reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z RZESZOWA

gabii to faktycznie blisko, a chrzciny niestety nie na swieta tylko 30 kwietnia planujemy bo wtedy moja siostra przylatuje ze staów, a tak wogóle to odrazu sie ciebie zapytam kiedy sie idzie do ksiedza zgłosic chrzest? i czy on wyprawia w tą niedziele co ja bede chciała czy ma jakies ustalone daty? bo mnie tylko własnie ten 30 kwiecien odpowiada ze wzg na siostre. a twój kuzyn to moze krzysiek ? bo tylko tego dzieciaczka kojarze tutaj,no jest jesze prawie roczny babelek u mojej sasiadki ale oni tu rodziny nie mają wiec chyba nie o nią chodzi.

reklama
dziorka mój kuzyn to Marcin ma bardzo rzucającą się w oczy żonę ;D a córeczka ma na imię Wanessa ::) ::)
a z tym księdzem (proboszczem Mieczysławem) tutaj to jest dziwna sprawa ::) bo on niby chrzci w trzecią niedziele miesiąca zawsze na sumie o 11 no i w Szczepana i lany poniedziałek i zazwyczaj się tego podobno trzyma ale jak się go poprosi to chyba problemów nie będzie robił.... w razie czego jest jeszcze drugi ksiądz Jacek on jest luzak i napewno by się zgodził tylko wiesz cio obawiam się że będziesz miała problem z tym chrztem 30 bo to jest wtedy odpust niedziela Miłosierdzia i wtedy Mietek robi wielkie swięto więc może się nie zgodzić ::) najlepiej zapytaj wcześniej bo zwykle jest tak że chrzest zgłasza się w czwartek poprzedzajacy niedzielę chrztu :)

gabi dzieki za info bardzo mi pomogłas, przyznam ci sie za własnie przez charakterek proboszcza jakos bardziej nam przypadła katedra i tu do koscioła nie chodze, no ale kartoteke tu mam i tu by trzeba ochrzcić, a z tym swiętem to mnie powaliłaś :-[ bedziemy musieli cos pomyslec, moze sobota??? no niewiem siostra specjalnie na chrzciny przylatuje więc może proboszcz sie nad nami ulituje,
a co do kuzyna zawsze marcin myli mi sie z krzyskiem oczywiscie mi o marcina chodzi :) a zonka to fakt ze sie rzucająca się w oczy, choc mieszkamy tak blisko ja po drugiej stronie ulicy to ostatni raz ja widziałam jeszcze jak w ciązy nie była, no i Marcina to znam osobiscie a jej nie.

a ty juz chrzciłas czy bedziesz w Wielkanoc?

Cześć Rzeszowianki!
No widzę, że się prawie rodzinnie zrobiło!  :D
I wszystkie mamy coś wspólnego - niesamowite!  :laugh: ale to Rzeszów właśnie...

Co do miesiączki, to ja jeszcze nie dostałam, więc chyba nie masz się czym martwić!  ;)

Pozdrawiam
Ywka

dziorka wiesz co cały dzień mi o nie dawało spokoju tak myślałam nad tym co Ci napisałam i wiesz wprowadziłam Cię w błąd PRZEPRASZAM bo ten odpust o ktorym pisałam jest zaraz po świętach a nie 30 więc napewno problemu już nie masz ;) przepraszam jeszcze raz
ja czekam na święta z chrzcinami ::) będą dwie pieczenie na jednym ogniu ;D ;D

To mówisz że znasz Marcinka no jaki ten świat mały :laugh: :laugh: :laugh:

ja zaglądam :laugh:
teraz mam troszke mniej czasu, bo w dzien jeżdze sobie z małą do tesciów aby sie w tym domu nie zanudzić, a pozatym moje maleństwo dopadły kolki i juz na neta nie bardzo jest czas

gabi dzięki za ostatnie info, pocieszyłąs mnie więc mysle ze problemu nie bede miała zadnego

a co do fryzjerów ja mam króciutkie włoski, kiedys chodziłam do camiile allbane, owszem profesjonalny zakład ale z fryzur nie zawsze byłam zadowolona (i z ceny) 45zł, potem chodziłam do romana pięty na piłsudskiego(?)obok zusu, liczy sobie 30 zł, świetnie strzyze krótkie włosy, tylko do niego trzeba sie umawiac wczesniej, no i dlatego w zesżłym tygodniu nie chciało mi sie do niego dzwonic i umawiac, więc posżłam do lecrerca, obcieła mnie młodziukta dziewczyna, i tez jestem bardzo zadowolona a zapłaciłam tyllko 15zł, dodam jeszcze ze mnie to nie tak łatwo ostrzyc bo włosy to mam jak proste kołki wogóle nie są podatne.

gabi chodzisz na spacerki z Oskarkiem, moze sie kiedys umówimy?, ja tez juz zaczełam z małą w wózku wychodzic, ale spaceru po miłej jeszcze nie zlaiczyłam narazie tyllko u tesciów,

ywka strazacka to jeszcze rzeszów, biała sie zaczyna gdzies na koncu miłej

czesc Mamuski ;D
jesli chodzi o fryzjera, to ja juz od lat chodze do CEZARA na Grunwaldzkiej i jak do tej pory jestem zadowolona, wiec moge polecic, jakby ktoras z Was byla zainteresowana podam telefon.
YWKA, to Ty jeszcze nie masz okresu? bo karmisz piersia i ja tez mam taka nadzieje, ze jak najdluzej tez nie bede miec, bo juz sie od TEGO odzwyczailam :) czasami nawet jak sie karmi, to okres wraca :( ale ja na razie tez nie mam :)
pozdrawiam
PS
Kiedy w koncu bedzie ta wiosna??????????!!!!

Ano nie mam i jestem z tego powodu bardzo zadowolona!  ;D

Co do fryzjera to ja jestem ciągle w rozterce  ;) czy chcę te włosy zapuścić czy obciąć, tak więc zapuszczam ze dwa miesiące, a potem mnie szlag trafia, że nie mogę się uczesać i lecę do fryzjera obciąć. Obcinała mnie koleżanka ale teraz mam czas na fryzjerskie wizyty tylko w niedzielę więc chodzę do "Agory" do tego salonu, nie pamiętam nazwy ale tam jest dość drogo... i niezupełnie jestem z tego zadowolona. Też mam króciutkie włosy.

reklama
Dziorka chodze na spacerki czasem nawet godzinne robię rundkę do kościoła i potem wracam taką inną równoległą drogą  ;D i narazie go tak testuję jak się zachowuje ale póki co ani razu mi sięnie rozryczał więc gra muzyka jak się cieplej zrobi to się umówimy napewno  ;D

Też chodzę do Pięty ale z racji tego że tam się trzeba umawiać ostatnio poszłam do innego bo jużnie mogłam patrzeć na te moje włosięta a też mam krótkie (już) i bardzo nie podatne  :p

Magdasz no ja słyszałam że wiosna w tym roku nie przyjdzie będzie od razu lato  ;D ;D a zima się wydłuży  :(
ywka a z włosami to mam tak jak Ty też wiecznie zapuszczam a potem przychodzi ten sam moment ta długość i koniec idę bez namysłu a potem mi żal

Do góry