reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej
Betris no lepiej nie uzywac temrometru bo odbyt sie przyzwyczai ze ma "pomoc" i pozniej moga byc problemy , zreszta mozna uszodzic male naczynka w odbycie,
ja radze masowanie, w sumie to wszyskie dzieci male sie mecza jak robia kupke, pamietam jak moje dziwczynki to az purpurowe byly , a mi sie smiac chcialo , i kupki beda luzne az do czasu dostania pokarmu stalego badz glutenu
pozdrawiam

reklama
no a mój Kuba nie miał problemów kupkowych ,tzn szły mu bardzo łatwo że gdyby nie zapach to nie wiedziałabym że poszło , a malt mi kazały podawać bo wg nich było kupek za mało
u mnie dzisiaj pogoda do bani tzn świeciło słońce na zmianę z padającym deszczem po śniegu ani śladu ;)

edit: właśnie mi się przypomniało , nie wiem czy wam się to przyda ale ostatnio kupowałam Pampersy w Coop Prix (ten żółty) i zapłaciłam 65 NOK za pudełko 3x34 szt ,a takie same w Rema1000 kosztowały mnie 85NOK i było tylko 2x34szt

Ostatnia edycja:
beatris tak jak marta pisze, lepiej termometru unikac, ale lekarze tez mowia, ze nawet do 3 tyg jak dziecko nie robi to normalne. pytalas o ten malt

Ja też słyszałam że lepiej nie przeginać z termometrem,a co do lekarzy to faktycznie dla nich wszystko jest normalne :angry::angry::angry::angry:
Ania a ja się przerzuciłam na Libero kupuję w Kiwi a widziałyscie pieluchy w kiwi takie jakies tenisze nie wiem jak firma ale cena mnie powaliła,cos około 5 nok:-D:-D:-D:-D
U mnie snieg jeszcze leży ale na polach,ulice,chodniki już czyste no i co chwile pada deszcz:baffled:

hhehehe ja się niedawno przerzuciłam z Libero na Papmpersy te z Remy :))) ale Libero też jeszcze czasem kupuje mam karte w Kiwi to się opłaca ;) a te po 5NOK to firstprice używałam i wszystko było ok dopóki Kuba nie zaczął w nich w lecie chodzić bez spodenek itp tak się strasznie "łuszczyły"

Ania ale to normalnie 5nok to jest szok:szok::szok::szok:jest jakis wybór a w Pl to te tanie wcale nie takie takie,ja właśnie kupowałam cały czas pampersy w remie ale teraz te libero,też mamy kartę to naprawdę się opłaca :-)szkoda że maja taki marny wybór słoiczków z deserkami bo też by się opłacało,obiady to już Marti je z nami ale kilka słoiczków mam w razie "W"szkoda że jak Marti była na słoiczkach to były po 11-12 nok teraz za 5 nok masz 2 obiadki :-)

tampeza pytałam o ten malt a na to mi powiedzieli ze nie stosuje sie kiedy dziecko jest karmione piersią.. No tak ale jakoś przeżyjemy te kupki i ten płacz,tylko żal Małego bo nie można mu pomóc..
Acha chciałam jeszcze Wam powiedzieć ze daje mu herbatkie koperkowa ;) i wiecie jak teraz ciągnie z butli:D
Jeszcze tylko smoka muszę go nauczyć brać,narazie jak próbuje mu dawać to płacze i się dławi..
No i nadal ciągle jest przy cycu, nie wiem czy go ograniczać trochę????? :/ bo cyc to dla niego uspokajacz...
Miłego popołudnia :*

Witam:-)
My zaraz siadamy do obiadku :tak:
Beatris a chcesz żeby mały ciągnął smoka,ja mojej próbowałam dawać na początku ale ona nie bardzo chciała i dałam spokój teraz się bardzo ciesze z tego powodu,jedna rzecz mniej do oduczania więc może jak twój maluch nie chce smoka to nie,tak naprawę wcale on do niczego nie potrzebny.A piers pamietaj jest do jedzenia a nie do zabawy,jak widzisz że nie je tylko się bawi to chowaj bufet :rofl2:

witam
jezeli moge moge cos pomoc w sprawie problemow z kupkami u malucha:-) to moj Bartus mial tez taki problem jak byl maly , tylko sytuacja byla inna bo bylismy wtedy w polsce !!Ale rewelacyjnie pomagal mu taki preparat o nazwie Debridat o smaku mandarynkowym jezeli masz okzaje aby ktos mogl przywiesc go z Polski to polecam!!!

Ja narazie nie mam takiego maluszka "narazie" wiec mam problemy z przeczkolem czekamyu na miejsce ,starsznie sie tego boje ze Bartus sie nie zaklimatyzuje!!jakie byly wasze przezycia moze jakies rady jak go przygotowac!!pozdrawiam serdecznie

reklama
Witam:-)
Anula ja póki co siedzę z córcią w domu planuję zapisać ją do przedszkola od września póki co tez mam stracha ale dzieci małe chłoną wszystko jak gąbka i myslę że szybko się zaaklimatyzuje,gorzej pewnie będzie ze mną :eek::eek::eek:ona taki mamusiowa

Do góry