reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

gabids dziś nie zajdziemy do centrum spacerkiem bo sama widzisz co się dzieje na dworze raz deszcz raz słońce.
Szkoda tego chłopca dużo zdrówka dla niego.
Wy wszystkie dziewczynki też się trzymajcie zdrowo.
marzenainiko napisz później jak tam wizyta u lekarza i jak tam mały lokator/ka w brzuszku się miewa.

reklama
gabids- no chodze normlanie po ulicach z dziecmi albo siedze na forescie z chlopakami nigdzie indziej nie chodze po prostu boje sie no ja tez widze ze mamuski sa lae nic nie pisza trzymta sie zdrowo
marzenainiko - koniecznie daj znac jak tam po usg

gabids - sporo mamusiek sie ukrywa, czytaja tylko a nic nie pisza..nie lubicie nas:-:)confused:
a to NVQ w anglii jest wymagane do kazdego niemal zawodu od pielegniarek, po sprzedawcow po jakies zawody techniczne. pewnie i tak mi sie gowno przyda bo najwazniejsze i tak jest doswiadczenie..no ale zawsze moge powiedziec ze nie zmarnowalam tego roku bo zrobic NVQ mozna tylko w miejscu pracy no i trwa to wlasnie okolo roku..

nafnia - no wlasnie jak tam wizyta mamy?tak Ci dobrze ze nie masz czasu dla nas:-D.
my tez za pare dni zaczynamy wakacje i mam nadzieje ze wreszcie zacznie sie cos dziac..no i pogoda w sierpniu wreszcie ma byc wakacyjna:cool2:

i jak bylscie na plazy?czy wciaz nie?ja wczoraj wpadlam na chwile przed spotkaniem..no i szok ile tam ludzi bylo, igly nie daloby sie wsadzic:szok:. mamy z wozkami moga zapomniec ze w ogole podejda blizej, scisk ze hej..dzieciaki bawily sie w piasku na 10 cm powierzchni:-), normalnie cale Nottingham sie zlecialo..a i tak pogoda byla taka sobie wiec nawet nie chce myslec ile ludzi tam przyjdzie jak zrobi sie naprawde goraco..bedzie trzeba wstac o 6 rano i zajac miejsce:-p
no chyba ze im sie znudzi bo zawsze na poczatku sa tlumy..zobaczymy.

marzenkainiko -chwal sie szybciachem co tam w brzuszku masz:-D

nie no nie bylismy bo tam nie idzie sie wogole dopchac tak jak pisalas pelno ludzi
no nafni chyba dobrze ze nie odzywa sie trzymajcie sie cieplutko kobitki mielgo weekendy a bedzie ktos w niedziele na calverton
marzenainiko- no nie trzymaj kolezanek w napieciu napisz ile tam serduszekw brzuszku nosisz

Ostatnia edycja:
hej
no fajnie nam fajnie...:tak::-D, ale pamietam o Was pamietam:tak::tak:...
tylko jeszcze zeby pogoda sie zlitowala:baffled:
Chyba troche sie pogubilam i nie jestem w temacie, bo nie bardzo wiem o czym Wy piszecie z ta plaza?:confused2:, nie wiem moze cos przeoczylam:zawstydzona/y:,
gudrun - czy te Twoje piekne dziela sztuki powstaja po lekturze mojej ksiazki czy moze wspomagasz sie inna literatura? jesli to cos innego to koniecznie mnie oswiec, bo musze nadrobic zaleglosci;-);-);-), no i oczywiscie gratuluje pomyslow
gabids to Fabian widze szaleje:szok:, co sobie zrobil?
marzenainiko wszystkie Wam kibicujemy, trzymajcie sie zdrowiutko ilekolwiek Was tam jest;-)

aha i jeszcze mam pytanie : czy znacie jakies ciekawe miejsca w okolicach Nottingham gdzie bylyscie i polecacie odwiedzic? Bo z mama przyjechala tez moja dziesiecioletnia siostrzenica i ma "misje" do spelnienia - czyli zwiedzic jak najwiecej:rofl2:, a ja musze propozycje sypac jak z rekawa :rofl2::happy:

Nafnia pojedzcie sobie do Matlock.Jest tam miasteczko Guliwera Gulliver's Theme Parks Matlock Bath

gdzie mozna spedzic caly dzien.
Albo wjechac kolejka linowa na wzgorze Abrahama
Days Out - The Heights of Abraham - Peak District & Derbyshire jest tam rowniez jaskinia do zwiedzania i fajny taras widokowy.
Ja czesto polecam Matlock bo tam jest naprawde fajnie taki wakacyjny gorski klimat sie tam czuje.

Pozatym Shila polecala niedawno Newsted Abey Newstead Abbey podobno bardzo ladne ogrody i oczka wodne.

A ja jeszcze dorzuce od siebie Peak District, National Park & Derbyshire - Official tourist board accommodation, bed & breakfast ale to juz na piesze wycieczki bardziej.Ale jest naprawde pieknie.

Czesc dziewczynki :-)
Przepraszam ,ale wzielam sie za malowanie Nikodema pokoju i chcialam skonczyc bo ten diabel nie chcial tam spac odkad sie wprowadzilismy :crazy:, twierdzil ze jest brzydko - wiec teraz niema wymowki , a ja rosne wiec potrzebuje wiecej miejsca:-p. No ale w koncu pisze dzidzius jest 1 .Ale nic wiecej niewiem , czy to przez to ze na taka babure trafilam ze nie chciala nic mowic czy tu po prostu nie mowia . Tam pytalam tylko czy to rece?, czy to nogi?, zeby chociaz to wiedziec . Dziwnie przynajmniej calkiem inaczej niz w Polsce.Niby na koniec powiedziala ze wszystko w porzadku ale ze nastepne szczegolowe usg bede miala we wrzesniu dokladnie 11 .Za miesiac jedziemy do polski i juz sie umowilam na badania prenatalne do swojego ginekologa ktory prowadzil poprzednia ciaze, wiec bede przynajmniej cos wiedziec.
Nafnia my bylismy w Matlock i rzeczywiscie pieknie . Dwie jaskinie do zwiedzenia w cenie biletu na kolejke - naprawde warto.
A po za tym co mi sie podoba w Anglii to Lincoln , moja tesciowa tam mieszkala i wtedy uwielbialam do niej jezdzic jest tam katedra w ktorej krecili kod leonarda da vinci zreszta tutaj masz info http://naszewyspy.co.uk/turystyka/east-midlands/lincolnshire/katedra-w-lincoln/. W tamtym roku bylam tam ze swoja wtedy 11 letnia siostra i musze przyznac ze sie jej podobalo.:-)
Aha Gabids no wiesz co narazie jeden wrocil po tygodniu nie obecnosci i mowil ze mial tylko goraczke katar i gardlo go bolalo. Ale odkad zachorowal pierwszy firma nakazal ze kto sie zle czuje niech zostanie w domu - wiec nie wiadomo czy te 20 osob ma rzeczywiscie swinska czy korzysta z tego ze jest pandemia i zrobilo sobie dodatkowe platne wolne. A tak naprawde o reszcie nie wiem bo oni pracuja na innych liniach niz Marcin . Mowil mi tylko o tym wyzej wymienionym bo to jego menager;-). Dostali jakies spirytusowe plyny do mycia rak , takie jak w szpitalu ,kazdy na stanowisku ,niewiem czy ich to uchroni ?!:szok:
No w kazdym badz razie ja juz zaczynam tracic nadzieje ze sie przed ta swinska uchronie , to juz chyba nie uniknione a najbardziej to mnie martwia dziciaczki:no:.
Ale sie rozpisalam juz nie zanudzam , pozdrawiam wam wszystkie i zycze milego weekendu , moj w pracy caly weekend wiec bedziemy z Nikodemem sami sobie rzadzic i czas umilac :rofl2:
PA PA

hejka
nafnia - Twoja ksiazka mnie zainspirowala do pracy ale pomyslow szukam w internecie..bo tam to glownie teoria a ta dzieki niej juz znam:-).
a poza tym mam juz nowy pomysl chce zrobic domowe studio fotograficzne i bede robic foty do dowodow, paszportow czy cos w tym stylu:-)

a co do wycieczek to kiedys na swojej stronie dalam pare pomyslow:
Atrakcje East Midlands
sa tam te wymienione przez dziewczyny wczesniej i jeszcze troche..
no i jeszcze tu :
Ciekawe miejsca w Nottingham

przejrzyj na pewno cos znajdziesz:-)

a o plazy o ktorej piszemy to ta w centrum miasta na old market square, dzis nawet na interii zamiescili jej zdjecia:
Plaża w centrum miasta- Portalowa - Anglia w INTERIA.PL - Polonia, emigracja na wyspy

my planujemy na najblizszy czas safari na ktorym byla gabids no i oceanarium w hull, bo wybieramy sie tam juz od ponad pol roku:baffled:.

marzenka - ja jak mialam usg trafilam na mila kobitke, ktora mowila nam ze to jest serduszko a to, to cos tam innego:-), moze ta Twoja miala zly dzien..ale na pewno na nastepnym wszystkeigo sie dowiesz...no i bedziesz wiedziala na jaki kolor malowac kolejny pokoj..czy na rozowy czy na niebieski:-D

a jak masz ochote to wpadnij do nas..zawsze dzieciaki umila sobie czas razem:tak:

pozdrowionka i tez zycze milego weekendu!:rofl2:

reklama
marzenainiko no to gartulujemy a co ginekologa to pewnie pojedziesz do polski to zrobia ci badania choc pewnie to zalezy od zyczliwosci czlowieka
nafnia co do wycieczki to polecam nestwed abbey a moze zrobcie wycieczke do Safarii Zoo tez polecam
gudrun a co do plazy no to fotki oki jeszcze tylklo zeby tak malo ludzi tam bylo jak na tych zdjeciach:-) przeciez tam nie idzie sie nawet dopchac
trzymta sie a bedzie ktos jutro na calverton