reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

oo ten sam. pewnie innych nie maja:-D
mnie juz lepiej, pomogl mi,takze dziekuje. a na jule nie dziala, wiec nie bede jej juz dawac..
zobaczymy co bedzie..humor jej dopisuje, tylko kaszel ja meczy okropny i chrypa jej sie zaczela..mam nadzieje ze nie zamilknie tak jak ja:-)

no nic my szykujemy sie na wielki dzien jutro. balony powiesilam w calym domu, biszkopta lukasz dzis piecze a ja jutro dokoncze torcika..chociaz tyle teraz. ale po nowym roku bedzie zabawa:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
wszystkiego najlepszego Juliettko:-D

tort_500x500.gif

STO LAT DLA JULIETKI!!! I BUZIAKI:-)

A wzystkim chorowitkom zdrówka życzę! i melduję, że żyję;-), ale jakos nie mam czasu się zebrac i napisać. Ale myślę o Was ciągle. Pozdrowionka

ooo Ania jak milo ze jestes:-D. dziekuję za zyczonka dla Julki (gabids - Tobie tez), jak przygotowania do swiat?w wiekszym gronie?szykujesz sie do robienia pierozkow itp;-)?

my spedzamy juz trzecie w anglii, ale pierwsze tylko w trojke:tak:, tym razem nie udalo sie nikogo z rodzinki sprowadzic. ale i tak powinno byc sympatycznie..:-). mam zamiar sie porzadnie wziasc w przygotowania, i zrobic kilka potraw sama..

a teraz wlasnie choinkę ubieramy..bylismy tez dzisiaj w arboretum na chwilke, kolędy spiewali i byl mikolaj..no i snieg:-D. przecudownie dzis jest!
jula mimo ze z giluskiem do pasa to szalala i rzucala w nas sniezkami:-)
zapowiadaja sie biale swięta..

pozdrowionka!!:happy:

No pieknie jest na dworzu i tez licze na biale swieta.
Ania czesc.pokazuj sie czesciej.A co u Was?Zdrowe jestescie?
gudrun no to kiedy zaczynasz lepic pierozki:-pi jeszcze jakie potrawy zaplanowalas?
My oczywiscie tez wigilie spedzimy tutaj i tez 3 raz i drugi tylko my.
Dzisiaj ostatecznie zrobie liste potraw jakie bym chciala miec na talerzu.Pierozki i uszka mam juz kupione.Barszczyk czeka w torebce.Za bigos biore sie dzisiaj i polowe zrobie bez miesa do krokietow.Sledzie kupione.Grzyby suszone mam z polski na zupe i bigos.Marchew na rybe grecka mam i rybe mrozona tez.
Lazanek nie robie,karpia tez nie bedzie bo tylko ja lubie.
A drugi dzien swiat robi mezus po swojemu.:-)

Zmienilam zdanie.Narobilam sporo farszu do krokietow wiec beda jeszcze pierogi swojskiej roboty:-)
A my dzisiaj przewietrzylismy porzadnie kuperki na spacerku przy okazji zakupy zrobilam a zaraz lepienie pierazkow.

gabids - niezla masz liste, moge troche od Ciebie zerznac:-p:-p
my bedziemy robic pierozki z grzybami i kapusta (ale jeszcze nic nie mamy kupione), i z serem tez i ze sliwkami, barszczyk czerwony, postaramy sie tez o karpia, ja na pewno zrobie kapuche z grochem bo uwielbiam:-). kompot..ale tez jeszcze nic nie mam do niego..hmm jeszcze sernik chyba, bo do makowca nie mam maszynki do mielenia maku. no i jak na razie tyle mi do glowy przychodzi..:eek:

ja tez dzis troszke poszlam na zakupy, ale tylko julce prezenty pokupowac. bo my sobie sami na ebayu juz kupilismy:rofl2:. teraz tylko czekac az dojda..:sorry:

to Ty gabids juz dzis sie bierzesz za gotowanie?ja chyba do wigilii czekam ew. do srody..nie chce mi sie jeszcze za nic brac:-D

trzymajcie sie!

Ostatnia edycja:
A zrzynaj co mi tam:-pNo ja wcale tak wczesnie nie robie tych potraw.To tak sie schodzi ze wszystkim ze w jeden dzien sie nie da:no:A pozatym mam w wigilie fizjoterapie na 15
Dzisiaj pierozki zrobilam i farsz na krokiety ktore w srode zrobie.
Jutro makowiec i pierniczki upieke.Przygotuje marchewke do ryby po grecku.Na wigilie zostawiam tylko to co musi byc swiezo przygotowane.

reklama
gabids - a to rzeczywiscie mozesz nie miec czasu w czwartek.
my za to cale jutro i wigilie bedziemy kucharzyc:-). lukasz do pracy nie idzie wiec go do pierogow zagonie:-D.
zrobilismy liste wyszlo nam 12 potraw, ale bez bigosu, ryby po grecku. beda za to jakies slaskie wynalazki..zobaczymy co wyjdzie:-)

a ja pewnie juz jutro nie znajde czasu, wiec dzis skladam Wam najserdeczniejsze zyczenia swiateczne:

wigilia.gif

W te piękne święta
niech każdy pamięta
z serca płynące życzenia:
marzeń spełnienia,
iskierek radości
i dużo dużo miłości.