reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

hej hej Oluś:)
powiem Ci ze on ma problem tylko w ost pol h... bo to wlasnie wtedy przechodza do innej sali gdzie siadaja w kolo na krzeselkach badz po turecku i sluchaja opowiadania pani, albo ucza sie wierszyka (dzis bylo o ptaszkach) wiesz nauczycielka poazuje .. na prawde moim zdaniem calkiem fajnie ... skoro inne dzieci sa zainteresowane, machaja rekami powtarzaja za pania to nie jest to tak do konca nudne:/ ...
oni maja takie tematy tygodniowe... w danym tyg o czyms opowiadaja itd... w tym tyg sa ptaki...

te pozostale 3 h to bez problemu podobno uplywa ... bawia sie, maluja, ukladaja klocki, puzzle , ukladanki itd... niedawno przyniosl takiego fajnego misia przez siebie pomalowanego na brazowo.. moim zdaniem jest ok pod wzgl zabawy:)
poza tym on nie jest jedynym dzieckiem obcokrajowca bo jest jeszcze maly austryjak...ogolnie w przedszkolu dzieci jest malo... moze 10? i 3 panie wychowawczynie...
dzisiaj jak rozmawialam z nauczycielka to powiedziala mi ze on wszystko rozumie tylko nie chce tego np zrobic... (usiasc grzecznie na krzesle itd)
tlumacze mu, rozmawiam ... mowi mi ze bedzie juz ok a na drugi dzien powtorka z rozrywki...
ja na razie podchodze do tego na spokojnie i z luzem bo to dopiero 2 tydz z czego 3 dni siedzial w domu bo byl przeziebiony... zreszta cala rodzinka zachorowalismy:/ i sie poki co kurujemy:)
ale powiem Ci Ola ze warto poslac dziecko wczesniej do przedszkola zanim trafi do szkoly wlasnie po to by sie oswajalo z takim siedzeniem na tylku i sluchaniem ...
eh musze konczyc wysle bo mi szkoda bo duzo juz napisalam..potem dopisze
...

reklama
dziewczyny, pozdrowionka macie od mojej teściówki!;)
Fajnie było poznać nowe mamy, bez podlizywania-jesteście super!

Witajcie;-)
Jak minął Wam dzionek? Mi nawet nawet bo na zakupach byłam a to chyba poprawia humorek każdej z nas :-)
A mam pytanko- ile mają Wasze dzieciaczki? Mój pewnie najmłodszy :-) I jak wogóle, przewaga kobiet czy mężczyzn?:-D
Pozdrawiam, i dobrej nocki!

dobra wracam do pisania:)))

Blondi odnosnie wieku to Franek ma 3,8 a Julek ma 2,3

Aine dziekuje za pozdrowienia!!!!

Monia! Mam dla Ciebie ksiazkiiiii kiedy wpadniesz na kawke?

Jesli chodzi o jazdy samochodem to mam za soba 8 h jazdy i sie caly czas ucze:)))
w sobote zaczynam kolejna porcje po 2 tyg przerwy bo Bartek nie mial wczesniej terminu:)
Odnosnie spotkanka to pewnie! Jak pamietasz mi pasuje prawie kazdy termin teraz od 13.00:))))

Buzkiiii

Hej lasencje:-):-):-)Ale zescie dzisiaj napisaly :tak::-Dto chyba po tym spotkanku u Ani;-)no i Olga wrocila:-)Moj biedny Andrzej robi teraz 10nocek pod rzad,a w dzien z Olem mam nadzieje,ze da rade:tak:W sobote odwiedzi mnie Manija z Franusiem:-)Wiola mysle,ze rozyczki beda spoko:tak:Aniu pozdrow tesciowa,super babeczka:-)
Spadam sprzatac i kanapki szykowac dla mojego do pracy odezwe sie jeszcze-BUZIOLE:sorry:

blondiv :
]a oto nasze dzieciaczki ::

1 NATALIA(2,2latka),
2 NATALIA(1roczek),
3 AMELIA(1roczek),
4 IGUSIA(3latka),
5 ALEX(1,2l),
6 OLUS(1,2l),
7 MAX(w brzuszku u mamy),
8 Bartek(1,3l),
9 Kacperek(1rok),

10 OLIVIER,
11 FRANEK(2,5miesiaca),
12 ASIA(1miesiac)
13.MICHALEK (5l)
14 KAMILEK (4,5m)
15 Franek(3,8 l)
16 Julek(2,3)

aine-ucaluj i pozdrow tesciowke niezla ,mila ,babeczka ,zazdroszcze ci chociaz mojej jeszcze za bardzo nieznam moze bedzie takze sympatyczna

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:-)i mi w koncu udalo sie zagladnac na forum:tak:Blondiv-z Toba sie jeszcze chyba nie witalam:-),milo mi,moja Natalcia ma roczek.
Aine-pozdrawiam rowniez Twoja tesciowa,tylko pozazdroscic takiej pomocy,tez chcialam zeby moja przyjechala ale nie udalo sie:no: A i jesli chcesz dalej ten przepis to moge Ci zostawic na gg:-)
Gosiu-dobrze Cie rozumiem,moj maz to tylko na nocki robi, a ja niedlugo tez wracam do pracy na part-time I nie wiem jak on sobie poradzi sam z Natalcia:szok:
Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek:-)I takie male pytanko;Od kiedy waszym zdaniem mozna zabrac sie z dzieckiem w podroz do Polski autem?

mloda ja Ci nie odpowiem bo nigdy nie jechalismy... nie mam doswiadczenia... pewnie zalezy od ilosci przystankow w trasie, i dziecka... moje łobuzy dlugo by nie wytrzymaly no chyba ze puszczalabym im jakies fajne bajki na cd:)

reklama
Do góry