reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Piaseczna i okolic

Bolszyk, mała raczej spokojna w dzień za to daje czadu wieczorami:-D widzę, że fotografowanie to twoja pasja, skoro tak krótko przed porodem jeszcze działałaś aktywnie:-) i tak sobie czytam, że artystyczna z Ciebie dusza... pozazdrościć takich umiejętności:tak:

reklama
Jedno i drugie:-D

Już się czuje wiosnę w powietrzu:-) nareszcie można dłużej przebywać na świeżym powietrzu... teraz to porządki będą na tapecie:-D

ok, rozumiem, pewnie też będę tak się czuła, że najlepiej gdzieś blisko ....

kpi- hmm szczerze to jeszcze tej opcji,ze z dzieckiem mozna przyjsc nie maja. z tego co mowila pani fotograf to za kilka mcy rusza z taka inicjatywa. ale to dopiero w planach. narazie poki co samej trzeb asie wybrac. dlatego pisalam przed kursem,ze jestes w najlepszej syt bo nie musisz malucha w domku zostawiac :-) tylko zabierasz go poniekad ze soba :tak: kursik jest naprawde fajny. ja w ciagu ostatniego 1,5roku w roznych dziedzinach zaliczylam i chyba z tych wszystkich byl najlepszy.
jelsi chodzi o szpital to - inflancka sama odradzam z dosw kolezanek. orlowskiego- wiadomo plusy i minusy ale nie jest zle (3rodzily i 1 poronienie) jak kazdy opowiada. bardzo oddzial noworodkow jest chwalony. i kilkakrotnie moja przyjaciolka a potem jeszcze jedna rodzily na starynkiewicza i choc niepozorny to wszyscy zachwalali najbardziej. moze to Ci dopomoze w wyborze.

pozdrawiam

to ja musiałam coś źle zrozumieć, bo byłam pewna, że z maluszkami to można. ...

ja szpital już poniekąd wybrałam, wiadomo, że wszystko jeszcze może się zmienić, dzięki za info ;)

A gdzie się wszyscy podziali???

Pewnie na wspólnych spacerkach:-D

ja zajęta mieszkankiem :) najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu się wprowadzam !!!!!!!

Dziewczyny, nie wiecie może gdzie w okolicach Piaseczna (no albo ewentualnie w Warszawie) są jakieś sklepy z używana odzieżą ciążową?

Witajcie :) chciałam powiedzieć "dzień dobry" . Wprowadziliśmy się właśnie z mężem i naszym wspaniałym synkiem (6 mieś) do Piaseczna. Szukam przyjaznych dusz :) na spacerki i inne przyjemności ;-)

Witajcie!
Rzeczywiście jakoś pusto sie tu zrobiło:))Pewnie wszyscy spacerują i bardzo dobrze.
beti1982 jak sie czujesz?czy może masz już maleństwo w domku?
Ahne nie mam pojęcia, ale poszukaj w necie napewno coś ciekawego sie znajdzie.Ja kupuje w H&M mają doś fajne i niedrogie w sumie łaszki. Z resztą tak własciewie staram sie też korzystać ze swoich ubrań z przed ciąży tzn bluzki itd bo spodnie to chyba na jedna noge by mi weszły:) Ahne a który u Ciebie tydzień,bo nie mogę zlokalizować Twojego suwaczka?
nutria witaj, fajnie, że nasze grono się powiększa.

dziewczyny ja mam pytanie.....bo w piwsecznie mieszkam dopiero misiac z okładem i nie wiem co i jak.....do jakiego szpitala jest stąd najbliżej???oczywiscie mam na mysli porodówke:) no i zeby patologia byla i oiom najlepiej bo ciąze mam zagrożoną....ja ni w ząb sie nie orirtuje w tych okolicach....wczesniej na bielanach mieszkalam tam blisko bielański inflancka...a tu nic nie wiem....

Ahne-ja tez bazuje głównie za rzeczach z przed ciązy tzn,koszulki,bluzy...kilka dokupilam ale takich co spokojnie pózniej załorze....jedynie spodnie kupilam w maximusie super wygodne 2 pary po 75 zł sztuka....i jakies tam s2 sweterki ale to tez na pózniej beda....a z używaną odzieza ciążąowa to musisz poszukac po sklepach indywidualnie,czasami takie osiedlowe sklepy nawet maja....

reklama
Hej!

mamaola najblizej z Piaseczna masz chyba na Madalinskiego ;-) Ja polecam :tak: Mysle ze jak by sie cos dzialo to i Ty otrzymasz pomoc i dzidzia rowniez :-):tak:

Ahne ja w ciazy ubieralam sie w zwyklych lumeksach ;-) mam taki jeden swoj ulubiony w ktorym ubieram tez Julcie :tak: Zdazaly sie czasem ciuszki ciazowe ale czesto kupowalam zazwyczaj wiekszy rozmiar ;-) Musialabys w Piasecznie polazic, popatrzec... duzo macie ciucharni wiec do dziela ;-) ewentualnie za rada olivee21 poszperaj na allegro ;-)Pogoda dzis pod psem... siapi caly dzien, wrrr.... :baffled:

Do góry