reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

natrafilam dzis w necie na bardzo ciekawy artykul na temat cukru. przeczytajcie zanim postanowicie dac swoim dzieciom kolejne ciastko albo slodzony napoj:szok:..ja po przeczytaniu tego mam ochote wyrzucic wszystkie slodycze w domu zeby nie kusily..:baffled:

Cukier jest niewątpliwie jedną z najbardziej niebezpiecznych substancji, jakie znajdują się dzisiaj na rynku. Biały cukier jest przemysłowo przetworzonym związkiem chemicznym, a nie naturalnym produktem żywnościowym, nie powinien być zatem spożywany.. - wiecej tutaj:

Cukier

reklama
Gudrun- slodycze do smieci:tak:

uuuuuuuuuu z tym cukrem to kto by pomyslal :baffled::szok:
chyba pora dziecia przestac slodzic herbatke nie dawac slodyczy itp
tylko jak to zrobic :-( chyba wszystko co slodkie wyrzucic innego wyjscia nie ma ale jesli cukier nie jest do spozycia to powinni go wywalic ze sklepow a tyle rzeczy jestw sklepach wlasnie z cukrem

a wiesz czemu?pisza tam ze cukier uzaleznia prawie tak samo jak alkohol czy narkotyki..dlatego jest go wszedzie pelno bo producenci robia co moga byle tylko miec najwieksza sprzedaz..:wściekła/y:a nie jest zakazany wiec tylko my rodzice mozemy dawkowac go odpowiednio:tak:..
ale najbardziej z tego tekstu podobal mi sie jeden komentarz:

"Bywa tak, że rodzice, którzy nie gardzą alkoholem, czekoladkami, kawą, gazowanymi napojami itp., uparcie odmawiają swym pociechom słodyczy - tak jakby tylko oni mieli prawo do rozkoszy podniebienia.":rofl2:
no bo czy tak nie jest?;-)dla dziecka be, ale same przeciez musimy sobie poprawic humor czekoladka:-D

no u mnie moje chlopaki zajadaja sie slodyczami pija herbatke slodzona i wiele innych rzeczy z cukrem ale jedza tez warzywa owoce jedza wszytsko a nie tylko same slodycze takze mysle ze nie da rady napic sie herbatki gorzkiej nawet mniej slodkiej nie wypija bo mowia ze ble takze sama gudrun rozumiesz :-)
a co tam wogole slychowac jakos malo nas tu na forum sie zrobilo :-(pozdrawiam

ja juz od paru lat pije nieslodzona herbatke i jula mysle przejmie to po mnie bo nie pozna smaku slodkiej:-p bo ja takiej nienawidze. :baffled:zreszta i tak baaardzo rzadko daje jej herbate, zwykle pijemy wode mineralna i soki owocowe..

pewnie, wiadomo ze nie da sie do konca zrezygnowac ze slodyczy ale zawsze mozna wybierac z tych zdrowszych (np zamiast zwyklych slonych chipsow - te organiczne, albo chipsy z banana, marchewki czy buraka - naprawde sa bardzo smaczne!):tak:.
ciasteczka i czekoladki tez mozna wymienic na zdrowsze odpowiedniki.//ale jakos chyba niewiele osob z tego korzysta:zawstydzona/y:
no nic tyle tematu jedzenia..bo co to za dyskusja jak tylko my dwie tu jestesmy (co prawda i tak lepsze to niz monolog, dobrze ze shilla chociaz Ty zostalas:-))

mamy babyboomowe gdziezescie wybyly!!
:-)
wracjacie do nas!:-D

no wlasnie widze ze wsyztskie mamuski zniknely gdzies na poczatku tyle nas bylo a teraz :zawstydzona/y:
no tak co do chipsow slodyczy to prawda mozna dziecioa zamieniac na te bardziej zdrowsze jestem za no moje dzieci tez pija wode mineralna ale tez i herbatke slodzona:-)zreszta tak jak pisalam moje dzieci jedza wszytsko nie jedza tylko dan kupnych np ryb z frytkami chamburgerow itp rzeczy bo tego im nie daje ostatnio pieke im taki chlebek z czosnkiem ale im smakuje oni jedza wszystko :-) a co do cukru to trezba go ciutke ograniczyc moze sie uda bo swiadomosc ze dajemy dziecia trucizne mnie przeraza:-ppozdrowienia

Ja jestem ale nic ciekawego u mnie wiec nie pisze.Wole sie wygadac "na zywo":-D
Co do przekasek i slodyczy to ja tez wole np.dac dzieciom surowa marchweke niz czipsy.
Bedziecie jutro na messy???

hej
oj wybaczcie juz tez sie melduje, ale nie mam ostatnio natchnienia na pisanie:zawstydzona/y:

gabids strasznie mi przykro z powodu kotka, widze ze jednak nie udalo sie go uratowac:-(

a jesli chodzi o cukier to tak jak gudrun nie znosze go w herbacie:no:, ale w kawie obowiazkowo, a jeszcze fajnie jak mam do tego ciasteczko albo czekoladke:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-p,
no coz nie dajmy sie zwariowac, mysle tylko ze z niczym nie mozna przesadzac, wszystko z umiarem;-);-);-)

annaoxi wlasnie stwierdzilam ze wcale Ci nie odpisalam, no ja tez bardzo zaluje ze nie moglysmy sie tym razem spotkac i mam nadzieje ze nastepnym razem nadrobilmy zaleglosci, a kiedy nastepny raz????

pozdrawiam

pozdrawiam serdecznie

reklama
nafnia uwazam tak jak ty wszytsko z umiarem chociaz ja slodze i herbatke i kawke:-) a moze wyskoczymy znowu na basen z dziecmi jak pogoda za oknem bedzie co wy na to dziewczyny