reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

manija Bartek ma swoją właśną dużą szafę :p (czyli szafa plus taka sama na wysokosc z połeczkami...) ale teraz będe musiała trochę rzeczy dokupić, bo moje wcześniejsze zakupy rzadko wychodziły ponad roczek ;)

Nasz Bąbelek ma teoretycznie wlasny pokoik, ale wiadomo, ze przynajmniej pol roku (jak nie dluzej) bedzie spac u nas w sypialni, a nie mamy extra miesjca na dodatkowa komode i szafe :no: Moj Norbert sie zaofiarowal, ze sie przeniesie ze swoimi rzeczami do malego pokoiku a ja bede dzielic szafy z Mlodym, ale ja chce miec moich kochanych chłopaków pod reka, jednego i drugiego ;-).
Pozostaje opcja wywalenia sciany pomiedzy pokojami he he :-D:-)

emwu76 Jak tylko bede w stanie usiasc na chwile na tylku po porodzie to wysmaruje caly opis, spostrzezeniai wiele, wiele wiecej :-)
A tym prasowaniem tez jestem zachwycona.. To ukladanie ciuszkow, przegladanie jest super. I nie wiem czy nie przesadzam, ale prasuje mu nawet te mini skarpetunie :-) hihihi.
A maly chyba wyczuwa, ze bardzo intensywnie o nim mysle przy tej czynnosci, bo kopie jak szalony :-). Boli to okrutnie, ale niech kopie malenstwo, przynajmniej wiem, ze wszystko w porzadku :tak:

barmanka79- jesli idzie o te strone z zakupami do domu, to po prostu wszucaj przedmioty "do koszyka" a po prawej stronie ekranu masz licznik ile za co i jaka jest waga, od razu podaje wage calosciowa. bardzo sprytna stronka ;-)

azabelka-cos o mnie? w szybkim skrócie- jestem przyszłą, szczęsliwą, 23-letnią mamą. Od tygodnia siedze w domu na urlopie, chwila moment zaczyna mi sie macierzynski. Czekamy na malenstwo.
Jak widac cale moje zycie kreci sie teraz wokol Dzidziula ;-)

wisienka123- Upewnij sie czy napewno beda Ci placic w firmie.
Moj pracodawca nie placi za macierzynskie :no::no::no: , bede miala kase tylko z social welfare:baffled: Dobre i to, ale nienawidze mojej pracy!:wściekła/y:

reklama
manija, emwu - ja rodziłam na Holles St :tak:

azabelka - muzyczkę jakąś mam, kołysanki, ale nie za dużo, ma już nawet kilka swoich ulubionych :tak: a bajki to sama uwielbiam się gapić na nie... już nie mogę się doczekać jak razem z synkiem będziemy baje oglądać :-)
a z tym sklepem internetowym to super sprawa jest, tak myślę :-) jeszcze nigdy spożywczych produktów nie kupowałam w ten sposób i dlatego tak się dopytuje :zawstydzona/y:

manija - dzięki za odpowiedź w sprawie sprawdzania kg paczki, nie wiedziałam jak to działa :zawstydzona/y: a masz racje to jest baaardzo sprytna stronka ;-)

Manija!!

He,he:laugh2: Tez tak myslalam!Mial osobny pokoj a i owszem, tez myslalam,ze bedzie jak inne dzieci w lozeczku spal- taki slodki widok......

Minelo 9 miesiecy i malenstwo:

- od urodzenia spi z mamusia, taty nie toleruje w naszym wspolnym (czyt:moim i Kacperka) lozku. Lozko ogromne- king size,tatus by sie zmiescil.....No,ale:crazy:
- swoje lozko traktuje tylko jako rozrywke( o! szczebelki mozna poobgryzac,na karuzeli sie wieszac...)
- szafa z ciuchami w innym pokoju, pierwotnie babelka-ale teraz tatusia na wygnaniu:sorry:, ktory z dusza na ramieniu wieczorem tam wchodzi,bo zawsze w jakas zabawke wdepnie i cos piszczy he,he....
- nie mowiac juz o tym,ze rodzice nie maja dogodnego miejsca w domu na schadzki (;-);-)), u taty w pokoju za duzo zabawek, w salonie kanapa nierozkladalna i cala sciana oszklona,wiec zanim te wszystkie rolety sie pozaciaga...ech...!!

Ty sobie mozesz planowac:tak::tak::tak:A maly czlowieczek i tak Wam poprzestawia zycie!!
Powiedz no kochana, latasz na jakas szkole rodzenia, cwiczysz do porodu??
...Ja tu za strone fitness na tym forum odpowiadam:-)(hi,hi)- dlatego pytam!

manija, emwu - ja rodziłam na Holles St :tak:

barmanka79 Napisz cos ciekawego o szpitalu. Ile bylo kobietek na sali po porodowej? Interesuje mnie tez czy jest opcja na wanne z woda i czy kazda sala poporodowa ma wlasny kibelek, czy jeden wspolny na korytarzu :sorry:.
Bede probowala rodzic bez ZZO (epiduralu), ale czy jest jakas szansa na "gaz" lub jakies inne mniej inwazyjne znieczulenie?

Oj tyle pytan:nerd: nie chce tu zasypywac forum tym wszystkim..

Manija!!

He,he:laugh2: Tez tak myslalam!Mial osobny pokoj a i owszem, tez myslalam,ze bedzie jak inne dzieci w lozeczku spal- taki slodki widok......

Minelo 9 miesiecy i malenstwo:

- od urodzenia spi z mamusia, taty nie toleruje w naszym wspolnym (czyt:moim i Kacperka) lozku. Lozko ogromne- king size,tatus by sie zmiescil.....No,ale:crazy:
- swoje lozko traktuje tylko jako rozrywke( o! szczebelki mozna poobgryzac,na karuzeli sie wieszac...)
- szafa z ciuchami w innym pokoju, pierwotnie babelka-ale teraz tatusia na wygnaniu:sorry:, ktory z dusza na ramieniu wieczorem tam wchodzi,bo zawsze w jakas zabawke wdepnie i cos piszczy he,he....
- nie mowiac juz o tym,ze rodzice nie maja dogodnego miejsca w domu na schadzki (;-);-)), u taty w pokoju za duzo zabawek, w salonie kanapa nierozkladalna i cala sciana oszklona,wiec zanim te wszystkie rolety sie pozaciaga...ech...!!

Ty sobie mozesz planowac:tak::tak::tak:A maly czlowieczek i tak Wam poprzestawia zycie!!
Powiedz no kochana, latasz na jakas szkole rodzenia, cwiczysz do porodu??
...Ja tu za strone fitness na tym forum odpowiadam:-)(hi,hi)- dlatego pytam!

azabelko Ja wiem ze Mlody nam swiat przewroci do gory nogami :D
Ale jedno wiem napewno- bedzie musial uszanowac, ze Mamusia i Tatus spia razem, ale oczywiscie na poczatku bedzie mugl spac z nami.

Tak tak..:sorry: założeń mam setki, ale juz czuje ze guzik z tego będzie :baffled: jak to zwykle bywa przy pierwszym dziecku..

A co do cwiczen nie chodze do szkoly rodzenia, ale cwicze w domu. Dostalam fajna plyte DVD z cwiczeniami, ale i tak duzo przytylam, czuje sie jak wieloryb wywalony na plaze :baffled::nerd:

No coz...
Uroki ciazy ;-)

E tam...ten gaz to jedna wielka sciema:no::no:
Na mnie nie dzialalo, ale na tatusia- jak najbardziej:-D

Ja mialam wanne- troche przesadzilam z tym 4godzinnym lezeniem i sluchaniem muzyczki:zawstydzona/y:, aromaterapie i cudowna polozna!!Ale i tak przez tych 18 godzin porodu najlepszym przyjacielem byla pilka do skakania- potem do wiszenia:sorry:

Ja chetnie przyjme wszytkie info na temat porodu tutaj. Ciagle sie wacham czy czasem nie poleciec do Polski.
Co do znieczulenia - wolalabym bez ale oczywiscie nie zamkne sobie drogi do tego zbawienia. Kto wie jaki bedzie ten porod. Pierwszy mialam blyskawiczny - 2,5h przy ogromnym dizecku.
Polozne powiedzialy ,ze nastepne to tylko raz "pierdne" i bedzie po wszytskim:-). Oby mialy racje. :)

Spanie z dzidziusiem - tez jestem przeciwna. Zycie pokaze. Wiem jakie moga byc skutki wiec zrobie absolutnie wszytko co by dzidzia spala w lozeczku. Poza tym bym mojego niedzwiedzia za zadne skarby nie wywalila z mojego loza. :). Kto by mnie ogarnal ramieniem?

A ja wlasnie kupilam Młodemu smoczki (na wszelki wypadek, bo postaram sie jak najdluzej ich nie uzywac). Polecacie jakies konkretne? Ja kupilam z AVENT'u..
Za duzy wybor mialam w sklepie i kminiłam 20 minut he he :-):-):-D

ruda gratulacje dla małego Bartoszka za wypchnięcie kolejnego ząbka :D

Ostatnia edycja:
dziewczynki ja mam takie szybkie pytanko - czym wy przemywacie dziecku oczko jeśli łzawi i zbiera się lekka ropka?
i dlaczego nie można użyć wody morskiej??

reklama
Mi to sie wydaje ,ze chyba najlepiej zaparzonym rumiankiem. Ale sprawdz moje info bo sporo czasu minelo odkad zajmowalam sie dzieckiem. Moglo mi sie cos pokickac.
Poza tym jak duzo ropieje to do lekarza bo moze byc kanalik zapchany. Moj synek takmial po urodzeniu. Musial dostac kropelki.

Do góry