznie będziemy dodawać miejscowości, choć to chyba głupi pomysł bo po pierwsze nasze moderatosrki chyba by zwariowały:szok: gdybyśmy co chwilę dodawały nowe lokalizacje po drugie chyba by zabrakło miejsca:-D

Dziewczynki ja tak jak pisałam chodze na farmę w ciągu tygodnia.W tym też się wybieram.Może któraś z Was się dołączy.Gwarantuję mało ludzi i relaks:tak:

Miałam też pisac o fajnych miejscach dla dzieciaków.Więc jak pada można wybrać się do IMAGINOCITY.Wprawdzie za siebię i Igusię płacę 17euro, ale my lubimy tam chodzić od czasu do czasu.Wiem, że całkiem malutke dzieciaczki maja zniżkę.Jesli chcecie coś więcej wiedzieć to pytajcie.
Nastepnym razem znów napiszę o jakimś miejscu.

Ostatnia edycja:
Do góry