reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

86ruda- tak jest zawsze-jak sie chce ,zeby cos wyszlo:eek: Imprezka i tak na pewno bedzie udana,ja wiem,pierwsze urodzinki to duze przezycie dla mamusi:tak:

aine- Ty rzeczywiscie sowa jestes!Zeby tak sie wloczyc po necie nad ranem....A jak masz problemy z usypianiem to ja Ci moge super relaksujaco-medytujaca plytke nagrac;-)

Amelia2008- gdzie te zdjecia?

ooo,mlode otworzylo oczka,lece.....

reklama
O kurcze, ale się wyspałam no nie pogadam:confused2:Położyłam się on 6:30,a wstałam razem z Igusią o10.Normalnie zaszalałam.Teraz piję kawkę i zaglądam co słychać.

aine -o matko kochana 8:40, a Ty jeszcze nie śpisz.Ty się kładź bo piknik z Rafałem będziesz spędzać na białej sali.Choć nie wnikam czy byście bardziej z tego rodzaju rozrywki sie nie ucieszyli;-)
ruda86 -fakt pierwsze urodzinki to duże wydarzenie, ale i bez tych Twoich pyszności zapewne będzie super.Czasem to już tak jest, że nie wychodzi tak jak my chcemy.Szczególnie jak to ma być coś ważnego.Więc głowa do góry.Życzę wspaniałych urodzinek.
wisienka123 - koniecznie musisz dołączyc nastepnym razem.Zresztą wszystkie mamusie może uda się zebrać.Mam nadzieję, że znajdziecie szybko fajne mieszkanko.Mnie to czeka też za parę miesięcy.Jak sobie pomyślę-przeprowadzka to......

Dobra teraz idziemy z moja małą pomocnicą robić obiadek.Nastepnie będziemy sprzątać.Jak juz tutaj ogarniemy to idziemy na spacerek choć dzis bardzo pochmurnie.No, ale cóz kalosze na nogi, parasol w dłoń i wyruszamy:-)

Ostatnia edycja:
O kurcze, ale się wyspałam no nie pogadam:confused2:Położyłam się on 6:30,a wstałam razem z Igusią godzinkę temu czyli o10.Normalnie zaszalałam.Teraz piję kawkę i zaglądam co słychać.

aine -o matko kochana 8:40, a Ty jeszcze nie śpisz.Ty się kładź bo piknik z Rafałem będziesz spędzać na białej sali.Choć nie wnikam czy byście bardziej z tego rodzaju rozrywki sie nie ucieszyli;-)
ruda86 -fakt pierwsze urodzinki to duże wydarzenie, ale i bez tych Twoich pyszności zapewne będzie super.Czasem to już tak jest, że nie wychodzi tak jak my chcemy.Szczególnie jak to ma być coś ważnego.Więc głowa do góry.Życzę wspaniałych urodzinek.
wisienka123 - koniecznie musisz dołączyc nastepnym razem.Zresztą wszystkie mamusie może uda się zebrać.Mam nadzieję, że znajdziecie szybko fajne mieszkanko.Mnie to czeka też za parę miesięcy.Jak sobie pomyślę-przeprowadzka to......

Dobra teraz idziemy z moja małą pomocnicą robić obiadek.Nastepnie będziemy sprzątać.Jak juz tutaj ogarniemy to idziemy na spacerek choć dzis bardzo pochmurnie.No, ale cóz kalosze na nogi, parasol w dłoń i wyruszamy:-)
zdjecia beda popoludniu podajcie meile mam tylko aine ,to wam poprzesylam mama jak zwykle porobila pozamazane zdjecia wiec nieduzo jest ich ale zawsze cos,wrocilam zz zakupow z next pokupowalam malej troche tyeraz do lidla lece kupic pare rzeczy i na sernik takze
i do marley parku

Wisienka - ty szukaj mieszkania gdzies w naszych okolicach. Dziewczyny sa naprawde super i spotkanie bbylo extra. Jak pomysle o balu samic - to sie bedzie dzialo. Do pracy zawsze mozesz dojezdzac bylebys do naszego klubu miala blisko . hi hi :)

Ania - ja tez lubie Grochole :) Akurat tej ksiazki nie czytalam wiec jak skonczyc napisz czy fajna.

A ja spalam dzis do 10 - wykorzystuje czas puki jeszcze moge. Zanim sie zaczna nocki i cyc na zawolanie :).

Na temat tortow i galaretek sie nie wypowiadam bo ze mnie taka kucharka jak z koziej dupy trabka :).

Milego dnia zycze wszystkim mamuskom.

Dziewczynki ja jeszcze na chwilkę weszłam żeby czymś z Wami się podzielić.Tak mnie naszło, jak gotowałyśmy.Co do Balu Samic.Uważam, że trzeba kuć żelazo póki gorące wiec podejmuje temat.Słuchajcie ustalmy cos z tatusiami.Czy przyszły tydzień Wam i Im odpowiada czy tez nastepny.No i działajmy.Ustalmy dzień godzinę.Myslę, że warto zastanowic się wczesniej, żeby wszystkim pasowało.Więc mój pomysł tyczy sie tego, że nie spotykamy się u żadnej z dziewcząt i już na 200%nie u naszej kochanej Aine.Wiecie jak to się skończy.Ona też ma sobie zrobic wolne:angry:mimo tego, że uwielbia u siebie robić imprezy;-)-zreszta bardzo udane:-)Myslę, że powinnyśmy się spotkać tam gdzie dla wszystkich będzie dogodnie.Mój pomysł to np.centrum, bo ja tutaj zbyt wiele fajnych miejs do tego zeby posiedzieć nie znam.Jedno, które przychodzi mi do głowy to FRIDAYS.Myslę, że każdemu by to odpowiadało bo sa między nami mamy również przy nadziei.Wyśmienite drinki tam serwują zarówno alkoholowe jak i bezalkoholowe.Z paleniem nie ma problemu bo jak wiecie tutaj na szczeście nigdzie się nie pali.No i jest tam bardzo dużo miejsca, nie byłoby problemu z pomieszczeniem sie przy stoliku:-)Co Wy na to?Może jakieś inne propozycje?
No, a teraz czas na spacerek:-)

Jesli ja moglabym prosic zeby to nie byl nastepny weeknd (o ile to ma byc weekend) tylko ten za dwa tygodnie. Za dwa tygodnie bedzie 1,2 sierpien.
Poza tym obojetnie jaki dzien . Lece do Polski na czas 23-28 lipca a nie chcialabym co by mnie bal samic ominal.
I Olga - kuj , kuj to zelazo i przyciskaj inne dziewczyny. Niech szkola mezow , zamieniaja zmiany w pracy, szukaja nianiek. Dwa tygodnie to duzo czasu zeby sie zorganizowac. :)

wisienka123- Ty szukaj domu w moich okolicach!!!!Jest przepieknie tyle parkow i polaczenie z City ok:tak::tak:

Ja popieram emwu76 ,zeby spotkanie odbylo sie w pierwszy weekend sierpnia,bo za tydzien te festiwale przeciez:angry: No i przeciez nie moze tej chudziutkiej (przyszlej tez:-)) mamusi zabraknac-trzeba ja podkarmic:-p

Jesli chodzi o miejsce,zgadzam sie z Olga- to nie moze byc znowu na chacie u aine- ona potem musi sprzatac,spac nie moze i w jakies glupie gry komputerowe po nocy gra:sorry:

Ja rekomenduje z calego serca CAFE EN SEINE- jest w samym centrum przy Graffton st. Sprawdzone miejsce i magiczne.Nie tylko mozna smacznie zjesc/napic sie, ale wystroj wnetrza...ach!musicie to zobaczyc!Troche egzotycznie, troche z rokkokowym przepychem,ale w otoczeniu SZTUKI!
tu taki niby link:
Legal Drinking Age Check

Zeby udokumentowac wczorajsza nasiadowe....
DSC06445.JPG

DSC06451.JPG

Czekam na relacje z imprezy chlopa od aine i roczku rudej86....................

dziewczyny ja szukam tutaj na Chapelizod z tego powodu ze - ja do centrum jade 20 min a maz do pracy tez jakies 20min wiec nam najbardziej pasuje ta dzielnica,a mieszkalismy 1.5 r, temu na Rathmines i fajnie tylko tutaj w tych nowym budownictwie jest o wiele cieplej, ale ja jestem w weekend mobilna wiec nie ma problemu z dojazdem a co do spotkania to ja jestem otwarta na wszystkie propozycje i wszedzie, a centrum tez mi najbardziej odpowiada, a dzis bylam w next na wyprzedazy i juz polowa byla przebrana:szok:, kupilam cos tam dla malej a dla siebie nic:wściekła/y:. Uciekam teraz do Bray bede jutro jedziemy do znajomych i troche zaszaleje(sok ewentualnie)

pare fotek szybciutko potem jeszcze z aparatu poprzesylam na meila iza i ani bo mam meile

Załączniki

• Zdjęcie1371.jpg
    Zdjęcie1371.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 33
  • Zdjęcie1372.jpg
    Zdjęcie1372.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 47
  • Zdjęcie1373.jpg
    Zdjęcie1373.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 46
  • Zdjęcie1369.jpg
    Zdjęcie1369.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 45
reklama
azabelka piękne miejsce do spędzenia miłego wieczoru.Ja tam chcę:-DSuper.Ja nie znam zbyt wiele knajpek.Chodzę tylko tam gdzie napisłam jak już, albo do kawiarenek, ale to na nasze spotkanie się nie nadaje.Więc ja jestem jak najbardziej za.Dziewczynki co do spotkanka to azabelka i emwu podały juz termin co z resztą.Ja przystaję na tego 1czy tam 2 sierpnia .No i faktycznie to nie musi być weekend.Więc czekamy na resztę-niech się wypowie całe nasze grono samic;-);-);-)
ruda jak sie udała impreza i jak nasz mały solenizant
aine jak tam Natusia dzis się sprawowała, no i jak tam zostałaś dobudzona?czy też Rafałowi się to nie udało
amelia no ta Pani z gitarą, że nie pogadasz-Kuba pozazdrościł:-)czekam na więcej zdjęć
wisienka z tym sokiem to nie przesadź:-)

My dzisiaj tylko poszłyśmy do Stillorgan, ale i tak był bardzo przyjemny spacer w lekkim deszczyku.Ja już uciekam bo własnie Igusia dostała deske kreslarską dla dzieci(jejku czego to już nie wymyślą)i muszę jej ja uruchomić bo nie może sie doczekać.Do później Kochane Babeczki.

Do góry