reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Dziewczyny! Życzę Wam cudownych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnego ciepła i wielkiej radości, pod choinką zaś dużo prezentów, a w duszach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Sewa​

reklama
Witam!
Wenciolek śpi więc mam czas tyyylko dla siebie! Ostatnio te kłopoty z zasypianiem w dzień małej spowodowane były tym, że przeszła już ostatecznie na jedną dżemkę i przesunął jej się czs zasypiania tak między 11 a 12 godziną! Już druga nocka zarwana przez małą, ale wreszcie jej katar ustąpił i to najważnijsze!
Idąc za sewą chciała bym Wam dziewczynki życzyć:Gwiazdki najjaśniejszej,
choinki najpiękniejszej,
prezentów wymarzonych
Świąt mile spędzonych,
karnawału szalonego,
roku bardzo udanego
!

http://www.klamerka.pl/33-4-swiateczne.html#ixzz18viSITdG

Dobry wieczór! Trochę dziś byłamświątecznie zaganiana:-)

Ja rownież dołączam się do życzeń świątecznych i życzę wszystkim zdrówka,miłości, szczęścia i samych radosnych dni w Nowym Roku!

A co tu tak cicho? Dziewczyny jeszcze świętujecie?:-)
Ciężko wrócić do szarej rzeczywistości, tym bardziej, że Maja daje nam nieźle popalić w nocy. Myślałam, że jak będzie starsza to będzie lepiej spała, a tu nic z tego, można powiedzieć, że śpi coraz gorzej:-(, szkoda, że nie ma sposobu na takie nieospałe dzieciaczki:-)
Maja już śpi więc idę i ja wypoczywać, bo muszę mieć siłę, żeby wstawać do niej w nocy

Witam!
święta, święta i po świętach! My już w Radomiu objadłam się jak nigdy- chyba przesadziłam:-D
Wencik właśnie jest usypiany przez tatusia a mnie czeka prasowanko!
Goniasobol nie wiem co ci poradzić biedulko bo moja mała to raz śpi dobrze a raz beznadziejnie. Ostatnio już przeszła na jedną drzemkę i tak w dzień śpi najczęściej od 1,5- 3 h czyli od 10- 12 czasem do 13 a wieczorkiem zazwyczaj o 20.20 zasypia. W nocy do godz.00 śpi twardym snem a potem jest wircenie tak z godzinkę a później nie wiem bo zasypiam. Trudna sparawa z tym zasypianiem- trzymam kciukaski za Was dziewczynki.

hejka
witam poświatecznie
najedzona ze hej...bardziej przejedzon....:wściekła/y::wściekła/y:
i zdecydowalismy sie z mezem ze zaczynamy staranka o druga dzidzie:-) i to juz w tym cyklu...:tak:

pozdrawiam cieplo...bo u mnie w domu to zimnooooooo...tesciowa slabo chyba w piecu pali:wściekła/y::wściekła/y:

Witam. Majunia śpi więc zaglądam zobaczyć co u was.
agacjone gratuluję odważnej decyzji:-D ja też bym chciała mieć drugą dzidzię, ale jakosmnie to przeraża, może dlatego,że Majeczka, taka jest nieospała i trochę męczące jest moje ciągłe niewyspanie. Ja powiedziałam mojemu mężowi,że jak nasza córa prześpi całą noc, to pomyślimy o drugim brzdącu :-D, a że narazie śpi fatalnie, to nieprędko będzie miała braciszka;-). A tak na serio, to jak by nam się tak "przytrafił" drugi dzidziuś to chyba byłoby najlepiej, bez rozmyślania czy teraz, czy później itp.

Witam dziewczyny, wybieracie się gdzieś na Sylwestra? tak mnie ostatnio dopadły myśli jak bardzo ten odchodzący rok zmienił moje życie,zobaczymy co przyniesie następny...
agacjone gdyby Wam sie udało teraz to synek mój i synek martuś88 oraz Twoja przyszła dzidzia byłyby z jednego roku :-)
myślę, że czasem lepiej jest jak dzidziuś sam nam się "przytrafi", bo wtedy ciągle odkładaną decyzję mamy z głowy.Gdyby mi się nie przytrafił mój synek, to pewnie jeszcze przez dłuuugi czas bym się na dziecko nie zdecydowała.
Dziś byłam na usg i okazał się duży chłopak, o tydzień większy jak na swój wiek ciążowy (2250g ). Szczerze mówiąc trochę się przestraszyłam, że bedzie ciężki poród. Jestem ciekawa jak to było u Was.
Martuś88 jak Twoje samopoczucie przed porodem? pozdrowionka:-)

Dobry wieczór! Majunia już śpi.
Dopadło nas dzisiaj przeziębienie, a tak właściwie to straszny katar! Okropność!Ale Maja jest dzielna.
oleńka123 ja miałam cesarkę, bo Maja ułożyła się pośladkowo, jak się o tym dowiedziałam, to byłam przerażona,bo nie brałam pod uwagę, że nie będe rodzić naturalnie, ale po wszystkim jestem z tego bardzo zadowolona i nie wyobrażam sobie innej możliwości niż cc:-D Ja do momentu, gdy nie znalazłam się na sali porodowej( a później na bloku operacyjnym), nie bałam się, bo nie wiedziałam co mnie czeka:-), póżniej trochę się bałam, ale nie było czego. Wiem, że jak byłby przy mnie mój mąż, to byłoby mi lżej, ale ja nie chciałam porodu rodzinnego, gdy teraz będę w ciąży, to zabieram do "rodzenia" męża!

reklama
Cześć dziewczyny! Witam w Nowym roku :-) oby był lepszy od poprzeniego i przepełniony samymi słonecznymi,radosnymi dniami:-)
goniasobol życzę wam zdrówka i cierpliwości.Oby Majunia przestała niedługo mieć kłopoty ze snem.
Dla agacjone gratulacje poważnej decyzji i...udanych starań o brzdąca ;-)
martuś i olenka- jak najmniej bolesnego rozwiązania i bez żadnych komplikacji oraz łatwego odnalezienia się w roli mamy:-)
a dla Ciebie gosiula 23rex- czego Ci życzyć...dziecko ładnie śpi..problemow nie ma...O wiem!!! szybkiego dokonczenia budowy wymarzonego domku! i dotrzymania noworocznych postanowień!
Dla sewy również wszyskiego co najlepsze na 2011 :-) I dla wszyskich czytających nas mamusiek :-)

Myśląc o starym roku sądzę że nie byl najgorszy...ukończyłam studia...kupilismy mieszkanko..a na koniec słuchajcie odnalazła się zgubiona obrączka mojego męża!- piękniejszego prezentu nie mogłam mieć!!! Sąsiedzi z bloku znaleźli ją w drugi dzień Świąt na parkingu i dali ogłoszenie z nr telefonu...a my po powrocie mieliśmy niespodziankę:-)tak strasznie się cieszę, że się znalazła i że są jeszcze uczciwi ludzie na tym świecie:-D
Sylwestra spędziliśmy w domku bo mój Tomek szedł dziś na 6 rano do pracy ( a musiał dojechać na okęcie) więc nie było mowy o wyjściu gdzieś...A wy jak witałyście nowy rok?

Jak przeczytałam, że agacjone decyduje się na drugie dziecko pomyślałam może i u nas bylaby pora...mój mąż chce mieć drugiego brzdąca...ale czasami jak Paula daje nam tak popalić to się zastanawiamy czy aby napewno to jest pora...i tak jak olenka słusznie zauważyła pewnie będzie to ciągle odkładana decyzja na później...Agacjone w jakim wieku jest Twoje maleństwo?

Pozdrawiam was wszystkie serdecznie!

Do góry